Som vanligt går inköpen över styr när jag är på snabbgross. I början av april inköptes det 5 kg sidfläsk till rimligt pris, svenskt och från rapsgris. Här skulle det göras bacon och varmrökt sidfläsk
Funderade inte något på att det skulle kunna skapa eventuella problem men det gjorde det.
Efter något mer än en månad i 10% saltlake var laken grön
Luktade och kände på laken men hittade inget fel mer än färgen, provstekte lite fläsk och bortsett från en markerad rapssmak var där inget fel på det. Men jag vill inte att varken bacon eller sidfläsk ska smaka raps
Bytte till ny lake och lät fläsket ligga tills för några dagar sedan, så nu är jag på banan igen. Fruktansvärt salt men det gick att lösa med att laka ur fläsket några dagar, så i helgen ska det både kallrökas bacon och varmrökas sidfläsk.
Undrar varför det blev grön lake? Det borde vara rapsoljan som man matar grisen med men att den skulle sätta färg på laken var inget jag skulle gissat på.

Funderade inte något på att det skulle kunna skapa eventuella problem men det gjorde det.
Efter något mer än en månad i 10% saltlake var laken grön

Luktade och kände på laken men hittade inget fel mer än färgen, provstekte lite fläsk och bortsett från en markerad rapssmak var där inget fel på det. Men jag vill inte att varken bacon eller sidfläsk ska smaka raps

Bytte till ny lake och lät fläsket ligga tills för några dagar sedan, så nu är jag på banan igen. Fruktansvärt salt men det gick att lösa med att laka ur fläsket några dagar, så i helgen ska det både kallrökas bacon och varmrökas sidfläsk.
Undrar varför det blev grön lake? Det borde vara rapsoljan som man matar grisen med men att den skulle sätta färg på laken var inget jag skulle gissat på.