Chokladtest: Divine mintchoklad (mörk)

Startat av johannao, 2007-10-25 20:48

Föregående ämne - Nästa ämne

johannao

Här i Uppsala finns det en mycket trevlig affär med vegetariska, rättvisemärkta och kravmärkta råvaror som heter Tant Gröns skafferi
http://www.skafferiet.com/. De har massor med trevligt, bland annat god choklad från t.ex Green & Blacks, ett av de få chokladsorter jag tycker om, snobb som jag är. Idag provade jag dock en ny sort, Divine dark mint http://www.divinechocolate.com/home/default.aspx en fair trade produkt från Ghana. Mycket misstänksam ska sägas, men också mycket intresserad av allt som har med mörk choklad och mint att göra. I mitt tycke en utmärkt kombination.

Och jag måste säga, att SÅ tokig var den inte! Med en snygg förpackning, ett hyfsat pris och små krispiga mintbitar var det utmärkt gott att knapra en bit till en kopp chokladte. prova gärna, detta var riktigt hyfsat om än inte överdrivet på något sätt.

Andreas

Ah tack för tipset, Divine var ett nytt märke för mig.  Minns du vad den kostade ungefär?

Såg hos tillverkaren att http://www.rattvishandel.se/ är svensk generalagent och där står att läsa att chokladen skall gå att köpa på Duka i slutet av oktober. Fast just ja Duka finns inte längre här i Umeå, våra butiker har frigjort sig från Duka och heter numera Inspriation och det är väl tveksamt om chokladen finns där då. Men såg också att världsbutiken på Rådhusesplanaden ska vara ÅF, får väl knalla dit vid tillfälle då. (Fast just mintchokladen lär jag inte köpa eftersom jag inte alls gillar mint..)

Vad i all världen är chokladte? ???
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal