Varma tallrikar i mikron?

Startat av Kari, 2008-10-27 21:49

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

2008-10-27 21:49 Last Edit: 2008-10-27 22:05 by Elka
Andreas undrar: Kan man verkligen värma tallrikar i mikron?

Elka svarar: Jepp!
Iaf Ikeas... Inte för jag kan haja hur det går till men varma blir dom!! ;D Två vanliga (ska ta reda på vad dom heter) 1min ger lagom, 2min riktigt varma på 800W.

--

Edit:

Ikea Dinera Provins - beige; tallrikar, assietter och skålar funkar ua. Utan vatten. Bara bomba på! Har gjort så varje dag i dryga 1000 dagar utan att jag är självlysande. Ännu. ;)

Enda nackdelen är att den vanliga tallriken är för stor/hög för vanlig diskmaskin, måste läggas på lite på sned.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/series/14610/

Andreas

(Hoppsan min fråga blev kanske lite väl mycket OT, flyttar till egen tråd.)

Där ser man. Hmm med lite vatten på tallriken borde det inte vara några problem. Men utan vatten..? Då går man tvärsemot principen för en mikro där ju meningen är att mikrovågorna sätter fart på vattenmolekyler men tallrikar innehåller inte vatten. Hur många mikrovågsugnar har du avverkat på de 1000 dagarna? ;)

Läs gärna den här skrämselpropagandan: Väggarna i mikron och magnetronen kan ta skada om tallriken är mikrovågssäker, är tallriken inte mikrovågssäger och man råkar värma den för mycket kan man råka ut för allt från trasiga tallrikar (fula fläckar pga ojämn uppvärmning, förstörd metalldekor) till personskador (brända fingrar från själva tallriken eller brännskador från högtrycksånga från uppvärmt vatten i porer i tallriken). http://howthingswork.virginia.edu/page1.php?QNum=1524
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

En micro har gått åt. Dock var det grillen som var trasig. Fick ny utan knussel.

Man kanske borde ha lite vatten då..... Även om det har funkat ua så här länge.. :)

--

Är jag ensam om att värma tallrikar så här? Folk brukar bli förvånade när man berättar.

crlhrv

elka: jag värmer också mina tallrika i mikron. tallrikarna från ikea.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Ingen som har provat jämföra uppvärmingstid för tallrikar i mikron med och utan vatten, rimligtvis borde det gå märkbart fortare med..?
Den som inte frågar får inga svar.

matlagarn

Micro för att värma tallrikar funkar perfekt med de jag har hemma. Detta gör jag nästan varje dag. kanon glad då jag testade med gott resultat :)

Proffsköket

Själva grejen med att värma tallrikarna i micron är ju att dom snabbt blir varma utan att man behöver torka dom rena efteråt. Ska man ha lite vatten på tallrikarna innan så kan man ju lika gärna spola dom under kranen i 20sek.

Saken är den att det framförallt är något som man gör i ett restaurang kök, i dom fall man inte har några varma tallrikar kvar (då handlar det om sekunder). Hemma har man inte samma stress och kan lika gärna värma upp tallrikarna under varmvattnet från kranen eller i ugnen.

agnetasch

En "het" OT- fråga; måste man värma tallrikar? Hemma menar jag.
Vi har besvär med att maten är för varm o  sitter o blåser på den för att inte bränna sönder munnarna ??? ???

Andreas

Frågan är vad som drar minst energi, att värma tallrikar i mikron eller att värma dem med varmvatten?

Jag brukar sällan värma mina tallrikar men det beror ju lite på vad man har för upplägg och vad det är för mat, ligger maten glest och är så att säga tunn i förhållande till tallriken så kan en kall tallrik ibland kyla ner maten alldeles för fort.
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Att värma tallrikarna under rinnande varmvatten är vansinnigt ur ett energibesparingsperspektiv. All värme i vattnet utnyttjas inte, utan försvinner ut genom avloppet till ingen nytta.

Kari

Hasse: Tror som Du. Vad tror Ni om torktumlaren?  ;)

agnetasch

Citat från: Elka skrivet 2008-12-23 23:11
Vad tror Ni om torktumlaren?  ;)
Om man är trött på sin gamla servis så ;D
Annars kan man kanske sätta tallrikarna (i god tid) i en dispenser framför värmepumpen. Kostar ingen extra energi.

Hasse

Elka, torktumlaren går jättebra. Men man måste välja programmet för syntetmaterial, annars kan tallrikarna krympa!     :D

Mickan

Värmde sopptallrik, Tipo Villeroy, i mikron och den sprack efter 30 sek. Enda gången jag värmt utan vatten. Även sista...
Video meliora proboque deteriora sequor

Lovisa

Tunna tallrikar och dyra tallrikar kan spricka. Så även billiga tallrikar. ;) Värm bara sådant i micron som du kan riskera. Samma tallrik kan klara uppvärmningen bra den ena gången, men spricka den andra. Det kan ha att göra med om tallriken är kall innan och reagerar illa på uppvärmningen. En vinterskåptempererad tallrik kontra en sommarskåptempererad. Även inre spänningar i godset kan reagera för den snabba och stoa temperaturskillnaden.

Rakel Mandelblom

Hej när man ska värma på mat i mikron så blir tallriken varmare än maten, tallriken blir så varm att man inte kan ta ut den ur mikron. Vilket porslin kan man köpa som inte blir skållvarmt när man mikrar det?
Mvh trött på att bli skinflådd

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal