Citat från: Skogis skrivet 2015-02-25 13:34
Jag har provat att byta en del av vätska med rödvin, med gott resultat. 30-50% fungerar med sen tar vinet över.
Går det att säga att smaken blir djupare???
Citat från: webguide skrivet 2014-12-29 13:27När man kokar dem så kokar man ju ur en hel del smak.Det har jag inte märkt, men jag kanske kryddar bullarna rätt ordentligt. Skulle det slinka ut lite smak i kokspadet gör det inte så mycket; jag fortsätter alltid med att koka ett tjockt revbensspjäll i spadet (innan ugnsstekning) Spadet + en skvätt rosévin får koka in lite o blir (efter redning) en underbar sås till både spjäll o köttbullar.
Citat från: Psilander skrivet 2015-02-25 00:21Kul idé. Jag letade efter ett recept på whisky-bullarna o hittade lite tips; ägget till smeten delas o äggvitan vispas hårt. Fiffigt, här får man in lite luft i bullen. Lite frågande ställer jag mig till hur man hackar en lök o sedan mosar den med gaffeln.
Whiskey i bullarna är ett tipås (från Grand Hôtel i Lund)
Citat från: agnetasch skrivet 2014-12-29 09:06
Under mina LCHF-perioder brukar jag göra köttbullar utan utdrygningsmedel. Jag tycker dock att dom blir lite väl kompakta. Men jag gör ofta frikadeller på bara kryddad blandfärs o dom blir rätt luftiga. Man kanske ska koka dom oblandade köttbullarna först o sedan steka dom för att få rätt konsistens?
Citat från: agnetasch skrivet 2014-12-29 07:03
Tänk då på vad ICA säger; det måste vara fiberhavregryn. Vanliga havregryn gör att bullarna blir geléeiga o kladdiga.
Citat från: Skogis skrivet 2014-12-28 10:06Havregrynen ska testas istället för det sedvanliga ströbrödetTänk då på vad ICA säger; det måste vara fiberhavregryn. Vanliga havregryn gör att bullarna blir geléeiga o kladdiga.