Landet Brunsås - SVT

Startat av Kari, 2010-01-08 17:30

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Sista avsnittet ikväll! Nu ska skjutjärnsjournalisterna avslöja våra matvanor:
"Hur blev svenskarna ett nation av extraprisjägare, bacillfobiker och mikromatsätare? Varför lagar vi nästan aldrig mat fastän vi älskar att titta på matlagning på tv? Och var blev våra traditioner av? Och varifrån kommer alla pizzerior?"

crlhrv

2010-03-10 12:43 #81 Last Edit: 2010-03-10 20:28 by crlhrv
jag gillar programmet. det bär den typiska klintbergska-signaturen som tilltalar mig. ni får sluta ta programmet på så stort allvar, det är populärkultur. :)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Kul att en till som faktiskt gillar programmet träder fram, då är det du, chepplin, jelvis och Agneta. Och jag ska faktiskt försöka se sista avsnittet ikväll, vem vet, kanske sparade de det bästa till sist? Annars plockar jag fram stora fogsvansen, om det nu räcker, kanske behöver jag ett helt sågverk. :)

Citat från: Ringo skrivet 2010-03-09 09:36
Den största gruppen som bänkade sig i tvsofforna iallafall, för vad jag kan se så ingår inte svtplay i deras mätningar?


Det har du rätt i, jag har mailat SVT och frågat hur många som ser på play, vi får väl se om de svarar.

Citat från: agnetasch skrivet 2010-03-09 11:40
Så sant, det har varit OS som har krockat med Landet Brunsås, folk kan ha sett programmet efteråt.


Förra veckan när siffrorna var som allra lägst var OS slut.

Citat från: agnetasch skrivet 2010-03-10 11:28
Nu ska skjutjärnsjournalisterna avslöja våra matvanor:


Hmm journalister sa du, hur många av de tre programledarna har egentligen journalistutbildning, någon som vet?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

"Skjutjärnsjournalister" eller Janne Josefsson Light = skämt, nu ska vi inte märka ord. Lägg undan fogsvansen, programmet har inte börjat än ;D

Andreas

Klart jag förstår du skojar när du kallar dem skjutjärnsjournalister, ingen människa vid sina sinnens fulla bruk skulle väl kalla dem det på fullt allvar, ja det vore rent oförskämt av mig om jag trott du var så tokig.  ;)

Men jag skojar inte när jag undrar vad programledarna har för slags utbildning.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

För att följa upp den här tråden så kan jag berätta att jag aldrig såg sista avsnittet, tänkte först se det och slog till och med på teven i rätt tid men så strax innan det började kände jag att nä det där vill jag inte se, så jag bytte jag kanal. Har funderat på varför jag inte ville se det och jag tror att huvudanledningen är att jag tycker att programmet är osympatiskt.

Angående det jag skrev om tittarsiffror 8/3 så hade sista avsnittet 10/3 409000 tittare, endast det näst sista avsnittet hade färre.

Någon som såg sista avsnittet, var det bra? Vill ni ha en fortsättning med "Landet brunsås II" till hösten?
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Blä det blev en fortsättning. :(

Jag borde egentligen inte skriva ett enda ord om Landet brunsås. Jag fick fick mer än nog förra säsongen och har sålunda inte sett ett enda avsnitt i år. Men dessvärre hårdkör Svt reklamsnuttar för eländet så man blir ständigt påmind om det. Och varje gång jag ser en glimtare tänker jag onda tankar.

Så här är det: Det finns program jag gillar, program jag inte gillar och program jag rent fått avsmak för. Landet brunsås tillhör den sistnämnda kategorin. Egentligen borde jag gilla det, jag gillar mat, jag gillar humor och vissa av programledarna har gjort annat som är bra. Men nej, jag klarar inte att se det, det är något med upplägg och personkemi som gör att det känns oseriöst på ett pinsamt krystat fjantigt sätt.

En av gångerna jag såg en glimtare och tänkte onda tankar insåg jag hur namnet "Landet brunsås" kom till. Schyffert och Haag är ju ibland nere på riktig dagisnivå, tänk bara projektet Spermaharen. Och tänker man i de banorna är brunsås förstås synonymt mer rännskit. Landet brunås = Landet rännskit = Skitlandet. Vilket stämmer perfekt med att det är ett riktigt skitprogram.
Den som inte frågar får inga svar.

Helge

Oj då Andreas! Kanske platsar det på Gnälltråden!! Men - i princip håller jag med dig.
/Helge

Tobias

Jag tycker att det är ganska trevligt. Däremot är det frustrerande när de så ofta tar upp intressanta saker, men på grund av tid eller för att underhållningsaspekten väger tynger bara skrapar på ytan eller lämnar en massa frågor obesvarade.

I dagens avsnitt hade de dessutom med en fruktarian bara för lyteskomik. Inte en enda fråga fick han om varför han bestämde sig för sin diet eller hur hans måltider ser ut. Inte heller fick man höra någon medicinsk expertis om hur man påverkas av dieten, utan det enda som hände var att Erik Haag naturligtvis skulle prova dieten - under fyra dagar. Vad kan man förvänta sig annat än att han känner sig trött? Inte för att jag vill försvara en fruktdiet, men det är bara ett exempel på när det "komiska" dras till en nivå där det bara blir löjligt.

På något sätt känns det som att Haag och Schyffert bara är där för att dumma ner programmet och att de gör det en stor otjänst. Lotta Lundgren och alla medverkande experter är däremot väldigt intressanta att lyssna till.

djohansson

Jag tycker att programmet, som Tobias skriver, är trevligt. Jag håller även med om att det tenderar att ta upp intressanta frågeställningar som de sedan slarvar bort. Däremot får man nog vara tacksam över att det finns ett program som den relativt ointresserade kan se på, som väcker många frågor hos oss konsumenter och som gör fler personer nyfikna.

Att sen Lundgren, Schyffert och inte minst Haag alla i mina ögon är betydligt smartare (inte minst Haag) än de vill framstå som i programmet fungerar ibland, och ibland blir det (som påpekats ovan) bara löjligt.

Experterna kommer oftast med ganska så intressanta inlägg och det är lite som att om man utsätts tillräckligt mycket för fånerier under några minuter så tycker man att den torra och rena faktan helt plötsligt känns befriande. Experterna och deras fantastiska torrhet och nördighet (för torra är de och lite genomskinligt och fånigt är det allt när Mats-Eric Nilsson "råkat" langa upp hembakt levain på bänken bakom sig) funkar väldigt bra i programmet.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal