2022-08-20 00:48

Niklas mat

Startat av Andreas, 2007-09-22 09:21

Föregående ämne - Nästa ämne

CII

Han hade ju tidigare restaurangen Niklas i Helsingborg, vilken ansågs som en mycket bra restaurang som höll en hög nivå. Kanske kan man inte förvänta sig annat när kökschefen hette René Redzepi.

Andreas

Citat från: chepplin skrivet 2009-10-22 16:37
...en mängd av matvaror redan står uppradade i det sterila och opersonliga köket!


Ja jag klagade ju på studioköket/dekoren när förra omgången sändes, och nu när jag såg en glimt av programmet denna vecka är det bara att konstatera att det ser likadant ut i år, det är definitivt det omysigaste kök jag någonsin sett. Men säg jättegärna emot mig om nån har motsatt uppfattning.
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

GP skriver att Niklas i senaste programmet använde det av EU förbjudna sötningsmedlet Stevia. Ingen som har reagerat över det här?

http://www.gp.se/kulturnoje/1.238988-forbjuden-produkt-anvandes-i-svt-s-matprogram
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

GP skriver:
"Niklas Ekstedt är programledare för Niklas mat. Han säger sig känna till att stevia är olagligt, men poängterar att det inte var han som använde ingrediensen"

Skönt att ha andra att skylla på ;)

crlhrv

de ska kanske döpa om programmet till "Inte Niklas mat"
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch


Ia

Någon som har receptet på Niklas kladdkaka med rödbetor???? Jag har letat febrilt, men hittar det inte. Hittar det bara i videoformat och det orkar jag inte kolla igenom och samtidigt skriva ner. Så har ngn det så blir jag tacksam!! :)
Ia´s Matblogg

janders


Ia

Ia´s Matblogg

Ia

BTW ngn som testat att baka den?
Ia´s Matblogg

Andreas

Någon som såg veckans avsnitt av Niklas mat? Sevärt? Läste om det i tvtablån och det här nya konceptet låter ju roligare än det han höll på med förr. Får se om jag rent av tar mig tid att se det på svtplay.
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Jag tittade, och det verkar som om Niklas ska "prya" på förstklassiga restauranger världen över. I detta avsnitt var han på restaurang Noma i Köpenhamn, och det var lite intressant att få kika in bakom kulisserna.

Andreas

Lite intressant alltså... hmm jag väntar nog tills någon har något aningen mer positivt att säga innan jag tittar.  :)
Den som inte frågar får inga svar.

Gilius

Jag såg programmet och tyckte det var klart sevärt. Har ju ätit en del av de rätter som han fick jobba med, kul att se dessa prepareras för servering. Dessutom lagade Niklas en rätt inspirerad av veckan på Noma till René, skall kanske inte avslöja hur det gick, ett bra incitament för dig, Andreas, att se programmet kanske.

/gilius

Hasse

Jag förstår vad du syftar på, Gilius.    ;)

Jo, jag tycker nog också att programmet var sevärt, men inte på topp. Personligen känns det som om de inte riktigt bestämt sig för vad programmet ska fokusera på.

Det var imponerande att man på Noma har nästan lika många kockar som gäster. Trettio kockar till fyrtio gäster, om jag minns rätt.

webguide

Jag gillade det, fine dining är ju min grej.

Försöker ilsket få bord på Noma men det är helt (varenda dag både lunch och middag)  är fullbokade ända fram till den 6 mars, längre fram går itne att boka än.

Andreas

OK, nu har jag också tittat. Måste säga att det faktiskt var riktigt underhållande. Fast svårt säga om det är nyhetens behag och om man kommer att ledsna efter insyn i x antal restaurankök.

Jo 30 kockar på 40 gäster. Men då serverar de också. Samt att många av dem (hur stor andel egentligen?) är kockar som arbetar gratis bara för att få praktik just där. Tänkvärt också med souschef Viktor 28 år som jobbar 15 timmar om dagen och vaknar med lite ångest varje dag.

Bör förresten kockar dra handen genom håret (07:30) och sen hantera mat?
Den som inte frågar får inga svar.

djohansson

Även om jag fortfarande föredrar det traditionella konceptet som etablerades av Nordström/Tengby (d.v.s. med en osynlig journalist som ställer dumma frågor) så är det här ett roligt programkoncept. Det blir inte så mycket fokus på själva matlagningen, men skildringen av de olika köksmiljöerna borde vara tillräckligt intressant för de flesta nördar.

Jämfört med den tidigare säsongen, när Niklas åkte omkring i Skåne i en gammal lastbil eller vad det var, är det här mycket bättre. Det är mer rakt på sak, utan pretentiös produktion med överdriven musik och alltför insmickrande voiceovers.

agnetasch

Nu först har jag hittat fram till `Niklas mat´Jag råkade zappa in på programmet o blev intresserad. Så nu har jag fullt upp med att kolla 7 program på raken på SVTPlay
Det här tycker jag är en programform som passar Niklas perfekt; han ska inte laga mat, han ska titta på! Stor o lunsig står han ivägen för alla o fäller lakoniska kommentarer. Som på Geranium: "Fem blad ängssyra o tio blad dill. Det gäller att vara bra på matte här" ;D
Roligt också att det inte bara är vanliga restaurangkök för hela slanten. Indiskt, smörrebröd o fr.a hans framgångsrika (?) debut som servitör på Operakällaren. Obetalbart när han blir påkommen med att ha häftat upp byxfållen eller när han, mitt framför gästen, slänger smör i flamberingspannan med näven.
Jag har sett tre hela program o har fyra + det sista kvar. Heja Niklas, det här tycker jag du gör bra; man får både en seriös inblick i olika kända kök OCH Niklas underfundiga personliga intryck.

Andreas

Mat-Niklas slutar.

"Han vill inte synas i tv längre. Tror dessutom att tv-kocken spelat ut sin roll. -Det är ju bara att titta. Det är inte tv-kockarna som driver de mest framgångsrika krogarna. ... Dessutom gillar han inte svensk mat-tv anno 2013. - Generellt är mat i svensk tv dålig. Det är så smalt. Bara brittiska tv-kockar. När det skulle kunna vara så mycket bredare. "

http://www.expressen.se/kvp/noje/mat-niklas-slutar-det-blir-inte-mer-nu/
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal