Varför någonsin steka kött eller fisk i annat än i stekpanna av gjutjärn?

Startat av Andreas, 2007-06-29 17:04

Föregående ämne - Nästa ämne

Katarina

Vilken interessant tråd! Som svar på trådstartarens fråga: För att det är så mycket lättare att diska, sköta och lyfta en teflonpanna! Enbart därför.

Håller med den stora massan om gjutjärnspannans föredömlighet i övriga egenskaper. Jag använder gjutjärn till god mat som får ta tid (kvalitetsmat) och ceratecpanna till inte-så-noga-med-mat eller gräddiga såser/grytor.

Mirre

Enligt Norsk undersökning(naturskyddsföreningen) avger teflon giftiga gaser redan vid strax under 200 grader. Fåglar är extra känsliga för denna gas och det finns många fall på burfåglar i kök som har dött pga överhettade pannor. Inte lika farligt för oss men kan ge väldigt otrevliga symptom. Bekant som är eu anställd giftexpert har slängt all teflon. Sen finns det andra miljöaspekter kring teflon som får åtminstone mig att backa. Gjutjärn är väl enda vettiga alternativet om nu inte keramiska pannor håller vad de lovar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal