Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av chepplin
 - 2010-03-15 16:34
Jaha ja gott folk! Då var lunchen avklarad! Min recension av lunchen kommer inte bli lika diger som skaparen av tråden.

Ringde innan för att boka bord eftersom det var fredag och misstänkte mycket folk. 3 personer. Mottagandet i dörren var helt ok..trevligt och formellt. Blev informerade att bordet skulle vara klart om 5 minuter så blev därför ombedda att sitta ner och vänta. Fick sedan bordet som sagt efter 5 minuter

Vi tog 2 Slottstekar och 1 Hjort-Wallenbergare. På bordet stod dom omtalade besticken i gröna servetter. Håller med förra recensent att det inte riktigt passar in. Ganska snabbt kom salladen in. Vanlig grönsallad med nån dressing som jag bedömde utseendemässigt som nån form av tapenade. Det blev en okulär besiktning pga att den var helt smaklös. Ingen sälta eller nån form av vinäger. Försökte verkligen hitta vad det smakade men hitta inget. Mina kompisar stod lika svarslösa inför dressingen.

I samband med salladen får vi också in bröd + smör. Brödet var helt ok..ett mjukt och ett hårt. Jag bedömde det mjuka som hemlagat. Smöret var gott och lagom tempererat.

Vi får beställa snabbt och enkelt. Trevlig servitör. Maten kom in väldigt snabbt..kanske efter 10 minuter vilket jag anser vara snabbt med en full restaurang.

Ja sen kommer vi till huvudnumret..maten. Min Hjort-Wallenbergare (195kr) var god. Härligt "luftigt" och välsmakande. Rårörda lingon var så bra som rårörda lingon kan vara. Till detta serverades en viltsky med stekt svamp + en god och krämig palsternackspure.
Slottsteken(125kr) serverades med nån gele, kokt potatis å pressgurka. Dom var nöjda men inte mer. Smakade steken..ja den var väl god men kan inte säga mer om den.

Ja maten var vällagad och god men sen var det väl inget mer med det. Servicen klanderfri å trevlig. Ingen episod med servitör som tog salladsskålarna mitt i maten. Hon kom fram en gång under maten och frågade om allt var till belåtenhet. Hon fick 3 ja till svar.

Mitt slutbetyg blir 3/5. Kommer inte gå dit igen tror jag..inte för att jag tyckte det var dåligt utan mer för att det finns mycket annat å prova till lunch och när jag tänker efter så kan jag t ex uppskatta en sushi-lunch för ett betydligt lägre pris lika mycket som detta. Jag hävdar inte att priset var för dyrt för jag den uppfattningen vissa personer har att lunchen av någon anledning skall vara billig anser jag vara fel. Om jag går dit igen blir det till kvällen för ala carte

Till sist...innan vi gick dit berättade jag för min ena kompis att Fond har en stjärna i Guide Michelin. När vi går därifrån så säger han till mig: "men du...du sa en stjärna i Michelin....hallååå..besticken i gröna servetter!!?" :)

Jag har bilder på salladen+besticken och maten men jag orkar inte hålla på å förminska dom. Skulle nån trots allt vilja se bilderna så skicka meddelande till mig så kan jag maila dom

Skrivet av agnetasch
 - 2010-03-10 10:08
Ja, vi är verkligen olika, hur mycket pengar jag än hade över skulle jag inte använda 350:- på lite betor o getost ;)

Vad ska du äta på Fond? Dagens? Slottstek eller citronbakad kolja eller blir det flera rätter?
Skrivet av chepplin
 - 2010-03-09 23:55
Ja alla e vi olika..för så fort jag känner att jag har pengarna över så blir det "stora tabberaset" för mig på Kock&Vin. Tycker t ex att "Getost från Lillängen med plommon kokta i björkvin samt ankkorv" låter som en helt fantastisk rätt!

crlhrv: Jag vet inte heller vad Årets Hjärtekrog innebär...men har beställt hem White Guide så man får väl läsa där

Å snart börjar det närma sig lunch på Fond...
Skrivet av crlhrv
 - 2010-03-09 12:06
OT: och Kometen  blev "Årets Hjärtekrog" (vad tusan innebär det?) trots sin gödkalv
Skrivet av agnetasch
 - 2010-03-09 11:12
Jag har aldrig varit på Kock&Vin så jag tittade lite på deras meny om dom hade något gott. Jag måtte vara väldigt gammalmodig men jag tyckte inte att det lät lockande precis med: "Hackade betor från Ugglarp med stekt ostronskivling, senapspicklad kålrot och persiljeklorofyll" eller "Getost från Lillängen med plommon kokta i björkvin samt ankkorv" Det måste ha varit den fantastiska persiljeklorofyllen som fick upp dem på prispallen ;)
Skrivet av chepplin
 - 2010-03-08 18:53
Jaha...Fond kom på plats 30 på topp 33 i White Guides nominering a` 2010.
Bästa restaurang i Göteborg blev inte oväntat Kock & Vin på en 3:e plats

http://www.whiteguide.se/extra/pod/?action=pod_show&id=23&module_instance=2
Skrivet av agnetasch
 - 2010-03-02 12:39
Kul! Alltid bra med en second opinion :D
Skrivet av chepplin
 - 2010-03-01 17:55
fredagen den 12/3...då blir det lunch på Fond!! Mina førväntningar är ambivalenta
Skrivet av agnetasch
 - 2010-03-01 11:06
Och mer ska det bli ;D
Själva verkar ju inte Fond medvetna om att dom brister i service. Läser man historiken på deras hemsida sa man när man öppnade 1999 att man ville skapa: "en inbjudande och nordisk restaurang med höga ambitioner på så väl service som mat"
Tydligen har man tappat servicen på vägen, med detta i åtanke tolkar man nästa uttalande helt annorlunda än Fond själva: "Vi har sedan första dagen hållit vår inriktning och har på så sätt blivit ett säkert kort där våra många stamgäster och blivande sådana vet vad man får i form av service och mat"
Svar: Bra mat o dålig service ;)
Skrivet av crlhrv
 - 2010-03-01 10:46
hej o hå vad min recension av Fond har resulterat i diverse långa utläggningar. intressant!
Skrivet av Mickan
 - 2010-03-01 09:41
Är inte tanken att proffstyckaren ska ha gemene man i åtanke när han/ hon skriver? Även om de har en helt annan vana kan de tycka till på ett sätt som betyder att de inte sänker kraven av olika anledningar. Jag råkar ofta ut för detta när jag äter ute med vänner. Man ursäktar misstag både i mat och service med kommentarer som att "det är väl inte säsong nu", "de är ju så nyöppnade" eller "förra gången var det riktigt bra". En annan favorit är när någon säger att "det i alla fall inte var så dyrt". Detta uppskattar jag att slippa höra eller läsa när det är en proffsrecensent i farten.

Det är mer eller mindre kostsamt att äta ute och precis som läkaren eller frisören ska göra rätt ställer jag de kraven på en restaurang.
Skrivet av chepplin
 - 2010-02-28 17:23
Hur du i din argumentation kom fram till att jag har påstått att man som privatperson inte får ställa krav det vet jag inte. För att förtydliga..privatperson = privata åsikter. Vilket i detta fall innebär att jag mycket väl kan tänka mig att gå till Fond å äta eftersom recensenten uppenbarligen var nöjd med maten

crlhrv: Ja jag kom på det sen. Får se hur både Fond å Basement hamnar årets White Guide som kommer ut snart. I den sistnämnda jobbar ju för övrigt årets kock!
Skrivet av agnetasch
 - 2010-02-28 17:02
Citat från: chepplin skrivet 2010-02-28 14:02
nu uttala jag mig inte i egenskap av Michelinspion utan som privatperson
Menar du att som privatperson får man inte ha några krav på en restaurang, det är bara att betala o vara glad för att man överhuvudtaget släpps in ;) ;)
Skrivet av crlhrv
 - 2010-02-28 14:51
cheppelin: du tänker på Basement. men jag tror att Wagners tilltag snarare var en PR-grej, de har fortfarande (tyvärr?) kvar sin stjärna.
Skrivet av chepplin
 - 2010-02-28 14:02
Jomen självklart vill man ha både och...men nu uttala jag mig inte i egenskap av Michelinspion utan som privatperson.
Rätta mig om jag har fel..sa inte Fond upp sin michelin-stjärna? Eller tänker jag på Basement??

Annonser

Powered by EzPortal