Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - agnetasch

181
Medieavdelning / Mattidningar
2007-07-20 10:32
Jämn födelsedag närmar sig.Vad ska man önska sig?INGA FLER GREJER!Resor,mat och; prenumerationer på mattidningar!Är periodare på AlltOmMat,så den får det väl bli,men finns det några andra kul mattidningar?Billiga eller dyra,enkla eller flotta.Ge mig tips,snälla  ???
182
När jag var på Martin Olsson senast hittade jag en fisk som hette tarakihi för 66:-/kg.Väl hemma googlade jag på den o fann att det är en 60 cm lång,2 kg tung fisk som fångas runt Nya Zeeland (inte nästgårds precis) Den kallas också för ocean bream = havsbraxen.Det verkar ju inte lovande vad gäller benförekomst.Är det någon som har provat denna nya (?) läckerhet (?)
183
Övrigt om mat / Thailändsk honung
2007-07-16 10:22
Är det någon som vet om det finns honung i Thailand?Konstig fråga kanske,men vi har en vän som gillar honung o vi brukar alltid köpa en gå-bortsburk åt honom när vi är utomlands.Men nu ska nästa resa gå till Thailand o jag undrar jag.....
184
Nu har jag snurrat till det o behöver hjälp.Jag ska göra en typ fisk- eller skaldjurspaté som går att frysa.Den ska vara lite annorlunda,inte smaka som vore den köpt på Martin Olsson.Så här långt har jag kommit i försöken:
2 gula lökar(hackade o mjukkokta i en klick smör)
300 g crab sticks
2 ägg(råa)
2 msk majonnäs
2 tsk hummerfond
1 tsk salt+v.p
Allt detta körde jag till en smet,hällde i en plastform o körde i micron 10 min under lock.
Problemet;patén blev lite för "grov" som mannagrynspudding ungefär.Jag tror jag behöver något som binder,men vad?Vispgrädde?Mera ägg?Men då är jag rädd att frysförmågan försämras.Maizena?Men blir den färdigkokt i micron?Som ni ser behöver jag HJÄLP.Jag är beredd att göra många försök,så ös över mig förslag.
185
Mannen varmröker kyckling då o då.Kycklingklubba o lår blir jättegott, kycklingfilé (eller vad det heter) blir inte bra.Klubba o lår skyddas av skinnet,medan filén får en torr o hård hinna runt sig.Vi försökte klä in den med korvfjälster men det var för smalt.Är det någon som har en idé om vad man skyddar kycklingfilén med vid rökning?Varför jag är så envis med filén är för att jag vill få en skivbar produkt,klubba o lår ger liksom bara flisor.
186
Parantesfråga:
Andreas:Jag träffade en kock som hette Bosse i Obbola,han bodde där (minns inte utseendet)Är det HAN?
187
Om några veckor åker mannen o jag till Samos.Vi har varit i Grekland flera gånger men aldrig där.Vi ska bo mitt i Pythagorion(Lito)Är det någon som känner till några bra restauranger/barer/vad-som-helst i Pythagorion eller någon annanstans på Samos.Himla käckt att få tips o slippa göra som man alltid gör;hittar den bästa restaurangen sista kvällen.
188
Körde fotbrutne mannen till sjukhuset för återbesök idag.När jag satt i väntrummet o slöbläddrade i veckotidningar hittade jag detta lilla trevliga drinktilltugg.Passar väl bra på ett Umeåbaserat matforum?

Syrrans Västerbottenkakor 35 st

100 g smör
3 dl vetemjöl(ev med fullkorn)
1 msk kallt vatten
¼ tsk salt
1 dl rostade solrosfrön
1½ dl riven västerbottenost  :P

Blanda allt till en deg som formas till en 30 cm lång rulle.Låt rullen vila i kylen några timmar.
Sätt ugnen på 225°.Skär rullen i ½-cm breda skivor,lägg skivorna på bakplåt täckt med papper.Grädda 12-14 min.
Degen kan förvaras i frysen;tina den en halvtimme innan du skär den i skivor o gräddar.
189
Hej alla norrlänningar,jag vänder mig till er som smakdomare;
Enligt SIFO´s senaste hamburgerundersökning på 550 personer föredrog 37% Max (mot Burger King 29% o McDonald´s 22%)Det är ungefär vad jag också tycker eller har tyckt Mina erfarenheter av Max är från sent 90-tal/tidigt 2000 o då från Gävle o Uppsala.Då gillade jag deras hamburgare o jag blev uppriktigt glad när de öppnade en Max i Halmstad(där man alltid åker förbi när man ska till Tyskland o tanka)Snabbt in där alltså,men varken jag eller mannen(också Max-entusiast) tyckte det var gott!Speciellt var det en äcklig lukt på min hand,som trots tvål,bet sig kvar i timmar.Då undrar man ju,är det så att hamburgarna har blivit ogodare(?) sedan 90-talet eller är det det geografiska läget som spelar in?Finns det någon norrlänning som ätit regelbundet på Max genom tiderna som kan ge ett utlåtande?
(Jag ska dock ge Max en eloge för deras GI-hamburgare den var jättegod mest p.g.a. brödet)
190
Råvaror, halvfabrikat / Fonder
2007-05-06 11:13
Kors så glad jag blev när fonderna kom en gång i tiden!Nu kunde man laborera med alla spännande smaker de hade.Det var bara det att jag inte tyckte om en enda en,jag fick slokörat gå tillbaka till tråkiga buljongtärningar om jag ville smakförstärka något.Men häromåret hittade jag Borggårdens fonder.Finns inte många smaker; kyckling, kalv, hummer o grönsak,MEN så goda.Absolut min favoritfond.Är det någon som håller med mig eller har ni andra favoriter?   
191
Om man inte är så lyckligt lottad att man har en iskubsproducerande frys får man hålla till godo med istärningslådor.
De som Tupperware har tycker jag är urbra.Jag köpte två st på nån slags villa-mässa,jag skulle ge bort en men så blev det inte,jag behöll båda.Det som är bra är att dom har lock,så vattnet/isen avdunstar inte i frysen,man behöver alltså inte frosta av så ofta.Man behöver inte ens slita av hela locket när man fyller på;det finns en liten påfyllningslucka. Fylla på kan man göra genast när en låda är tom,den behöver inte torka upp som en del andra lådor.
Nackdelarna är att dom är dyra,119:-/st o att dom är svåra att få tag på.Men om man snubblar över en så är det en trevlig present till någon som fyller år på sommaren(kanske ihop med någon lämplig flaska?)
PS Jag säljer inte Tupperware DS
192
Min älskade äggskärare gick sönder för en tid sedan.Jag vet inte var jag fått den ifrån(stöldgods?)så jag kan inte köpa en ny på det ställe den kom från.Är det någon som känner igen beskrivningen;den var av aluminium(tror jag)o var "enkel",man kunde bara skiva inte klyfta också.Jag gick till ICA o köpte en ny(plast)men den är inte bra,drar liksom snett så trådarna inte går ner i skårorna alla gånger.Mycket irriterande.Har inte letat någon annanstans.Är det någon som har ett tips på en bra äggskärare?Tack på förhand.
193
Råvaror, halvfabrikat / Feta fiskar
2007-05-05 10:03
Jag läste på Tasteline hur nyttigt det är med fet fisk.En dietist hade en massa recept,oj så spännande,klick,klick o vad får man se;100 recept på lax(de flesta för portionslax)Uj så sur jag blev .Det FINNS andra feta fiskar än lax;strömming,sill,röding,tonfisk,makrill o ål.Det var inte det att jag behövde fiskrecept,det har jag mer än nog av,men attityden!Att inte ens nämna andra fiskar o att utgå ifrån att man är så tafflig i köket att man bara kan handskas med plastlax,förlåt portionslax.Smart drag av "frysta-fisk-handlarna"att lansera en sådan produkt(o till vilket pris!)men kan dom inte försöka med några andra fisksorter också.Det kanske finns i någon annan landsända;här i Göteborg är ju färsk fisk helig så jag förstår att ingen vill genomföra en provförsäljning här.Är det någon som vet något?
Är det så angeläget att få oss att äta fet fisk;lär oss då hur vi ska tillreda den.Konservera oss inte bara i att fiskpinnar+portionslax=fisk o fiskben är farliga;lär dig inte hur du tar bort dem utan köp i stället skinnfria,benfria o smaklösa fiskfyrkanter.Hjälp,vart är vi på väg?
Tack för att jag fått gnälla av mig.
194
Är det någon som har provat att grilla hel kyckling uppträdd på halvfull ölburk?Jag provade lite fegt i ugnen men det var ingen hit,bortsett från underhållningsvärdet;dom ser så fåniga o perversa ut att man vrider sig på köksgolvet av skratt.
195
I frysen har jag ett gäng makrillfiléer som jag ska grava till Valborg.Jag har gjort det förut o det blev jättegott.Så fram med receptet.Men vilket?Jag har två troliga kandidater;ett på gravad lax med samma mängd salt som socker o ett på gravad strömming där det är dubbelt så mycket salt som socker.För att det hela ska bli fullkomligt förvirrat sökte jag på nätet efter gravad makrill o får upp ett recept där det till 600 g makrillfilé är ½ dl socker o ½ tsk salt????Proportionerna kanske är omkastade av misstag men jag hittade receptet på flera ställen o NÅGON måste ju ha smakat.Antingen är detta recept ett guldkorn eller ett recept av Tryckfelsnisse.Någon som vet?
196
Vid ett tillfälle handlade jag lite grejer från Aromia o det gick ju galant.Sedan såg jag att det finns fler kryddhandlare på nätet bl.a. Borgeby Kryddgård o Brattbergs Kryddor.Vilken ska man välja?Är det någon som har speciellt goda erfarenheter från någon handlare?

Annonser

Powered by EzPortal