Vad bakade du för matbröd senast?

Startat av Andreas, 2007-05-06 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

I dag kör vi på känn...jag och minsta dottern. Havregrynsgröt + kokande vatten + rågsikt + vetemjöl + salt + jäst + sirap = Bröd = Kvällsmat!  ;D

Mickan

Jag bakar visst aaaldrig längre... Jag är den enda i hushållet numer och jag äter två skivor bröd på lördagar... Havregryn och ris går däremot åt i stooora mängder.

Parentes:

http://www.youtube.com/watch?v=my6IroYcyEI

He he...
Video meliora proboque deteriora sequor

Anna-Maria

Satte deg i morse som ska bakas till bröd när jag kommer hem i eftermiddag. "Världens enklaste bröd" heter receptet och jag gjorde 2 olika sorter.
Ett bröd som jag har gjort några gånger innan är med 6dl vetemjöl + 2 dl graham till 5dl vatten och kryddorna salt (bordssalt), basilika, oregano och rosmarin - ca 1tsk av varje.
Ett annat bröd gjorde jag med 6dl vetemjöl + 2dl vetekli till 5dl vatten och salt (grovsalt med vitlök) och pumpakärnor. Har aldrig provat med vetekli i detta bröd tidigare. Spännande.
Jo, så ska det förstås vara jäst också. 1/4-dels paket till varje bröd. Denna gången provade jag att byta ut det mot torrjäst. Får se om det funkar lika bra.

Jäsning på en 10-11 timmar. Gräddning i 250grader i en bakpappersklädd kastrull med lock 45 min + utan lock 15 min. Verkligen världens enklaste bröd. Prova gärna!

Karolina

Varje söndag bakar jag fyra bröd, delar på hälften och lägger i frysen. Sedan har vi bröd för hela veckan! Jag brukar baka honungsbröd och levain ur Surdegsbröd. Så det var vad jag bakade senast.

Boel

Lantbrödskakor, rågbullor med russin och formbröd av grahamsmjöl

annamaria


annazuessen

Jag bakade faktiskt detta bröd, hur smaskigt som helst . Rejält enkelt och snabbt gick det. Hållbarheten går inte att jämföra med dom man köper
http://blogg.familyliving.se/doreen-mansson/2011/03/17/lammracks-med-rostade-rotfrukter-och-filmjalksbrad/

Danne

Hmm... Mmmmm....

Mitt sista som jag bakade och riktigt gillade var Minibaguetter sjanghajade av tapenad, soltorkad tomat och morbier. Det var nog för att jag blev så förvånad att det blev gott med den blandningen:) Fast jag har märkt ett mönster.. om jag blandar i Morbier i degen så blir det baskemig alltid gott:)

Bild och recept finns på:
http://www.hembakt.se/minibaguetter-sjanghajade-av-tapenad-soltorkad-tomat-och-morbier
Hilsen Danne

Nico

 Det vart ett "på höft" bröd idag. Startade vetesuren i torsdags men det bubblade som fanken i burken så jag tog det mesta till degen, lite mer än en dl vatten, lite mindre än en halv jästkub, ett antal dl vetemjöl, höftde rågmjöl direkt från påsen, första jäsning ca:2,5 timme, gräddat i ungifär 250 grader i lite drygt 15 minuter.

Det vart bra :) riktigt gott. Ska skära upp och frysa in, räcker hela veckan för oss.
Lök? är det en rätt?


Christina

Jag har hittat ett riktigt favoritbröd i Jan Hehds bok bröd. Det heter Russin och hasselnötsbröd med levain. Har modifierat det till en del för att få det ännu lite nyttigare genom att byta ut det fina rågmjölet mot grovt rågmjöl. Jag tar också valnötter istället för hasselnötter så slipper jag steget med att rosta och skala.
Det här brödet är fantastiskt gott och mättande, tonåringar älskar det och man blir nöjd med en eller ett par skivor och behöver inte sätta i sig en halv limpa! Har alltid levain på gång i kylen och jag bakar ett par såna här bröd i veckan.

Mysan

HUm ett vanligt vitt glutenfritt form bröd! =)

annamaria

Har bakat ett "filmjölksbröd" med valnötter och gojibär i. Himla gott.

annamaria

Har precis blandat ihop diverse nyttigheter ( vetekli, råg och vetekross, linfrön) med lingonsylt, salt och kummin. Detta blandas med vatten och ska stå tills i morgon. Ska då bli limpor efter tillsats av vetemjöl, torrjäst och lite rågmjöl.

Mums!

Sara W

Honungsbröd ur boken "Surdegsbröd" av Martin Johansson. Bakar på min rågsur och vetesur varje vecka, men varierar vilka bröd det blir. Levain med dinkel är en favorit, utöver ovanstående honungsbröd.

vilsjin


annamaria

Har precis skållat mjöl inför morgondagens bakning av ICA:s recept på grovt potatisbröd. Det fanns i veckans reklamblad.

Sara W

Tekakor med delar av mjölet utbytt mot värmländskt skrädmjöl. Det blev väldigt goda kakor, så jag bakar väl nya om några dagar.

Sara W

Just nu bakas det morotsfrallor med solrosfrön. Ska bli väldigt spännande att smaka på detta improviserade bröd.

Sara W

Dinkellevain men med fullkornsdinkel. Lite grövre och med en fantastisk skorpa.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal