Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - white-k

1
Hur får jag kakor/"cookies" segare i mitten?

Jag utgår från receptet jag länkar till nedan, och kakorna blir bra, med ett "krispigt" yttre och ett mjukt inre, men jag skulle vilj att det inre blev segare - dv.s. en aning mer kola-aktig konsistens.

Hur fixar man det?

https://www.buzzfeed.com/jesseszewczyk/heres-how-to-make-buzzfeeds-best-chocolate-chip-cookies
2
Citat från: agnetasch skrivet 2013-10-10 11:10
Jag brukar göra Nutellaglass d.v.s vispad grädde, sötad kondenserad mjölk o Nutella. Det är den kondenserade mjölken som gör glassen krämig o inte stenhård o isig. Prova att frysa en blandning av Nutella o kondenserad mjölk så kanske man kommer nougatfyllningen nära.
Några proportioner vet jag inte men med en burk mjölk o en burk Nutella kan man prova många olika blandningar.


Jag är skeptisk till att nutella skulle ge rätt smak, men som någon annan skrev så är allt tips välkomna. Dags att köpa kondenserad mjölk och testa! :-)
3
Citat från: Andreas skrivet 2013-10-09 14:57
Om man läser beskrivningen för Tiptop hos gb står "Storstrut med en mjuk kakaofyllning i våffla, doppad i överdrag med mjölkchokladsmak och rostat puffat ris. Mums!" - dvs "kakaofyllning", inte "nougat"?!


Redan noterat i första inlägget :-)
4
Ok. Jag har nu testat att baka med Manitoba-mjöl enligt recept på:
http://www.hembakt.se/kopefralla

Jisses vilken besvikelse.   ::)
Det blev precis som med vanligt mjöl.
Nu knådade jag iofs 20m istället för 30m för mina degkrokar gick sönder.

Inte ens fick jag till någon yttre skorpa trots att jag...
- Ställde in en ungsäker skål med vatten i botten av ugnen
- Sprayade bröden med vatten innan jag ställde in dem i ugnen.
- Öppnade luckan och sprayade vatten på bröden medans de var i ugnen.

Några förslag på hur jag ska få till frallor som i butik?

5
Nougaten (GB kallar den "kakaofyllning") i TipTop är ju gudomligt god, men det är drygt att måsta köpa en hel glass bara för att komma åt nougat-klumpen i mitten. Den är fyllig och luftig och en tugga är som himelriket i munnen :-9.

Jag har testat att lägga Dubbelnougat och Guldnougat i frysen, men det blir helt fel.

Så hur gör man TipTop-"kakaofyllningen" själv? Eller hur gör man något som kommer så nära som möjligt?

http://gb.se/produkter/tiptop/
6
Fick tack på Finax Manitoba Cream på ett annat ICA.
Ska bli spännande att testa snart!  :D

Har någon fler recept jag kan pröva så är de mycket välkomna!
7
Jättebra! Äntligen ett konkret recept att utgå från! Tackar!  ;D

Citat från: Lasse skrivet 2012-01-10 19:06
Se även inlägg  http://matforum.se/index.php?topic=615.msg46000#msg46000. Super fina frallor.


Jag förstår inte den andra länken? Kommer bara till en tråd som länkar till diverse matforum? Hur menar du?

Var köper man 'Manitoba cream'? Jag har kollat både på ett ICA och ett Hemköp, men det fanns inte hos dem.

Har någon fler recept jag kan pröva så är de mycket välkomna!
8
Har någon ett recept för frallor som smakar som frallor från butiker (oftast köper man dem lösa var för sej) ?

Det jag är ute efter är frallor med ett tunt sprött yttre "skal" men med ett mjukt fluffigt lagom segt inre.

Någon som har recept och/eller tips?

Annonser

Powered by EzPortal