Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Skogis
 - 2021-04-20 07:54
Rökningen gick bra så jag är nöjd.
Nu ska fläsket ligga till sig i smörgåspapper en vecka så smaken sätter sig, sen ska det frossas  :)

Kommer att kunna kallröka ett bra tag till, har ett hemmabygge som inte genererar värme. Jättebra att kallröka i, mindre bra att varmröka med  :( Värmekällan har givit upp, använde en spisplatta.
Skrivet av agnetasch
 - 2021-04-19 09:07
Jag lyckades skaffa kundkort hos Axfood genom att registrera mitt namn = enskild firma.
Handlar frysta lingon där till bra pris (jag hatar att plocka bär i skogen) plus att dom ibland kan ha extrapriser så man baxnar. Gäller bara att ha plats hemma ;D

Lycka till med ditt bacon. Än är det väl inte för varmt med kallrökning?
Skrivet av Skogis
 - 2021-04-18 14:28
Nu i pandemitider låter Axfoods grossistbutik (Snabbgross) privatpersoner att handla, får lite dåligt samvete när jag är där för jag tycker det är skitroligt att botanisera bland varorna :)
Stora rejäla förpackningar till fjantigt låga priser. Visst, en burk på 3 kg med strimlad bambuskott kan vara lite ohanterlig men när den kostar 30:- + moms, kan jag inte låta bli. 
 
Har investerat i sidfläsk till bra pris och lagom storlek (2-3kg). La sidorna i saltlake i mitten på mars och hade glömt bort dom men idag ska det kallrökas bacon. Förra omgången blev lite väl salt men den här gången är sältan som jag vill ha den.
Skrivet av Zibi
 - 2019-03-05 21:52
Jag fick mig ett gott skratt i alla fall :-D
Skrivet av agnetasch
 - 2019-02-25 08:16
Fåntrattar ;D ;D ;D
Skrivet av Mat-Janne
 - 2019-02-24 18:49
Kött som fått fotogen på sig kan man skära till tändkuber. Släng inte!
Skrivet av Skogis
 - 2019-02-23 00:40
Du missade den glada gubben.

Gissar att kött som har fått fotogen på sig gör sig bäst i soporna.
Avfettning låter inte heller så gott.
Skrivet av Mat-Janne
 - 2019-02-20 17:34
Fotogen tar du bort med avfettning plus lite salt för att kompensera.
Skrivet av Skogis
 - 2019-02-19 20:09
Nu är det provstekt.
Gott skit, smakar fotogen  :)

Röksmaken har en bitter ton men det lär nog både fördela sig och lägga sig med tiden.
Skrivet av Skogis
 - 2019-02-18 10:52
Dom blev bleka, nog mest pga att jag inte fick upp tempen i röken mer än till 10-12°.
Men rejält med röklukt så jag bestämde mig för att det inte hjälpte med mer rök utan slog in dom i smörgåspapper och la dom på ett galler i kylen för att mogna några dagar. Har en kyl som jag kan behäfta med diverse lukter, allt från inlagda vitlökar till nyrökt fläsk/karré.

Återkommer med bildbevis när det är uppskivat.
Skrivet av agnetasch
 - 2019-02-18 08:00
Hur går det? ???
Skrivet av Skogis
 - 2019-02-16 10:09
Idag ska det rökas, det är lite kallt så jag får nog ha värmen igång i röken. Det får ju vara någon måtta på hur kallt det är när man kallröker.
Har vattnat ur karrébitarna över natten och dom hänger nu över vasken för att torka. Siktar på 10-12 timmars rök, får se hur bitarna ser ut. Blir dom bleka får jag fortsätta imorgon.
Skrivet av agnetasch
 - 2019-01-28 07:54
Just den här veckan har Lidl extrapris på sidfläsk; 49.90 kilot. Bäst o hamstra lite ;D
Skrivet av Skogis
 - 2019-01-27 13:38
Har inga större problem med kallrökt fläsk, riktig bacon är dock inte lätt att hitta. Det man köper är smaklöst och släpper mer vatten än fett när man steker det, har därför svårt att få till en knaperstekt bacon om jag inte använder hemgjord.

Fick lite varmrökt bacon i julas men det är inte samma sak.
Bacon ska vara kallrökt, basta!

2 bitar svensk karré inhandlades idag och laken är nu kokt, så snart börjar äventyret med karrébacon.
Lär återkomma med resultatet vad det lider.

Något är fel när svensk karré kostar 39:90/kg och sidfläsk kostar 75:-/kg  ???
Är verkligen fläsk så fin styckningsdetalj?
Skrivet av agnetasch
 - 2019-01-20 07:37
Citat från: Skogis skrivet 2019-01-19 12:30Skulle kanske kunna dela karrén till mer baconliknande form och salta och röka den sen.
Vore nog en god idé.
Man kan även göra så att man svalröker, det är något med kallrökt fläskkött som jag inte kan med. https://www.smartfritid.se/hemrokt-bacon-med-aggroyal

Annonser

Powered by EzPortal