Vad blir/blev det till middag idag 2007?

Startat av Andreas, 2007-05-02 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Anne

Ikväll blir det samma fantastiska förrätt som häromdagen (nya gäster) - dvs mozzarellagratinerad polenta med karamelliserade körsbärstomater. Varmrätt blir fläskfilé med.. nån sås, har inte full koll, det är maken som lagar. Ris, paprika och zucchini till. Och till efterrätt slängde jag ihop en chokladsorbet imorse, hoppas den blir god. Har nån form av småcitrus hemma som jag tänkte skära fina klyftor av och servera till.
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Elka: Först kokar man köttet, sen steker man det = 2 gånger i grytan. ;)

Urban: Vad är det för slags Soja i Kha-nom jeeb? :)

Anne: Karamelliserade körsbärstomater - är det som det låter - sockerstekta tomater?

Idag: Mannagrynsgröt, hallonsylt och gáhkko med italiensk salami.
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Det blev en Max hamburgare till lunch och Kantarellsoppa med vitlöksbröd till middag.

Andreas: det är en Thailändsk soya i Kha-nom jeeb.

justrom

Fish and Chips från ICA Buffe. Enkel att laga och en snabbgjord remouladsås.
Jag använde sej och det skulle vara  krossade Cornflakes som panering på fisken. Det blev ingen hit så de såg ruggigt fula ut. (Inga bilder därmed) Men det var faktiskt gott trots allt... Inte en chans att det receptet räcker till fyra dock.

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=585215

Vad jag tar med mig är att man kan snabbt få ihop en god remouladsås.

Hasse

Till kvällsmat åt jag ett paket snabbnudlar smaksatta med olivolja, finstrimlad chili, salt och ett par droppar Liquid Smoke. Läbbigt, men förvånansvärt ätbart. Det mesta går ner om man är hungrig.

Anne

Andreas - i stort sett. Smör, farinsocker, tomater, schalottenlök, sherryvinäger. Koka ihop mycket långsamt, sisådär 45 minuter.
Anne's Food - min matblogg

Anne

baguette med blåmögelost, grillad rostbiff och skivad tomat, blir det här.
Anne's Food - min matblogg

Urban

Lunchen bestod av en Calzone på Pizzeria Roberto

Till middag blev det hemlagade tacoköttbullar med kokt potatis och kantarellsås (nu är kantarellerna slut).

crlhrv

2007-08-23 20:12 #308 Last Edit: 2007-08-23 20:14 by crlhrv
Urban, jag missade ditt recept ovan på dom där Jeebarna! Tack! Kryddningen av färsen påminner mycket om hur jag brukar krydda gyoza (japanska färsfyllda degknyten). Det kanske är två olika varianter på en och samma rätt? Eller ungefär i alla fall..
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

justrom

Laxfile med purjorisotto. Snabb, enkel och god! Jag använde grönsaksbuljong istället för kycklingbuljong, vilket var en riktigt hit enligt mig. Mycket smak blev det på risotton då.

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=406436


Urban

Igår till lunch blev det http://matforum.nu/index.php?topic=6.msg5558;topicseen#msg5558

Till middag blev det rester bestående av tacoköttbullar, potatis och kantarellsås.

Idag vankas det grillade karré kotletter till middag  :P

Andreas

I torsdags: marinerad sej med citronsås, färskpotatis, egenodlade harry kuvert.

Igår: grillad korv, potatissallad, New sweden.

Idag blir det nåt med kronfågels partyvingar (som var en av de saker jag köpte efter att ha reklamerat kycklingfilé).

Imorgon lutar det åt köttfärslimpa enligt länken från Justrom.
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Till lunch åt jag ärtsoppa och ostsmörgåsar

Till middag blev det fiskpudding med skirat smör  :P.

kryddburken

Så var man tillbaka på banan igen då!! *S* Har nu införskaffat ett överspänningsskydd & blivit riktigt duktig på att göra back upp på allt nu, använder ett usb-minne, funkar fint! Nåja! Tack Andreas för tipset i bloggen!!

Har massor av recept att lägga ut som ligger i datorn men inte kommit upp på bloggen än. Så jag börjar med dagens istället :

idag blev det chiligratinerade kotlettmedaljonger! En höjdare tyckte maken som gillar starkt starkt starkt!! *S*  :P Till det kokte jag potatis & nyskördade morötter! Riktigt gott men i starkaste laget för yngsta familjemedlemmen, det blev till å skrapa bort sås & "röda prickar"! ;-)
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/27/chiligratinerade-kotlettmedaljonger/

justrom

Andreas: Hur blev det med köttfärslimpan. Någon kommentar om den?

Dagens mat är ju egentligen från igår. Men jag åt ju rester idag.

Tagine från dansukker.se
http://web.dansukker.com/default.aspx?ID=38&ProductPage=1&ProductID=3299&GroupID=188

Tyvärr är ju tillgången på får lite tveksam här.  Tror tom att den var från Nya Zeeland. Har vi inga får närmare?
Den var iaf rätt god dock, men tillagningstiden var ju över 1h och jag hade inte så mycket kött.

Anne

Anne's Food - min matblogg

kryddburken

Här blev det honungslax med Zetas "vita" fiberrika pasta, till det strimlade lättkokta morötter, gul & röd paprika samt haricot verts!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/28/honungslax-med-pasta-gront/

Andreas

Anne: Vodka lät skoj, känner man nån smak av den i den färdiga rätten?

Kryddburken: Ingen orsak, vad roligt att du är på banan igen. :) Honungslaxen såg fin ut, låter du marinaden vara kvar när du steker den eller skall den rinna av?

Justrom: tänkte göra den i söndags men det var så mycket annat att göra just den dan så att matlagning från grunden blev uteslutet - men det kommer. Tagine har jag aldrig hört förut, är det nån klassisk rätt? Och vad är nu tabbouleh?

Har inte ätit så mycket skoj på sistone, bara saker från frysen. Men det blev en riktig höjdare just i söndags med dillkött (från frysen), färskpotatis och kokta nyskördade rödbetor med lite smör, rödbetorna lyfte måltiden nåt alldeles oerhört.
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Andreas - inte precis. :) Det är något obestämt, men det blir inte likadant utan, så, well.

Ikväll blir det sallad med babyspenat, rödbetor, matvete, blåmögelost och cashewnötter.
Anne's Food - min matblogg

kryddburken

Citat från: Andreas skrivet 2007-08-29 16:14
Kryddburken: Ingen orsak, vad roligt att du är på banan igen. :) Honungslaxen såg fin ut, låter du marinaden vara kvar när du steker den eller skall den rinna av?


Marinaden får steka med i stekpanna, det är inte mycket att droppa av heller!

Annonser

Powered by EzPortal