vegetarisk gastronomi

Startat av joakimc, 2010-09-12 22:27

Föregående ämne - Nästa ämne

joakimc

Har verkligen jobbat hårt för att hitta en bok om vegetarisk gastronomi. Alla tips tas hjärtligt emot ???

CII

"How to cook everything vegetarian" av Mark Bittman gillar jag, kolla upp den.

joakimc

Tack det ska jag göra. Blir bara lite avtänd när det står "Simple Meatless Recipes for Great Food". Varför ska det va så enkelt? Det finns jättemånga enkla vegoböcker men väldigt lite gourmet-aktigt. Jag hade hoppats att det skulle finnas en bok från Pietro Leemann från La Joia, men jag har inte hittat nån ännu.

Andreas

Sant, simple kan låta lite trist, fast samtidigt är inte nödvändigtvis mer komplicerat samma som godare. Och ibland stämmer ju inte såna där meningar som med några få ord ska beskriva en bok, var står det "Simple Meatless Recipes for Great Food", är det författarens egna ord eller är det kanske bara nån rubriksättare som tyckte det lät bra?

Jag blev lite osäker på vad du mende när du skrev "hitta en bok om vegetarisk gastronomi", tycker gastronomi är ett lite luddigt uttryck. Men vad du är ute efter är alltså böcker som beskriver vegetarisk gourmet-matlagning dvs. fin och lyxig vegetarisk mat för festligare tillfällen?
Den som inte frågar får inga svar.

CII

Jag kanske missförstod dig. Är det så att du menar böcker om vegetarisk fine dining?

joakimc

Citat från: CII skrivet 2010-09-16 18:16
Jag kanske missförstod dig. Är det så att du menar böcker om vegetarisk fine dining?

Gastronomi var kanske lite väl pretantiöst skrivet. Finmat är vad jag menar  :)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal