Matforum

Hemmalagat - laga själv => Köksredskap, utrustning och maskiner => Ämnet startat av: Mat-Janne skrivet 2017-12-03 12:52

Titel: Stadsgas
Skrivet av: Mat-Janne skrivet 2017-12-03 12:52
Finns det någon expert på stadsgas här (Stockholm) som kan förklara varför gasen lämnar en brun och fastbränd fet yta på undersidan av kastruller och stekpannor?
Titel: SV: Stadsgas
Skrivet av: Skogis skrivet 2017-12-03 18:24
Jag har gasol och mina grytor ser mer eller mindre likadana ut undertill.
Vissa grytor blir blivit feta/svarta men popcorngrytan är i särklass värst :)
Kan det vara värmemängden som är orsaken?
Titel: SV: Stadsgas
Skrivet av: webguide skrivet 2017-12-04 06:38
Är inte soteffekten kopplad till dålig/ofullständig förbränning? eller problem med själva spisen, fel inställningar, dysorna är av fel modell etc. lågan skall vara blå, inte gul.
Titel: SV: Stadsgas
Skrivet av: Mat-Janne skrivet 2017-12-04 14:51
Lågan är blå. Spisen är anpassad / godkänd för den typen av gas som Stockholm har nu.