Kan man frysa saltat kött som ska rökas?

Startat av agnetasch, 2008-12-03 11:26

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Ibland blir man med kött som man vill röka men inte just på stubben.
Är det någon som vet om det är ok att salta köttet o sedan frysa det  i väntan på rökning. Eller är det bättre att frysa först o sedan salta o röka?
Fördelen med den första metoden är ju att det blir små mängder kött som ska saltas åt gången. Det är bra på sommaren när köttet ska stå kallt; det får plats i kylen. Men finns det någon nackdel?

helfgren

Jag brukar salta in kött och frysa in det som jag inte vill röka på en gång .
Det jag har märkt är att det har tappat lite i sältan , men inte så att det har blivit smaklöst . Dessutom känns det som att det blir jämnare salt och kanske därför det känns mindre salt totalt sett.
Det jag har hört är att har köttet varit fryst och saltas ska det inte frysas igen .

MVH// Henrik
Carpe diem

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal