Citat från: Andreas skrivet 2009-01-17 11:32
Ivanl: Engelsmännen har lite olika sorters bacon, vill minnas det var streaky bacon Ramsey kallade baconet han använde och den ser då åtminstone väldigt lik ut vår bacon, men visst, den kan förstås vara betydligt mindre salt ändå.
Citat från: kurt skrivet 2009-01-16 19:48
Det finns väl knappast något bacon i Sverige som är rökt längre? Det är väl bara rökarom som är tillsatt till dem alla numera?
Citat från: Mickan skrivet 2009-01-15 19:12
Jag äter alltid några bitar rått bacon medan jag lagar. Rått eller ej så lever jag. Nej, men skämt åsido är det ju rökt. När det gäller fläskkött har det på senare år funnits ett par larm om Yersiniainfektion. Kvällspressen gjorde något löp på detta. Trikiner är inget att oroa sig för!
http://www.smittskyddsinstitutet.se/statistik/trikinos/