Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2008-07-30 11:02
Pangasius är väl ingen grillfisk helt enkelt :-\
Skrivet av Andreas
 - 2008-07-29 16:42
I söndags blev det då äntligen av, nu har jag grillat ett stycke pangasiusfilé!

Jag oljade in fisken ordentligt med rapsolja samt att jag penslade gallret (standard weber-galler, inte mer rengjort än att jag borstat det med den nyinförskaffade mässingsborsten) med samma rapsolja och det gick riktigt bra. Visserligen att pangasiusen fastnade lite mer än sejen jag grillade samtidigt men det var inga problem att vända fisken med en vanlig stekspade. På bilderna nedan syns den nyss vända pangasiusen samt det som hade fastnat i gallret efter grillningen.

Jag vitlöksmarinerade pangasiusen på samma sätt som sejen och jag tycker inte alls att den smakade unket. Men den har betydligt svagare fisksmak än sejen, får jag välja grillar jag hellre sej.
Skrivet av annamaria
 - 2008-06-03 13:24
Jo för känslan! När man inte överlever grillad firre  ;) ;D  ;D
Skrivet av MiGa
 - 2008-06-03 12:36
Nä tror inte det,  Paneringen stannar inomhus ;D ;D ;D
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-03 12:27
Litet sidospår: Fungerar panerat över huvud taget på grillen?
Skrivet av Sweber
 - 2008-06-03 12:09
Jag har provat att dubbelpanera hajmalen innan stekning och då fastnar den inte alls. Men ibland är man inte sugen på panerat.
Skrivet av MiGa
 - 2008-06-03 12:01
När jag steker Pangasuius på stekjärn så dubbel pannerar jag dom alltid och det blir alldrig fel :)
Och sen tror jag inte gjutjärn är någon hit när man ska grilla fisk ,vanligt grillgaller är bättre, plus att grillen får inte vara för hett.
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-03 09:46
Agneta: ...hmm gjutjärn... jag undrar om det faktiskt inte gått bättre för dig om du gett tusan i att rengöra gallret...

Sweber: Ah men det kanske ändå förklarar saken, jag har bara stekt den i teflonpanna, då är det säkert så att fisken är just ovanligt klistrig på nåt vis som du säger. Har inte använt den speciellt många gånger och sist tror jag det var i en ganska kryddstark historia så jag ska inte uttala mig om smaken.

Annamaria: Vad är egentligen vitsen med att grilla när det ligger inslutet i ett paket? Poängen med att grilla är väl grillyta?
Skrivet av annamaria
 - 2008-06-03 09:30
En poäng till dig agnestasch!

Lägg pangasius + en massa färska örter, grönsaker, salt och peppar + lite smör i folie. Gör ett paket. Lägg på grillen - då gillar jag den. Inte bara grilla. Men jag är inte våldsamt förtjust i någon grillad fisk tyvärr.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-06-02 18:03
Prova att koka o gratinera den, då brukar den smaka bra. Det kanske är som med lax, den blir inte god stekt eller grillad ;D ;D
Skrivet av Sweber
 - 2008-06-02 17:26
Andreas, det korta svaret är nej. Det längre svaret är att jag steker i en gjutjärnspanna som är hyggligt väl instekt och inget brukar fastna i den. Utom hajmal. Som för övrigt smakar konstigt, lite unket. Jag gillar den inte.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-06-02 12:15
Vi har gjutjärnsgaller, kanhända att firren inte gillade det. Annars brukar det inte vara några problem med fastbitandet, när det gäller kött vill säga.
Ska nog testa det där teflongallret, alltid kul att gå på Clas Ohlson :D
Igår gjorde jag fisk-o skaldjurssoppa o skar ner en pangasiusfilé i småbitar. Jag hade låtit den tina för mycket så den var seeeg o nästan omöjlig att skära i, saxen gick bättre. Börjar tro på lim-marinaden ;D
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-02 10:40
Det vore jättekul att sätta massor med myror i huvudet på dig Agneta! Nåt jag kommer att tänka på: vad har du för slags grillgaller - är det månne nåt som gör det lätt för maten att bita fast? Skulle det kanske hjälpa om du lade fisken på nåt slags teflongaller ungefär som det i den här Teflonkorgen?

Sweber: Är du möjligen snål med fett när du steker?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-06-01 16:56
Ja det är hajmal.
Jag har inte upptäckt förut att den är så klistrig eftersom jag alltid kokar den.
Skrivet av Sweber
 - 2008-06-01 16:40
Om det där är samma fisk som även heter hajmal så har jag aldrig lyckats steka den i stekpannan utan att den fastnar. Jag tror att dom marinerar fiskeländet i lim. >:(

Annonser

Powered by EzPortal