Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Tracey

1
annamaria: Ah, okay - du hittar dig säkert något ulligt o gulligt därnere åxå!

agnetasch: Sickna charmiga livsnjutare! :D
2
STORT GRATTIS till er båda! Superläckra bilder - man blir jättesugen på att mumsa i sig både Rocky Roaden o det tjusiga pepparkakshuset! :)
3
Åh, så hemskt roligt med en liten kattunge! :) Jag fick ett mejl från en f.d. klasskompis i förrgår. Hon hade träffat tre stycken helt bedårande söta, keliga o mysiga små kissar och gjorde sitt bästa för att försöka få mig intresserad. Hade jag bara haft lite större boyta, hade jag förmodligen redan slagit till!

Nu vet jag ju inte var du bor, men om du skulle vara intresserad av en liten kisse från Gbg-området så kan jag förmedla ditt telefonnummer alternativt mejladress. Skicka mig i så fall ett PM! :)
4
Wow - jätteproffsigt!! Vem är Augusto...?
5
Hm... Ja ja, får försöka fundera ut något bra ikväll när jag kommit hem.

Vad kan detta vara då... Ser lite ut som en graviditetsmage med hudbristningar... Fast det är kanske inte så matrelaterat... ;) En melon då? Honungsmelon kanske..?
6
Ja, hon har sina ljusa stunder, den där! ;) *spark* Aj!!

(F-sen, blir jag skyldig en ny bild nu...?)
7
Det där tycker jag var riktigt läskig läsning... Fast om de fick till människor som lyste i mörkret så skulle kanske antalet trafikolyckor vinter-/nattetid kunna minska... *fundera, fundera*
8
Min kollega här över axeln gissar på ett svartpepparkorn!
9
Ännu ett russin..? :) Eller är det kanske en liten dadel..?
10
Intressant... Ska lägga det på minnet tills nästa gång! Tack för tipset, Roffekock! :)
11
Yuk... Tänk om kompensationen blir en årsförbrukning med majs...  ??? *fundera, fundera*
12

Grattis Andreas - det är en korkskruv/vinöppnare! :D

14
Hasse: ser ut som ett slags 'godis' som en kinesisk kompis bjöd mig på en gång. Det var någon slags torkad frukt som var rullad i florsocker eller liknande. Det smakade väldigt salt-syrligt.
15
Tobias: Du säger att man kan slå lite grann på kokosnöten för att få upp den. Ska man slå på något speciellt ställe? Ska man använda hammare eller nåt? Minns att jag var med en gång och försökte få upp en kokosnöt. Vi försökte på alla sätt o vis, utan resultat. Till slut lyckades vi såga itu eländet, men då blev det en massa sågspån ovanpå alltsammans...  :-\
16
Har varit skyldig en bild till denna tråd ett bra tag nu. Här kommer en som ni kan gissa på parallellt med Hasses!

17
Elkas mycket stämningsfulla korvbild inspirerade till dagens lunch: Korv med mos o div. grönsaker. :)
18
Agerade kattvakt i helgen för Cornish Rex-katten Smokey o Devon Rex-katten Tyson. Pojkarna visade sig vara mycket husliga och hjälpte gärna till med årets lussebak. Smokey var dock inte lika förtjust i att kläs upp/fotograferas, så det är Tyson som är fotomodell på bilderna!


Smokey o Tysons pepparkaksfirrar

Ingredienser:
300 g smör
5 dl farinsocker
1 dl sirap
2 dl vatten
1 msk ingefära
1 msk nejlikor
1,5 l vetemjöl
1 msk bikarbonat

Ugn: 225 grader
Tid: 4-7 minuter

Kristyr:
1 äggvita
4 dl florsocker

Gör så här:
1. Smält smöret och låt det kallna.
2. Koka upp vatten, sirap, farinsocker och kryddor.
3. Rör ner blandningen i det kalla, smälta smöret. Rör tills allt är avsvalnat.
4. Blanda mjölet med bikarbonaten. Mät mjölet genom att hälla direkt från påsen i litermåttet. Se till att det inte packas.
5. Tillsätt mjölet, men spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Tag upp den på bakbordet så går det lättast.
6. Låt degen vila övertäckt, ev insvept i aluminiumfolie, på svalt ställe över natten. Dock inte i kylen, det blir för kallt.
7. Tag fram degen och knåda den smidig igen, så blir den lättare att kavla. Kavla ut den tunt på mjölat bakbord.
8. Tag ut kakor med pepparkaksmått eller skär ut/sporra egna figurer. Eller gör ett pepparkakshus!
9. Lägg kakorna på smord plåt. (OBS! Lägg aldrig pepparkakor som skall gräddas på en varm plåt. Då blir de bubbliga!)
Grädda i mitten av ugnen.
10. Låt pepparkakorna kallna på plåten.
11. Blanda äggvitan och florsockret till kristyren med elvisp på låg hastighet.
12. Fyll en sprits och garnera dina pepparkakor!


ttt
19
Idag blev det någon slags Tacobiff med ris, nachos, grönsaker o tacosås till middag.
20
Grattis på er - vilka fina vinster!!! :)

Annonser

Powered by EzPortal