Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sweber
 - 2009-01-16 09:22
Om det är denna kniv vi pratar om så finns min första recensions här: http://matforum.nu/index.php?topic=888.0

Jag har inte använt den så mycket de senaste månaderna, inget alls om man ska vara noga. Den ligger i garaget isärtagen på en bänk eftersom jag fick för mej att jag skulle göra ett nytt handtag till den. Nu kommer det hela tiden så mycket i mellan, men när jag blir klar så kommer det lite nya bilder och en ny recension.
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-16 07:57
Ja, rapport om dom iranska knivarna vill jag ha! En kock hos oss är från Iran och ska snart åka och hälsa på släkten. Ska man skriva önskelista?
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-16 06:50
Ni som fick knivar från Iran. Har ni jobbat med dem ännu eller var dom inte bra?

/rolf
Skrivet av smarrens
 - 2007-11-14 00:37
blir det ingen recension?
Skrivet av smarrens
 - 2007-11-02 23:16
Hehe, den ser ut att passa till halloween. Nu väntar jag på recension...
Skrivet av Andreas
 - 2007-09-28 17:32
Skapade nya tråden "Min favoritkniv / mina knivar! Berätta om dina knivar i denna tråd!" http://matforum.nu/index.php?topic=888.0 och flyttade över era fina knivbilder dit, fortsätt gärna diskussionen där, här var den OT!
Skrivet av Sweber
 - 2007-09-28 08:53
Citat från: roffekock skrivet 2007-09-26 19:26
Den är tyvärr inte så lång att den går genom hela skaftet men eftersom den år i kolstål kan du ju förlänga den på olika sätt men jag har jobbat med dessa knivar i 15 år och fortfarande har jag inte märkt att den inte räckt till om du förstår. Om du diggar kolstål kom loss ge mej din adr. så kommer det en, men du måste recensera plus att du betalar frakt OK?


Du har PM.
Skrivet av Sweber
 - 2007-09-27 09:31
Låter toppen. Frakt och recension är självklart inga problem. Adress kommer.
Skrivet av roffekock
 - 2007-09-26 19:26
Den är tyvärr inte så lång att den går genom hela skaftet men eftersom den år i kolstål kan du ju förlänga den på olika sätt men jag har jobbat med dessa knivar i 15 år och fortfarande har jag inte märkt att den inte räckt till om du förstår. Om du diggar kolstål kom loss ge mej din adr. så kommer det en, men du måste recensera plus att du betalar frakt OK?
Skrivet av Sweber
 - 2007-09-26 09:48
Hur lång är själva "pinnen" (tang?) som går in i handtaget? Går den genom hela handtaget? När jag en gång i tiden gjorde en kniv i slöjden på högstadiet, borrade man hål i det handtag man gjort och pressade in pinnen(tangen?) i hålet tillsammans med något PlasticPudding liknade gegg.

Jag är intresserad. (Mmmmmmm....kolstål)

Min favoritkniv i skogen är en kolstålsmora med plastskaft. Det blir ett sånt härligt bett i eggen på den, fast man får bryna ofta.
Skrivet av Urban
 - 2007-09-25 19:34
Tackar så mycket för din gåva Roffe!.

Både jag o Rob är som små barn på Julafton nu  ;D.
Skrivet av Rob
 - 2007-09-25 19:31
hmmm, det ser spännande ut.
Är det små rester efter hammarmärken som gör att ytan är ojämn tro?

Handtaget ser ut att vara i en modell för sig, men det blir ett utmärkt projekt att byta över vintern. Kanske skall man sätta ett traditionellt 8-kantingt japanskt handtag på istället...

Ser fram emot att se den "live"


Skrivet av roffekock
 - 2007-09-25 19:18
Här kommer nu bilder på dessa kolstålknivar frå Iran. Bilderna ger ingen rättvisa av kniven det är kanske därför som jag dragit mej för att sätta ut dem. Men en sak är säker att bättre stål får man leta efter. Och alla ni som är knivfantaster och vill ha en sån här kniv ni behöver bara betala frakt så kommer Jultomten hem till er.
Skrivet av Rob
 - 2007-09-25 19:07
Roffe, PM skickat till dig.
Vi kan nog komma överens om ett pris till slut skall du se!

Tackar!
Skrivet av Sweber
 - 2007-09-25 16:25
Tusan, nu blev det pinsamt. Jag väntar ju oxå på en bild. Men det törs man ju knappt skriva nu, då tror väl ni andra att man tigger? ;D

Seriöst, om bladet har rätt utformning är jag klart intresserad av en kolstålskniv. Min favvokniv är en billig rostfri som är mjuk i stålet. Efter att ha haft den som övningsobjekt åp en Tormek-slip, är den numera lätt att hålla riktigt skarp. Ett par drag på brynpinnen efter varje användning. Att den blir fort slö är inget problem då det är så lätt att få den skarp igen. Jag är så trött på Globalerna, jag körde dom på Tormeken men det vill sig inte  riktigt. Jag får inte till den där riktiga skärpan. Dom blir bara bra. Resten av familjen tycker att dom är skarpa men inte jag. Jag kan hålla dom hyggliga med brynpinnen, men jag gissar att dom inte är bra nog i "grundslipningen". Att göra ett eget skaft kan ju var en kul utmaning nu när vi går mot mörkare tider.

Men som sagt, en bild vore bra... :D

Annonser

Powered by EzPortal