Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2022-10-18 08:15
Fryst, upptinat smör uppför sig precis som vanligt smör.

Budgetvariant av bredbart smör; 500g smör + 4 dl matolja + 4 dl vatten ;D
Skrivet av andersb
 - 2022-10-17 16:15
Tack för tips, låter nog det mesta vara i kylskåpet för vanlig användning.

Kan man använda fryst smör precis som "färskt" smör eller blir det grynigare eller liknande om smöret har varit fryst?
Skrivet av Skogis
 - 2022-10-17 08:01
Det är ingen större panik vad det gäller bäst före datum på smör. Smör håller bra i kylen och jag har inte märkt någon försämring trots smör som har varit 2-3 månader "gammalt"

Blanda 1 pkt (1/2kg) smör med 4 dl matolja och få ett underbart bredbart smör till mackorna.
Skrivet av agnetasch
 - 2022-10-17 07:20
Frys det som det är, eventuellt i mindre bitar om du är småkonsument. Jag har alltid en 3-4 paket i frysen som jag köpt när det är extrapris.
Vitlökssmör är inte det bästa alternativet, jag tycker det tappar lite av smaken i frysen.
Skrivet av andersb
 - 2022-10-16 15:10
Jag har köpt på mig för mycket smör, ett paket gick ut för ett par dagar sedan och ett annat går ut idag. Har ni några tips på vad jag kan göra med smöret? Har funderat på att göra vitlökssmör och frysa in, men finns det andra tips?

Annonser

Powered by EzPortal