Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Björnmat

1
Jag brukar köpa Ikeas sill när jag är där, och jag upplever den vara väldigt snarlik den man kan köpa av Abba. Kan det vara samma producent bakom dessa?
2
Tack för välkomnandet! :)

Jag har hittat ett tyskt ställe som säljer sina egna såser, märket heter Suicide Sauce, av vilken de har en mängd olika typer. De har en jättegod smokey bbq-sås som jag ofta använder som glaze. Likaså är deras Stinger-såser helt fantastiska.

För inte så länge sedan så testade jag en sås som heter 'Z - Nothing Beyond' som enligt den här sidan ska ligga på mellan 400-500 000 på skalan.

Jag har även köpt en Grim Reaper Hot Sauce Extract på ungefär en halv miljon scoville, som jag brukar spicea upp andra mesigare såser med.

Men ibland vill man ju inte ha så galet starkt, då är en annan tysk favorit som heter 'Crazy Bastard Sauce' vilken ligger nånstans kring tiotusen på skalan. Den brukar jag ha i dippsåser till chips till exempel.
3
Hej alla!

Jag är på jakt efter ett recept på RIKTIGT stark glaze eller marinad till buffalowings. Alltså, inget mesigt tabasco eller nåt sånt. Jag vill att det ska bränna i bunnen, ORDENTLIGT.
Ska väl tillägga att jag dagligen äter diverse såser som ligger på mellan 100 000 till 300 000 på Scoville-skalan (Beroende på dag). Någon som har något tips?
4
Jag sitter ute i garaget idag och mekar med bilen, min lilla pärla behöver en liten service. Har nyss fått hem ett paket med reservdelar till bilen. Och som av en slump så har jag nyss tagit med mig Max hamburgare hem från stan. (Det ligger ett Max precis jämte min postutlämning). Älskar Max hamburgare, så sjukt mycket godare än resterande burger-kedjor. Möjligen kanske Frasses kan utmana, de har ju trots allt fattat storheten med gurkmajonäs på burgaren. Men de har tråkigt kött, sådana där frysta puckar. Max har ju iaf ordentligt kött, och deras bröd köper jag normalt i matbutiken.
5
Jag har smakat två av deras andra starka öl, Tactical Nuclear Penguin och Sink the Bismark. Görs de på samma sätt med de där jästsvamparna?
6
Citat från: roffekock skrivet 2008-04-19 15:13
Majs är en produkt som har en egensmak som man bör bevara och inte trolla för mycket med max smör,salt ev någon färsk krydda testa gärna med anjovissmör. Tyvärr så är det en relativt kort svensk säsong men jag tycker nog att det är den som är godast färsk. Om nu inte detta finns så tycker jag att fryst är det som är bästa alternativet sk cobett. ;)

/rolf


Jag håller faktiskt inte med dig, älskar att göra en smokey-bbq glaze som jag penslar på majsen innan jag lägger på den på grillen. Majssmaken finns fortfarande kvar, men får en liten extra kick av rökigheten. 
7
När jag var student så brukade jag tillaga Köttfärssås i stora mängder som räckte över många dagar. Kokade bara lite spaghetti eller möjligen makaroner innan jag drog till skolan varje dag så att pastan var fräsch. Det höll i kylen i många dagar.

Brukade även göra diverse sallader för lunch, gjorde även dem på söndagskvällen, och åt den sista på torsdagen. Var aldrig några problem.
8
Jag får be om ursäkt för avsaknad av bild, min telefon är inte den bästa. MEN, igår kväll tillagade jag ugnsrostade rotfrukter (potatis, morot, palsternacka etc) med grillad fläskfilé serverat med rödvinssås, smörstekta champinjoner, en fruktig sommarsallad och hemmagjort vitlöksbröd.

Det vart smaskens! 

Annonser

Powered by EzPortal