Skippade nyårsdagspizzan och gjorde hemgjord kebabrulle. Rikligt med vitlök och chili. Väldigt gott!
Crêpes med räkstuvning!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/01/crepes-med-rc3a4kstuvning.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/08/crepes-med-rakfyllning/
Indiska köttbullar i het sås med hembakat naan och många små sidorätter.
Citat från: Sara W skrivet 2012-01-08 20:00
Indiska köttbullar i het sås med hembakat naan och många små sidorätter.
Intressant med indiska köttbullar. Har sett många olika varianter på dem.
Vad innehöll dina köttbullar?
Vad var det för sås, förresten?
Iskandar:
Jag kryddade med färsk ingefära, chili, vitlök, röd currypasta, koriander, spiskummin och garam masala. Såsen innehöll samma kryddor med tillskott av yoghurt, färska tomater och en klick jordnötssmör. Gurkmeja också.
Serverade med indisk morotssallad, syrad blomkål, gurka, bananer och en chutneyyoghurt. Och så naturellt naanbröd.
Moules frites och ett glas Bollinger på Grodan. Gudomlig vitlöksmajo :-D
Ikväll blev det Coq au vin på kycklinglårfilé
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/01/coq-au-vin.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/10/coq-au-vin-pa-kycklinglarfile/
Torsk gratinerad i ugn under täcke av crème fraîche, dijonsenap, ost och vitlök. Pressad potatis och sallad till. Snabblagat och gott!
Citat från: Sara W skrivet 2012-01-09 17:21
Iskandar:
Jag kryddade med färsk ingefära, chili, vitlök, röd currypasta, koriander, spiskummin och garam masala. Såsen innehöll samma kryddor med tillskott av yoghurt, färska tomater och en klick jordnötssmör. Gurkmeja också.
Serverade med indisk morotssallad, syrad blomkål, gurka, bananer och en chutneyyoghurt. Och så naturellt naanbröd.
Var det färdig garam masala?
Din variant innehöll dock en del intressanta inslag, så jag ska ta och pröva den inom en snar framtid då det lätt väldigt gott.
Är det några andra indiska rätter du brukar göra?
Citat från: smakakarin skrivet 2012-01-10 17:17
Ikväll blev det Coq au vin på kycklinglårfilé
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/10/coq-au-vin-pa-kycklinglarfile/
Det var ett tag sedan jag åt en liknande rätt, så det gav mig en idé om en rätt jag kan göra. Dock så ska jag prova ditt recept först för att senare återkomma med vad jag tyckte. Det såg förträffligt ut.
Iskandar:
Det var en färdig garam masala köpt i Nepal av en god vän. Minst sagt aromatisk kryddblandning.
Jag är inte särskilt bra på indiskt men önskar bli bättre. Gör chicken korma någon gång ibland, några olika paneerrätter och lammfärscurry med chapatis. Totalt kanske tiotalet gånger per år. Nästa försök blir nog något med räkor i.
Idag blev det en enkel sallad med bacon och avocado. Inte så inspirerande men helt klart godkänt.
Laxpudding!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/01/laxpudding.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/12/laxpudding/
Linssoppa med kokosmjölk och ingefära.
En hummersoppa som kan alterneras med lök och fänkål.
http://winendine.se/?p=7480 (http://winendine.se/?p=7480)
(http://winendine.se/wp-content/uploads/00327-200x300.jpg)
Det blir hel ugnstekt anka idag.
Gör en klassisk apelsinsås och rostade klyftisar samt gröna ärtor. Potatisen rostar jag i ankfett.
Tomatpasta med halstrade pilgrimsmusslor
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/01/tomatpasta-med-halstrade-pilgrimsmusslor.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/14/tomatpasta-med-halstrade-pilgrimsmusslor/
Jag ska äta Tjocka revbenspjäll med ingefära :) Slängde i lite äpplen också så får vi se hur det smakar
Hemmagjord kycklingkebab med vitlökssås
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/01/kycklingkebab.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/17/kycklingkebab-i-pitabrod/
Kålpudding med gräddsås och lingon. Så gott!
Lammfärsbiff med blomkålspuré, rödlökssallad och olivpotatis. Sjukt mycket blandade och unika smaker, gott.
http://winendine.se/?p=7591 (http://winendine.se/?p=7591)
(http://winendine.se/wp-content/uploads/00720-200x300.jpg)
Saltbakad lax med grönsaksris och yoghurtsås.
Blandade charkuterier och oxkind med tryffelpotatismos
Leif Mannerströms kycklingrullader
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/01/kycklingrullader2.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/20/leif-mannerstroms-kycklingrullader/
Marinerad kyckling med sataysås och pilaffris.
Nudelwok med kyckling och diverse tillagningssåser. Jättegott!
Helstekt oxfilé med rotselleripure och rödvinssås.
Heta nudlar med kyckling och cashewnötter
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/01/thaikyckling-med-nudlar.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/23/heta-thai-nudlar-med-kyckling/
Ostgratinerad lax med citronsås, pressad potatis och sallad.
Nu när snön äntligen har anlänt till oss här nere så serveras det såklart Köttsoppa och hembakt bröd. :)
Sallad med stekt halloumi och serranolindad sparris. Vitlöksbröd på levainbas.
Friterad camembert!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/01/friterad-camembert.jpg?w=247&h=164)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/25/saaa-god-forrattdessert-friterad-camembert/
Asiatiska fläskfärsbiffar med wokad pak choi och sötsur dressing. Är rätt insnöad på asiatiskt just nu.
Fläskfilé med svamp, squash och gorgonzolatäcke, serveras med klyftpotatis.
Surdegspizza med salami och getost.
Köttfärspaj med sallad med en riktigt syrlig vinägrett. Och många goda matlådor blir det!
Igår blev det 9 rätters på Restaurang Jonas (9 serveringar rättare sagt, totalt antal rätter 14-15).
Gnocchi med pestoslungade haricot verts och marinerade kronärtskockor.
Oxfilé med sky och persiljemos.
http://winendine.se/?p=7671 (http://winendine.se/?p=7671)
(http://winendine.se/wp-content/uploads/00029-300x200.jpg)
Skagenröra till förrätt och bouillabaisse med rouille och krutonger!
Köttfärsfyllda cannelloni med sallad.
Kycklingfilé med tomatrisoni
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/02/tomatrisoni.jpg?w=246&h=164)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/02/01/kycklingfile-med-tomatrisoni/
Asiatiska, pankopanerade fiskbiffar med sojadip och wokade grönsaker.
Kumminkött, en ursprungligen tjeckisk rätt.
Rödvinsbrässerad högrev med jordärtskocksmos och sauterad spenat. Hemgjord jordgubbsglass till efterrätt. En Valpolicella superiore i glaset. Gott!
Idag blir det kalvlägg som gått ev sous vide i 75 grader i 10 timmar med en potatispure ala Robuchon med endvidetoppar (sous vide) och charlottenlök (sous vide) och en rödvinssås.
Hemlagad ravioli med spenat och riacotta
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/02/fc3a4rsk-pasta.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/02/04/hemlagad-ravioli-och-nytillskott/
Sydafrikansk köttgryta
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/02/sydafrikansk-gryta21.jpg?w=246&h=164)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/02/07/sydafrikansk-gryta-och-halv-8-hos-mig/
Urbenade lårfileér stekta med smör, vitlök och viit vin med hemmagjord pesto, körsbärstomater och kokt pasta!
Plankstek och ett glas rött. Blåbärspaj till efterrätt. Det är ju trots allt alla hjärtans dag.
Baconlindad torsk med citronsmörfyllning och blomkålsmos.
Firar pannkaksdagen idag. Först lite sparrissoppa, sen pannkakor. Gott!
Thaiinspirerad kycklingpanna med kokosmjölk, grön currypasta, thaibasilika och massa grönsaker. Het och smakrik!
Fläskfilégryta med porter och svamp
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/02/flc3a4skfilc3a9gryta-med-porter.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/02/26/flaskfilegryta-med-porter-och-svamp/
Kantarellpasta med gräddig oxfilésås.
Rotmos och fläsklägg.
Idag blir det kungligt (igen) HKH prins Bertil skulle idag fyllt 100år och det firas självklart med Crêpes a la Prins Bertil (http://www.recept.nu/1.308258/per_morberg/forratter/mjol/crepes_a_la_prins_bertil).
Funderar på vinvalet - Bollinger eller Pol Roger kanske kan funka
Köttfärsgryta med chili och kikärter.
Kokt torsk med äggsås, kokt potatis och ärtor
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/02/torsk-med-c3a4ggsc3a5s.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/02/29/kokt-torsk-med-aggsas-och-kokt-potatis/
Idag blir det ärtsoppa med rester från tisdagens fläsklägg. Okonventionell efterrätt i form av liten morotscupcake.
Gryta med högrev, konjak och grönpeppar. Potatismos till, smaksatt med stekt schalottenlök och parmesan. En Crozes Hermitage i glaset.
Jag lagade http://matmedmera.eu/italiensk-smorgastarta/ som vi åt igår kväll. Jag tycker att smörgåstårta är vardagsgott och passar till alla tillfällen , även vanlig fredagsmys
[http://matmedmera.eu/italiensk-smorgastarta/godaste-smorgastarta][/img]
Kalvytterfilé med potatisgratäng med spenat, parmesan och soltorkade tomater. Citrontiramisu till efterrätt.
Hemmagjord gnocchi med gorgonzolasås och salami
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/03/gnocchi.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/03/03/hemmagjord-gnocchi-med-gorgonzolasas/
Limekyckling med sallad på spenat, päron och manchego.
idag blev ostsufflé med blomkål och stekt kassler. Jag får lägga bild nästa gång eftersom det stod 35 min i ugnen och det blev brunare än det skulle :P nästa gång får det vara mindre tid i ugnen ;)
Stekt kycklingbröst med brässerad fänkål och nybakat surdegsbröd.
Idag blev det potatismos, köttbullar, viltsås, lingon och broccoli. mums mums!
Pulled pork, surdegsbröd, sallad och southwestdressing.
Paj med tre olika ostar
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/03/paj-med-tre-ostar2.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/03/06/paj-med-tre-ostar/
Fyllda paprika :)
Idag åt jag en härlig sparris soppa med mycket grädde och vittvin. Soppa är mycket mild i smaken och har bra mättnadskänsla
http://matmedmera.eu/sparrissoppa-ar-den-godaste-jag-vet/
En portugis rätt, kyckling med ris :) gott
Smörgåstårta i miniformat!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/03/smc3b6rgc3a5stc3a5rta2.jpg?w225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/03/08/smorgastarta-i-miniformat/
Spaghetti bolognese. Eller linguini faktiskt.
Idag lagade jag persisk gryta med lamm och gula linser
http://matmedmera.eu/persisk-gryta-med-gula-linser/
(http://matmedmera.eu/wp-content/uploads/2012/03/att-laga-mat-fr%C3%A5n-andra-kulturel.jpg)
Idag har jag hittat på. Stekte skivad lök, kassler bitar och stuvad potatis (resten från igår) i lite olivolja och pepparmix. Serverade med bearnaisesås och salladmix ;) Det blev faktiskt jätte gott!
Helstekt ryggbiff, potatisterrin och balsamkokta smålökar. Fransk chokladtårta till efterrätt.
Idag blir det Korma med kalkon och basmatiris.
Citat från: webguide skrivet 2012-03-11 18:33
Idag blir det Korma med kalkon och basmatiris.
Recept kanske? Har aldrig lagat det...
Här har det serverats äkta söndagsmiddag med fläskstek med katrinplommon, gräddsås, kokt potatis, kokta gröna bönor och broccoli och så hemgjort äppelmos (det sista hemgjorda...).
Key Limepaj till dessert.
Citat från: annamaria skrivet 2012-03-11 21:47
Recept kanske? Har aldrig lagat det...
Här har det serverats äkta söndagsmiddag med fläskstek med katrinplommon, gräddsås, kokt potatis, kokta gröna bönor och broccoli och så hemgjort äppelmos (det sista hemgjorda...).
Key Limepaj till dessert.
Mums!
Korma är en mycket gammal indiskd/asiatisk rätt som i dagens tappning oftast bygger på att koka kött (kyckling eller lamm är vanligast, men traditionellt anvnds alla typer av kött eller grönsaker) i en blandning av grädde och cocosmjölk. Man kryddar den med en blandning som har sin bas i koriander och spiskummin och man reder den genom att tillsäta malda nötter, oftast mandel eller cashewnötter.
Jag gjorde följande recept (hämtat och moddat från dn.se):
500 g kalkonfilé skuren i ganska stora bitar (jag ville att köttet skulle synas ordentligt).
2 stora gula lökar
3 klyftor vitlök
1/2 dl tunt skivad ingefära
1 dl skirat smör (ghee) eller matolja (jag körde matolja och ca 0,5 dl)
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
1 msk hela kardemummakapslar eller
2 tsk kärnor
1/2 tsk salt
1 nypa kajennpeppar (eller chili efter smak) - Jag körde torkad chili
2 dl mald skalad mandel - Jag körde 0,5 dl mandel och 1,5 dl cashewnötter.
1 dl russin
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk - tog 2 dl
1 tsk salt - Jag tog för lite saltm så det fanns lite för mycket beska i min korma.
1 msk socker
3 msk pressad citron - Smaka av, det blev bra med 2 msk
Så här gjorde jag:
Mixa ihop lök, vitlök och ingefära till en pasta, fräs den i olja i några minuter, mal alla kryddorna i en kryddkvarn till en masala och tillsätt dem till lögfräset. Rör ihop och tillsätt alla andra ingredienser (1 dl av cocosmjölken) förtum socker, salt och citron, sjud i ca 30 minuter, använd den resterande cocosmjölken för att få önskad konsistens på korman. Smaka nu av med socker, salt och citron.
Servera med basmatiris och lite romansallad, rädisor och cockatiltomater.
tonfiskgratäng (påhittat (= )
Citat från: webguide skrivet 2012-03-12 08:41
Mums!
Korma är en mycket gammal indiskd/asiatisk rätt som i dagens tappning oftast bygger på att koka kött (kyckling eller lamm är vanligast, men traditionellt anvnds alla typer av kött eller grönsaker) i en blandning av grädde och cocosmjölk. Man kryddar den med en blandning som har sin bas i koriander och spiskummin och man reder den genom att tillsäta malda nötter, oftast mandel eller cashewnötter.
Tack snälla! Låter supergott. :)
Ugnsomelett med räk- och grönsaksstuvning
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/03/ugnsomelett-med-rc3a4kor.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/03/13/ugnsomelett-med-rak-och-gronsaksstuvning/
I dag lagas det en ny rätt här. Italiensk köttfärsgratäng. Recept finns här: http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/italiensk-k%C3%B6ttf%C3%A4rsgrat%C3%A4ng/
Rökig hamburgare med hetta, klassiska tillbehör.
Grillad karré, stekt potatis och sås (turkisk yoghurt + sweet chili sås)
Tacomackor med kyckling och ananassalsa. Provat nytt recept :) Gott o enkelt
Ugnsstekt kyckling med egen rub. Roquefortsås. Potatis. Avocado som sallad.
Svampfyllda rullader med gräddsås och friterad potatis.
Minipajer med Västerbottensost, toppade med dillmajonnäs och räkor!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/03/minipajer.jpg)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/03/16/minipaj-med-vasterbottensost-och-rakor-lchf/
Grillad kvalitetskorv med alla tillbehör!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/03/korvgrillning1.jpg)
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/03/korvgrillning2.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/03/18/korvgrillning-med-kvalitetskorv/
Middag idag är mexikansk soppa med quinoa. Recept inspiration kommer från hemkunskapsboken.
http://matmedmera.eu/mexikansk-soppa-med-quinoa/
Kyckling med ananas i sötsursås :)
En smarrig antipasti tallrik till förrätt!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/03/brushetta-med-mozzarella.jpg)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/03/23/antipasti-tallrik-till-forratt/
Tagliata på oxfilé, klyftpotatis och sallad. Liten osttallrik. Chokladmousse med apelsinglass och nötkrokant.
Hemgjorda grillade hamburgare, ost, tomat, hemgjord dressing, sallad och lök. Friterad potatis till det. Oj vad mätt, rackarns gott är det i alla fall.
Det blir hembakat pitabröd med goda fyllningar i som ajvar och cevapici
[http://matmedmera.eu/gott-hembakat-pitabrod/]
Stek på fläskkarré, kokt potatis, gräddsås och gelé!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/03/stek-pc3a5-flc3a4skkarre.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/03/25/stek-pa-flaskkarre-graddsas-och-potatis/
Korv stroganoff, potatis och vitkålssallad.
Kvällen middag: Quiche lorraine
http://matmedmera.eu/quiche-lorraine/
Provade en ny recept idag - Fiskfilé i kokosmjölk - det var gott
Härligt vegetariskt! En skogssvamp pasta med zucchini
http://matmedmera.eu/vegetarisk-pasta-med-skogssvamp-och-squash/
Pasta med tomatsås, sparris och mozzarella. Vegetariskt och jättegott!
I kväll blir det Ryggbiff, cognacsås samt klyftisar. Cognacsås är rackarns gott.
Sparristarte med getost. En sallad och en bit levain till. Ännu en vegetarisk dag.
Jag gjorde också ryggbiff. Med rödvinssås och morots- och fänkålssallad. Och sen lite mustiga ales, gruyere och manchego.
Idag blir det många rätter. Stekta risottobollar. Grillad ryggbiff med rostad potatis och smörslungade grönsaker. Liten osttallrik. Kalvdans med jordgubb- och rabarberkompott.
Idag blir smulpaj med fänkål och mandel
http://matmedmera.eu/smulpaj-med-fankal-och-mandel/
Köttgryta med balsamvinäger, pressad potatis och sallad.
Soppa, har dragit ut en tand och kan inte äta normal mat idag. :(
Penne i gräddig basilikasås med stekt kyckling och grillade grönsaker.
Lammracks, rosmarinpotatis och chevrékräm!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/04/lammracks-med-rosmarinpotatis.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/04/06/lammracks-rosmarinpotatis-och-chevrekram/
Bolognese
Idag blir det Ryggbiff (från Nebraska) med rösti.
En äkta Bolognese!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/04/bolognese.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/04/08/en-akta-bolognese/
Lax med gräddbakad knipplök och späda morötter.
Röd linssoppa med ostsmörgåsar.
Ugnsbakad kyckling, sås, kokt potatis, morötter och broccoli.
Rester bestående av souvasgryta och potatismos och en klick konjakslingonsylt.
Fläskfilé i röd currysås och ris.
Kyckling Gröncurry, starkt och underbart gott!
Småländska kroppkakor
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/04/kroppkakor4.jpg?w=242&h=161)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/04/11/smalandska-kroppkakor/
Ugnsbakad kolja, rödbetor och brynt smör med kapris och dill.
Nu sjuder en Boeuf bourguignon till morgondagens fredasgmys.
Stekt kronkotlett med blandade betor och fetaostkräm.
Ragu Bolognese på högrev, pappardelle och parmesan. Långkok man bara måste älska!
Citat från: Sara W skrivet 2012-04-15 08:59
Ragu Bolognese på högrev, pappardelle och parmesan. Långkok man bara måste älska!
och det gör man... ;D. Du har väl inte missat Tråden om Köttfärssås?
Här blev det äkta söndagsmiddag idag: Helstekt kotlett, gräddsås, kokt potatis samt morötter och bönor. Äppelmos till också förstås.
Jag har inte missat den tråden. Den är lite inspirationen bakom dagens middag. Ragun har puttrat i några timmar nu och smakar redan fantastiskt! Kan knappt bärga mig tills jag får lägga upp den på tallrik och njuta!
Idag blir det Shepherd's pie på resterna från gårdagens underbara ragu bolognese. Borde bli riktigt gott!
Gryta av strimlad kycklinglårfilé med fräscha grönsaker.
Supersnabb pastasås med bacon och champinjoner
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/04/enkel-pastasc3a5s2.jpg?w=245&h=163)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/04/16/snabb-och-god-pastasas-med-bacon/
Tom kha gai och kokospannkakor.
Spagetti och köttfärssås. (från köttfärssås-tråden, färs med mejram i). Gott! Lite smak av skolans sås.
Super curry med auberginer, äpple och kikärtor
http://matmedmera.eu/lammgryta-med-aubergine-apple-och-kikartor/
Kryddig köttfärsgryta!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/04/kc3b6ttfc3a4rsgryta1.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/04/18/kryddig-kottfarsgryta/
Stekt lax med ångkokta grönsaker och pepparrotskräm.
hamburgare i pitabröd
Indisk-etiopisk kycklingcurry och thailändskt ris.
Hamburgare på grillen med tomat, getost, bacon, syrad rödlök och örtmajonnäs. Surdegsbröd istället för hamburgerbröd.
Citat från: Patrik skrivet 2012-04-19 20:59
Indisk-etiopisk kycklingcurry och thailändskt ris.
Låter smarrigt. Hur gör man?
Igår blev det vaktlar enligt ett 1800-talsrecept, som jag ville prova:
http://comfiefood.wordpress.com/2012/04/22/vaktel-enligt-1800-talrecept-med-stekt-flask-bondbonor-och-god-sas/
@annamaria
Ja, indisk-etiopisk curry är väl så enkelt som att man saknar lite kryddor i köket för att få rätta currykänslan, och ersätter med lite etiopiska kryddor efter eget bevåg.
Jag stekte följande hela kryddor i olja:
Korianderfrön
Fänkålsfrön
Svarta sesamfrön
Grön Kardemumma
Svart kardemumma
Chili
Senapsfrön
Kanelstång
Tog ut fröna, mosade ihop dessa med vitlök och ingefära till nån pasta.
Stekte en lök i den kryddiga oljan, hällde på kryddpastan. Berbere, spiskummin, paprika, salt och svartpeppar fick också komma i pannan.
Svettade till löken var genomskinlig. Kastade i kycklingbitarna som fick brynas. Spädde med en msk CF och därefter 3% naturell yoghurt, lite i taget så det inte skär sig. Kokade klart. Serverade med thailändskt jasminris.
Nåt sånt tror jag.
Helstekt marinerad fläskfilé, fransk potatissallad och blandad grönsallad.
pannkakor
Torskrygg med brynt smör, rödbetor, kapris och jordärtskockspuré.
http://winendine.se/?p=8105 (http://winendine.se/?p=8105)
(http://winendine.se/wp-content/uploads/040-300x200.jpg)
Hembakad Calzone på surdegsbotten, gräddad på baksten. Mums!
Potatissoppa med pesto
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/04/potatissoppa.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/04/24/potatissoppa-med-pesto/
Stuvade makaroner och köttbullar
Ugnsbakad kolja med chorizoströssel och paprikasås. En klick potatismos till och en liten sallad före maten.
Oerhört nyttig kvällsmat: Pannkakor, hallonsylt och vispad grädde. ;) Mycket smarrigt!
lasagne med köttfärs, morot oliver och mosarella
Idag blir det aloo gobi, sannolikt med naanbröd till. Vegetariskt när det är som bäst.
Idag lyxar vi till det med oxfilé och bearnaisesås. Tillbehör har jag ännu inte klurar ut.
Förrätt; Västerbottenskrustader
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/04/vc3a4sterbottenskrustad.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/04/27/gott-till-fredagsmyset-sma-vasterbottenkrustader/
Räkgryta med paprika, curry, ananas och banan. Mums!
Ska prova en liten förrätt, jag har kört sidfläsk en sous vide i 75 grader över natten (ca 15 timmar), nu har jag kylt ner köttet och kommer att doppa det i frityrsmet för att sedan fritera det. Jag skall servera det ihop med en äppelchutney.
Räkor, aioli och vitt vin hos svåger och svägerska i Oslo. Härligt!
Ikväll bjuds vi på tapastallrik, entrecote med potatisgratäng och sen daimtårta. Födelsedagskalas för svågern.
Här blir det palt med lingonsylt
Ceasarsallad blir det i kväll. Ska nu öppna burken med sardeller...har faktiskt aldrig gjort äkta dressing till denna rätt innan.
Strömmingslåda med tomat och dill. Det var länge sedan jag åt detta och det var mycket gott. Funkar både varm och kall.
Hasse, det låter helt underbart. Har fullkomligt glömt bort den rätten...
Vi ska göra grillspett på chorizo och oxfilé (restbitar) och en krämig potatissallad till.
Strömmingslåda i all ära, men idag blev det pannstekt (blodig) biff med lök, timjansky och stekt potatis.
Detta är så in i bängens gott och så lätt att tillaga. Riktig festmat, om jag får bestämma.
Valborgsmys:
11-åringarnas förrätt: toast med räkröra
Föräldravarmrätt: Marinerad och grillad majskyckling, potatisallad med vinäger och senapsdressing, sallad, basilikasås, melonsallad mm.
14-åringarnas dessert: Kladdkaka med mumsig chokladglasyr, jordgubbar och vispgrädde.
Ska inviga den nya pastamaskinen idag, så det blir ravioli fylld med ost och soltorkade tomater. Till pastan en mild tomatsås och generöst med örter och mozzarella.
Ragu bolognese på högrev, igen. Hemgjord pappardelle till.
Inkokt lax med Dragoncreme serveras idag.
Pannbiff med drivor av stekt lök och brynt smör med lingon. Och en klick potatismos. Åh, så gott!
Korv stroganoff idag. Nu förbereds en Smörgåstårta tills i morgon kväll. Ett lager med leverpastej/grädde/gurka, grädde/skinka/mandariner/ägg.
Kycklingpanna med soltorkade tomater, basilika och mozzarellaost. Klyftpotatis och sallad till.
Smörgåstårta
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/smc3b6rgc3a5stc3a5rta3.jpg?w=243&h=162)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/05/04/smorgastarta-pa-fodelsedagen/
Ska på teater ikväll så det blir ute, funderar på nått italienskt.
Idag blir det lasagne på hemgjord pasta. Och en sallad så klart.
Tunnbrödrulle med korv från grillen. Gott!
Hemgjord falafel i libabröd och med chutneysås.
Fläskfilé Baconbus heter rätten som tillagas idag. Sen till det bästa av allt: SVENSK KOKT SPARRIS!!
Baconbus låter intressant. Berätta mer, Anna-Maria!
Citat från: Sara W skrivet 2012-05-07 16:13
Baconbus låter intressant. Berätta mer, Anna-Maria!
Ingredienser
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner - jag tog färska
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
Gör så här
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti (jag tog ris) och en stor grönsallad (jag tog sparris :)).
Låter väldigt gott! Det får jag prova.
Ja det var supergott! Hela familjen åt!
Idag blir det paneer matar masala, indisk gryta med färskost och ärtor. Ris och raita till.
Gårdagens jobblunch blev torskrygg i hemkokt hummerfond. Till detta serverades lättkokta morötter, potatis samt bladpersilja.
http://winendine.se/?p=8177 (http://winendine.se/?p=8177)
(http://winendine.se/wp-content/uploads/059-300x200.jpg)
Grymt snyggt foto, Adam!
Grillad entrecote med klyftpotatis och pepparsås
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/entrecote-med-pepparsc3a5s.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/05/08/pipplig-bebis-och-grillat/
Big Mac ;) och nu förbereda ajvarbiffar samt tzatsiki tills i morgon.
Till dagens korvmiddag gjorde jag ett tillbehör som jag tycker blev lite kul. Morotssallad med lök.
Jag förvällde morötter i fem minuter och lät dem sedan svalna i kallt vatten. Skivade morötterna och blandade med fint skuren lök, hällde över en "ett-två-tre-lag" och smaksatte med salt, peppar, basilika, persilja och ett uns oregano.
(I bakgrunden syns en "vanlig" pizzasallad, vad nu det är*?)
*) http://matforum.se/index.php?topic=903.0 (http://matforum.se/index.php?topic=903.0)
Vit ekologisk sparris och lättbakad torsk, smörstekt bröd och rostade hasselnötter, krämig äggröra och brynt smör, inlagda morötter och krasse, harsyra och ramslök, gökärt och skum på ättika.
Efter det så blev det en ganska så klassisk smulpaj på de första egenskördade rabarberna för i år.
http://hertigenavmakrill.blogspot.se/2012/05/koster-sparris-rabarber-och.html
Bildtexten finnes här ovan samt bilder på den goda pajen.
(http://4.bp.blogspot.com/-dGEKcd7W-IM/T6mRQByoItI/AAAAAAAAAYI/NjPpEBowrjE/s1600/IMG_0336.JPG)
Idag blir det ost- och broccolisoppa. Gott bröd till det.
Gräsänkemiddag: räkor, bröd, aioli. Möjligen ett litet glas vin. Persikokompott med hallon och zabaglione till efterrätt.
Fläskytterfilé i svamp och gorgonzolasås. Sparris och ärtskidor till det.
Potatisbakelser med Västerbottensost till kyckling!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/potatisrullar.jpg?w=225&h=384)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/05/11/smarriga-potatisrullar-med-vasterbottensost/
Maken har önskat sig följande som middag efter Göteborgsvarvet;
Räkcocktail, oxfilé med potatisgratäng och sen nåt med choklad. Jo, men det borde jag kunna slänga ihop.
Fläskrulle med getost, fikon och örter. Rostad potatis, morotspure och sallad till. Maken ämnar baka rabarberpaj med kardemumma som efterrätt.
Lasagne serveras idag. Sallad och vitlöksdressing till.
Kycklingpaj med vitkål
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/kycklingpaj.jpg?w=246&h=164)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/05/13/kycklingpaj-med-vitkal/
Kycklingbröst, potatispuré, rödvinssky, sallad.
Pasta med krämig bacon- och champinjonsås.
Snabblunch; Varma mackor!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/varma-mackor2.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/05/16/smarrig-snabblunch-varma-mackor/
Fajitas på ryggbiff, guacamole, sallad med mango och koriander.
Glacerade baby back ribs på grillen, rostad potatis och cole slaw.
Köttfärsgratäng med jordnötter och chiligrädde. Sallad och ev ris till.
Toast Skagen!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/toast-skagen2.jpg?w=245&h=163)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/05/18/min-variant-pa-toast-skagen/
Häromdagen blev det träkolsgrillat ankbröst med ugnsrostad potatis och gräddsås med cointreau. Blev riktigt gott!
http://slowfood-tinna.blogspot.se/
Idag blir det palak paneer med naanbröd.
Grillad entrecote med klyftpotatis och ruccolasmör
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/grillad-entrecote-med-ruccolasmc3b6r.jpg?w=246&h=164)
Torsk med ansjovissås. Potatismos och sockerärter.
http://hertigenavmakrill.blogspot.se/2012/05/en-riktigt-javla-god-hamburgare.html? (http://hertigenavmakrill.blogspot.se/2012/05/en-riktigt-javla-god-hamburgare.html?)
(http://3.bp.blogspot.com/-6QgTWKedhz4/T7yXXlE89-I/AAAAAAAAAfI/IFAvhmchGl4/s1600/IMG_0523.JPG)
Hamburgare helt från grunden.
Västerbottenpaj med spenat och bacon
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/vc3a4sterbottenpaj3.jpg?w=244&h=163)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/05/23/vasterbottenpaj-med-spenat-och-bacon/
Kyckling i röd curry.
Grillade fiskspett med lax, torsk, scampi, paprika och rödlök serverat med parmesanaioli. Allt från Melanders Fisk i Östermalmshallen
Halsfluss-middag bestående av Nykokt Rabarberkräm. Ljuvligt!
Aj då, halsfluss-middag låter inte så kul.
Själv har jag ätit en extremt-mycket-att-göra-på-jobbet-middag bestående av hämtpizza. ;)
Grillspett på ryggbiff med asieninspirerad marinad. Krämig potatissallad med sockerärter, solrosskott och kapris.
Dumplings med fläskfärsfyllning, serveras med het plommonsås.
Fettuccine Chicken Alfredo
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/fettuchine-chicken-alfredo2.jpg?w=245&h=163)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/05/26/fettuccine-chicken-alfredo/
Hemgjord ravioli med tomatsallad. Budapestrulle till efterrätt för att fira svärmor.
Ugnsbakad lax, örtslungad färskpotatis och örtcrème.
Thaiköttfärs (fläskfärs, lök, broccoli, morot, limeblad, Paneng Currybas) och så basmatiris till det. Riktigt smarrigt!
Caesarsallad med hemgjord dressing och grillade kycklingbröst.
Helstekt kalkonfile, smarrig skysås, ugnsbakade timjankryddade nypotatis, sallad och "ny sås!.
Sås: Smetana, gräddfil, majonnäs, salt, cayennepepper och vitlök.
Pastasallad!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/pastasallad1.jpg?w=246&h=164)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/05/31/enkel-lunch-pastasallad/
Ugnsbakat kycklingbröst med sallad på jordgubbar, fetaost, sallad och salladslök.
Kryddstark burgare med hemmagjorda pommes frites.
Club Sandwich serveras till lördagskvällsmysmat!
Pestopasta med mozzarella, ugnsbakade tomater och serranoskinka.
Falukorvslåda med bostongurkesås och potatismos.
Timjan- och citronmarinerade fläskkotletter med fransk potatissallad med mycket senap i.
Det blir spaghetti och köttfärssås. Gräsänkemiddag.
Barnkalas :) Hamburgare, bröd, dressing, lök och sallad. Sen glass, maränger, kolasås och strössel.
En supergod kycklingsandwich till lunch!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/06/kycklingmacka.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/06/11/enkel-och-god-kycklingmacka/
Ugnsgratinerade fyllda frukostkorvar med potatismos.
Grillad italiensk burgare
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/06/grillad-hamburgare1.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/06/16/italiensk-grillad-burgare/
Kycklinggratäng med mango chutney och sambal oelek.
Pasta puttanesca
Färskpotatissallad med kallrökt lax och senapsdressing.
Grillad fläskfilé med bulgursallad och fetaostkräm. Och så en liten chokladmousse med jordgubbar för att fira att det är fredag. Förlåt, torsdag...
Pasta med gorgonzolasås
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/06/pasta-med-gorgonzolasc3a5.jpg?w=235&h=157)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/06/24/pasta-med-gorgonzolasas/
Enklaste lunchmackan!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/06/baconmacka.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/06/27/smorgaslunch-med-lax-fast-anda-inte/
Bondomelett på färskpotatis, kyckling, paprika, tomater och minimozzarella. Syrad rödlök och blomkål till.
Kycklingwrap med currydressing
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/07/wrap1.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/07/05/kycklingwrap-med-egenodlade-radisor/
Ännu en rökig burgare på grillen. Med grillat kotlettbacon och en rad klassiska tillbehör. Rostad potatis till och en len majsaioli. Vaniljshake till efterrätt, sannolikt med lite sprit i.
Köttfärsquesadillas med mangosalsa. God vardagsmat!
En supergod fylld ravioli med svampsås!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/07/ravioli-med-svampsc3a5s2.jpg?w=242&h=162)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/07/10/svampfylld-ravioli-med-svampsas/
Grillad picanha med chimichurri och rostad färskpotatis. Det blir premiär för mig med den här styckdelen och jag är väldigt förväntansfull.
Grillade revben med coleslaw, majs och räffelpotatis
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/07/grillat.jpg?w=244&h=162)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/07/15/grillade-tjocka-revben-med-god-asiatisk-marinad/
I dag blir det varmrökt lax, kall örtsås och kokt potatis.
Vegetarisk pastasås med röda linser till lunch, bönsallad till det. I kväll blir vi bjudna på mat hemma hos oss av våra långväga gäster från Tasmanien. Så jag tror det blir någon form av vegetarisk lasagne. Pasta två gånger...jaja det är gott!
Grillad lammrostbiff med rödbetstzatziki, bondbönor och lite bröd. Jättegott!
En underbar förrätt med räkor, citron och dill!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/07/rc3a4kor.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/07/21/underbara-rakor/
Inte i går men häromdagen en ljuvligt god fisk i folie med potatis, vitlökssmör, gräslök och annat gott!
http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/2012/07/torsk-potatis-i-foliepaket-med-vitlok.html
av någon anledning kan jag inte få in bilder här?
Får hela tiden meddelande att filen är för stor trots att det bara är ett kort?
Någon som vet vad jag gör för fel?
Spenat-och färskostfylld ravioli med krämig baconsås.
Paprikasås med lövbiff till pasta
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/07/gryta-med-lc3b6vbiff2.jpg?w=247&h=164)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/07/29/paprikasas-med-lovbiff-perfekt-till-pastan/
Fläskgryta vindaloo, ris, raita och naan.
F*n vad gott det ska bli med plättar, hjortronsylt, glass o grädde. :D :D :D :D :D
1 kg hjortron i kastrullen på kokning. :)
Igår fick man frossa i hjortronsylt. Mmmmmmmmmmmmm! :) :) :) :) :)
Det finns hur mycket hjortron som helst på myrarna här uppe i år. :) :) :) :) :)
Ingen rädd för björnen här inte. ::)
Ugnspannkaka med bacon
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/07/ugnspannkaka.jpg?w=247&h=164)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/07/31/ugnspannkaka-med-bacon-2/
Pappardelle med zucchini, färskost och parmaskinka.
Surdegspizza på grillen. Salami, getost och mozzarella, toppad med ruccola och syrad rödlök.
Grillad oxfilé med chipotlesmör, klyftpotatis och sallad.
Ska testa den lokala Pizzerian, tveksam till hur det smakar. De har bytt ägare och den förra ägaren presterade inte särskilt bra (tyvärr för de var väldigt trevliga och seriösa).
Klassisk plankstek med ett fylligt rödvin blir det ikväll. Vardagslyx och sista piffen på semestern.
Club sandwich med kyckling och waldorfsallad.
Fläskfilégryta
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/08/flc3a4skfilegryta2.jpg?w=246&h=165)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/08/16/enkel-och-god-flaskfilegryta/
Krämig blomkålssoppa.
Mandelpotatissoppa med ångkokt sparris och bacon- och Västerbottenoströra.
Linguini med salsiccia, tomater och ruccolapesto med brynt smör.
Grekiska färsbiffat, sallad, tzatziki, klyftpotatis.
Vardagspasta med korv och citron
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/08/vardagspasta2.jpg?w=253&h=170)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/08/20/enkel-vardagspasta-med-korv-och-citron/
Panzanella med surdegsbröd, tomater, fänkål och salami. Sommarfräscht!
Idag blir det fläskfilé i mango chutneysås, pressad potatis och sallad.
Pizzabullar!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/08/pizzabullar3.jpg?w=250&h=167)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/08/22/pizzabullar/
Inte direkt middag, utan mer ett mellanmål:
Nyplockade förvällda, smörstekta kantareller ,samstekt med lite hackad purjolök
och ihopstuvat med grädde.
Smörstek bröd och lagt röran ovanpå.
Köttbullar och snabbstuvade makaroner
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/09/kc3b6ttbullar-med-stuvade-makaroner2.jpg?w=257&h=171)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/09/02/kottbullar-med-snabbstuvade-makaroner/
renskavspaj :)
Kålpudding, potatis, lingon, gräddsås. Bland det godaste jag vet!
Senapsmarinerad, pankopanerad strömming och potatismos med brynt smör och prästost.
Het tomatsoppa med kyckling
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/09/het-tomatsoppa-med-kyckling2.jpg?w=260&h=173)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/09/05/het-tomatsoppa-med-kyckling/
Enklaste korvgrytan med sweetchili
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/09/korvgryta.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/09/12/enklaste-korvgrytan/
Fläskfilé, hasselbackspotatis och godaste kantarellsåsen!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/09/kantarellsc3a5s.jpg?w=245&h=163)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/09/17/godaste-kantarellsasen/
Tallrikshalstrad lax med brynt smör, frasig potatispuck och citron.
Frasig potatispuck idag med. Med oxfilé, sockerärter och basilikasås. Inkokta päron till efterrätt.
Svamprisoni med bräckt kassler
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/09/brc3a4ckt-kassler-med-svamprisoni.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/09/23/svamprisoni-med-brackt-kassler/
Igår blev det fransk rostbiff med potatisgratäng och sallad. Rostbiffen piffades upp med en dressing på olivolja, soltorkade tomater, schalottenlök och basilika. Parmesan och kapris på toppen.
Idag blir det rester...
Momas Tobagokyckling ska provas idag. Den har lovprisats av många, så jag tror på riktigt god tisdagsmat.
Helgens goda fiskbullar med citron och gräslok fick idag sällskap av en krämig sås med räkor. Bra att laga stora lass smakrika och nyttiga bullar.
Raggmunk med fläsk och whiskeylingon.
Råraka med löjrom, smetana och rödlök
älgfärsbiffar med svampsås
Rosepepparglass
Morotssoppa med ingefära. Och till efterrätt lite vaniljinkokta plommon.
En redd grönsaks-soppa, ett utmärkt sätt att ta hand om höstens frukter och en del av all buljong jag har kokat.
Nu är fiskgratängen snart klar. Fina filéer av rödspätta, sås med musselkok i botten och massor med dill och citron.
En fläsksida åker sedan in för att bakas långsamt till i morgon bitti.
Jag började med att koka buljong på skrovet och benen från gårdagens kyckling. Jag fortsatte med att koka en stor sats fransk löksoppa.
Nu förbereder jag kvällens pizza-bak. Det ska sättas en deg som ska få jäsa ordentligt, för smakens skull. Såsen ska kokas och `påläggen` ska förberedas. Puh, mycket jobb.
Inspirerad av Pain de Martins framträdande på bokmässan, blev det pizza idag. Med bacon, lök, paprika och ägg. Gott!
Idag blir det dillkött à la Mannerström. Har höga förhoppningar.
Har serverat mac and cheese och en syrlig broccolisallad med bacon. Comfort food!
Persiljejärpar, potatismos och gräddsås
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/10/persiljejc3a4rpar4.jpg?w=243&h=162)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/10/02/husmanskost-nar-den-ar-som-bast-persiljejarpar/
Krämig Tortiglioni med soltorkad tomat och rostade pinjenötter. 4-pepparstekt fläskfilé och ruccola till.
Enkel och god pasta med baconsås
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/10/tortellini-med-baconsc3a5s2.jpg?w=253&h=169)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/10/09/enkel-och-god-baconsas-till-pasta/
Mozzarellafylld kycklingfilé med pestosås
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/10/fylld-kycklingfilc3a9.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/10/12/mozzarellafylld-kycklingfile-med-pestosas/
Pankopanerad torsk, currybuljong, äppelpure, bakade rotfrukter, pepparrot. Recept från Ulf Wagners bok "Minnen och menyer". Så otroligt gott!
Födelsedagsmiddag med gratinerad hummer, oxfilé och potatiskaka och så crêpes Suzette.
Ölkokt grisknä som sedan ugn-stektes. En underbar sås. Surdegs-baugetter och tomatbröd.
Lammstek, ugnsrostade rotfrukter och getostsås
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/10/lammstek2.jpg?w=253&h=169)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/10/15/lammstek-med-ugnsbakade-rotfrukter-och-kall-getostsas/
Färsk panerad spätta, potatismos och kall sås!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/10/panerad-spc3a4tta.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/10/17/frasig-panerad-spatta-med-potatismos-och-kall-sas/
Räkgryta med sting!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/10/rc3a4kgryta2.jpg?w=246&h=165)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/10/21/smarrig-rakgryta-med-sting/
Pastasås med rökt lax
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/10/pastasc3a5s-med-lax.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/10/26/pastasas-med-rokt-lax/
Rimmad oxbringa, rotmos och senapssås. En riktig svensk pärla!
Chili con carne
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/10/chili-con-carne.jpg?w=247&h=165)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/10/29/sjukstuga-och-chili-con-carne/
Breasolatoast med pepparrot
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/11/breasolatoast.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/11/02/breasola-toast-med-pepparrot/
Sjömansbiff!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/11/sjc3b6mansbiff.jpg?w=245&h=163)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/11/06/sjomansbiff/
Black & White!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/11/black-and-white.jpg?w=253&h=168)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/11/10/barnfri-lordag-och-god-middag/
Flygande Jakob!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/11/flygande-jakob3.jpg?w=250&h=166)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/11/18/flygande-jakob-delade-lager/
Italiensk kycklinglasagne
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/11/kycklinglasagne3.jpg?w=246&h=164)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/11/20/italiensk-kycklinglasagne/
Pastagratäng
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/11/pastagratc3a4ng3.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/11/28/superenkel-pastagratang/
Kvällens värmande soppa
Laxbiffar med kall sås
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/12/laxbiffar.jpg?w=225&h=337)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/12/02/laxbiffar-med-kall-sas/
Grillad lax med risgratäng http://mariagutebring.se/blogg/?p=1842
kan verkligen rekommendera risgratängen. Praktisk, billig enkel att göra och passar till det mesta.
Minestronesoppa
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/12/minestronesoppa.jpg?w=225)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/12/06/minestronesoppa-och-nyarsfunderingar/
Ikväll funderar jag på en karjohansvampsrisotto och en bit oxfilé och lite vit albatryffel... Att dricka Amarone.
Idag blir det indiskt. Samosas med korianderchutney och tamarindsås til förrätt. Kycklingcurry, morotssallad, ris och naan till varmrätt. Öl i glaset, skulle jag tro.
Torskrygg Julienne, räkröra och potatispuré blir kvällens mysmat.
Janssons frestelse och köttbullar. Knäckebröd och prästost. Mmm.
Har haft en soppvecka med en rad olika goda soppor.
Idag blir det dock kalops på njurtapp, lök och morot.
Fortsätter med julköttbullar. Idag med kokt potatis och hemgjord rödkål.
Idag åt jag risotto med kokosmjölk och grönsaksmix! Superbilligt och lätt ;D
Skepparegryta
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/12/sjc3b6mansgryta2.jpg?w=225)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/12/11/skepparegryta/
Idag åt vi rester från gårdagens risotto med ugnsstekt kycklingfile. Tyvärr glömde jag kycklingen i några minuter för länge så den blev torr. :(
Kycklingfilé, klyftpotatis och tomataioli
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/12/kyckling-med-klyftpotatis-och-tomataioli.jpg?w=225)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/12/15/kycklingfile-med-klyftpotatis-tomataioli/
Smörgåsbakelse!
(http://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/12/smc3b6rgc3a5sbakelse.jpg?w=225)
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/12/30/smorgasbakelse-lunch-pa-nyarsafton-kanske/