2023-12-10 02:27

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Jag blev inspirerad av en artikel om Arla Unikas Morgenstjerne och provade själv att lagra lite Brie i whisky. Kan säga direkt att det blev INTE lyckat.

Men Arla Unika har många roligt lagrade ostar, mycket gott att hitta där! https://arlaunika.se/
2
Maträtter, recept, tillagning / SV: Svenska receptsajter
Senaste inlägg av Skogis - 2023-09-02 12:40
Var också inne en sväng men det var tomt i receptsamlingen och korv gick inte att få recept på så jag gav upp. Förmodligen är det handhavandefel från min sida :) 

En sida jag tittat på är
https://matimorgon.se
Ger förslag på maträtter utifrån vald råvara.

3
Maträtter, recept, tillagning / SV: Svenska receptsajter
Senaste inlägg av agnetasch - 2023-09-01 16:30
Efter ha lekt en stund med "Vad ska jag äta" är jag lite tveksam. Först skrattade jag åt att sidfläsk kallades sidofläsk, sedan förundrades jag över att nämnda fläsk serverades med stekt ägg och kokt potatis i bitar. Varför fick inte potatisen steka med?
Trots att man kan välja mellan veganska och vegetariska recept finns inte någon kålsort med. Vitkål, rödkål, spetskål, brysselkål och grönkål lyser med sin frånvaro. Likaså kålrot och kålrabbi som måste vara basvaror i grönsaksätarens matsedel.
Men sidan kanske är under uppbyggnad. Men varför börja med udda saker som curryblad, gojibär och limoncello? Och vad sjutton är pulveriserat socker ;D
4
Maträtter, recept, tillagning / SV: Svenska receptsajter
Senaste inlägg av marre94 - 2023-08-31 12:09
Tycker denna sida är bra! Du kan dessutom få recept baserat på vad man har hemma vilket är nice.

https://vadskajagata.se
5
Det är nog lite olika det där var butikerna får sin Sushi ifrån. Konsum City här i stan, eller Coop som det numera heter, brukade förr få sin Sushi från "en riktig restaurang" Junkos sushi. Men så har jag även sett Sushi i plasttråg med flera dagars hållbarhet från oklar källa... skulle aldrig köpa!
6
Rapsgrisen har funnits i rätt många år. Är oftast vakuumpackad och ser lite vattenskadad ut. Provade när det kom men köttet var slabbigt och smaken var inte imponerande.
Hur laken kunde bli så grön som den blev är ett mysterium och att rapssmaken skulle gå igenom förvånade mig också.
Jag lär inte köpa rapsgris fler gånger.
7
Rapsgris? Det var nytt för mig. Smakar det som det luktar när man , en varm sommardag, cyklar genom ett rapsfält? Då vill jag inte ha rapsgris.
Den gröna färgen då? Rapsolja är väl gul, inte grön. Grisarna kanske får färsk/torkad raps, den är ju delvis grön.
Tur att smaken kan lakas ur ;D
8
Oj, jag visste inte ens att ICA o COOP hade sushi. Fast jag köper helst sushi som lagas framför ögonen på mig. Det händer väl inte där?
9
Tack för det, ska testas :D
10
Som vanligt går inköpen över styr när jag är på snabbgross. I början av april inköptes det 5 kg sidfläsk till rimligt pris, svenskt och från rapsgris. Här skulle det göras bacon och varmrökt sidfläsk :)
Funderade inte något på att det skulle kunna skapa eventuella problem men det gjorde det.

Efter något mer än en månad i 10% saltlake var laken grön :o

Luktade och kände på laken men hittade inget fel mer än färgen, provstekte lite fläsk och bortsett från en markerad rapssmak var där inget fel på det. Men jag vill inte att varken bacon eller sidfläsk ska smaka raps >:(

Bytte till ny lake och lät fläsket ligga tills för några dagar sedan, så nu är jag på banan igen. Fruktansvärt salt men det gick att lösa med att laka ur fläsket några dagar, så i helgen ska det både kallrökas bacon och varmrökas sidfläsk.

Undrar varför det blev grön lake? Det borde vara rapsoljan som man matar grisen med men att den skulle sätta färg på laken var inget jag skulle gissat på.
 
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal