Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-08-21 18:13
Bästa riset Vialone eller Carneroli...Arborio (avorio) funkar självklart också...eller bara det är risotto med hjärta så är jag fast....hmmm...nu blev man hungrig minsann! =)
Dom här rissorterna som du nämner "Vialone, Carneroli, Arborio". Finns dom att köpa i vanliga livsmedelsfärer eller är det specialbutik som gäller om man vill få tag på dom.
Vet du var dessa sorter odlas?
Edit: Andreas klippte ut detta till egen tråd och klistrade in citatet.
Åtminstone Carneroli och Arborio finns i vanliga affärer - Vialone (Nono) är lite svårare att hitta. Jag använder nästan uteslutande Risentas Arborio - tycker att den fungerar klart bäst, och är dessutom väldigt prisvärd. Zeta har olika i sitt sortiment också.
Anne är en snabb tjej och hann att svara innan mig...=)
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-08-21 18:13
Bästa riset Vialone eller Carneroli...Arborio (avorio)
Är arborio och avorio samma sak?
Anne: Tack för svar. Men i vilket land odlas dessa rissorter?. Står det kanske på förpackningen..
Risentas Avorio skiljer sig från de italienska Arborio men är samma sak. De italienska risgrynen är inte lika hårt polerade bara...
Carnaroli i första hand och Vialone nano i andra hand. Arborio blir lätt för stabbigt.
Heston m.fl. har naturligtvis gjort ett ordentligt grundjobb och jämfört och jag håller med honom. Det blir mycket bättre konsistens med Carnaroli.