Mm, det kan vara värt att prova
Tack för tipset!

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.
Citat från: dePaul skrivet 2009-08-29 13:12
Nej, det går inte eftersom dess finaste stenar ligger på 1200 grovlek. Skall du få den allra finaste skärpa så kan du egentligen gå hur högt som helst. Personligen anser jag dock att allt över 3000 är överkurs och gör skillnad bara i samband med mycket speciella stålsorter. Allra oftast polerar man nämligen endast matrisen utan att komma åt de hårda karbiderna (krom, vanadin osv).
Citat från: Filippa skrivet 2009-08-28 11:36
Jag köpte ett brynstål på Ikea för 189kr häromdagen och blev mäkta förvånad när det överträffade alla förväntningar - ett riktigt fynd.
Citat från: Andreas skrivet 2009-08-28 11:40För att återgå till rubriken på tråden, hur långt ifrån "så vass kniv det bara går" blir globalkniven efter en dust med Sharpmakern, vad krävs mer för att få den där sista lilla extrema skärpan?
Citat från: Hasse skrivet 2009-08-16 21:16
Släng inte räkskalen, utan gör en fond på dem och spara i frysen.
http://matforum.nu/index.php?topic=2974.0