Tillbehör Electrolux assistent

Startat av Kari, 2009-07-20 00:25

Föregående ämne - Nästa ämne

Hasse


Wendy

Hej allihop! Har nyligen köpt en Electrolux Assistent N4 med passertillsats och köttkvarn men dessa var inte kompletta (passertillsatsen saknar fjädern och pluppen och köttkvarnen saknar kniv). Jag undrar om tillbehör till N21 kan passa min N4? Tacksam för svar!

Mvh // Wendy

Carinasb

Hej!
Jag har en Assistent N 10 från början av 80-talet. Nu har det vänstra vredet spruckit lite så det hoppar över när jag ska vrida på timern.. Var kan jag få tag i ett nytt så gammalt vred? Någon som vet?
Med vänlig hälsning Carina

Helge

Hej Carina!
Jag har el. snarare har haft en N10 med samma problem. Att hitta ett likadant vred var omöjligt men jag hittade ett som passade hos Ankarsrum (eller var det Electrolux). Dom tog däremot hm-hm mycket betalt och dessutom fick jag byta båda vreden för utseendets skull. Om nu det här nu kan hjälpa dig. /Helge

Annika_B

Ännu mer intressant nu :)  Hoppas någon vet vad man skall ha den till...

Gertrud Selander

Hej!

Vet någon var man får tag på det lilla locket till mixern?

Mvh!

Gertrud

Egil Tveit

Haft problem med sladd till min gamla n4. Fick tag på en ny på electrolux service i Gbg. Ring 031 513110 och fråga efter Kjell-Åke så har han några kvar. Pris 200 kr
Mvh Egil

danne888

Citat från: Kari skrivet 2010-07-25 15:12
Hobbystinsen & Hasse:

Det är vad jag förstår en "frammatningsskruv" till korvstopparen :)

Både vinkel och det som är urtaget på aluminiumskruven matchar varandra fint, till det finns motsvarande nötta spår i korvhornet.


Jag har en Electrolux N4 som saknar den metallskruven till korvstoppningen som ni visat på bilden. Jag tolkade några svar som att det ska gå att använda den även utan denna del. Stämmer det?


BosseBagare

Hej! Min älskade N10 Hush.ass. Electrolux har fått drivremsslir. Har letat på nätet efter billigaste såklart. Billagaste just nu 359kr. Någon som har ett billigare tips?

ANDERS DJERF

Hej.  Jag har en äldre assistent från electrolux som jag fått av min mor .Mod.N23 och produktnr.910281503 där jag har tappat bort skäret/kniven till köttkvarnen. Jag undrar om någon har denna del som i reserv eller var man kan köpa nåt dyligt alt. beställa. Vore tacksam för sådan info. Mvh.Anders

Olof Waern

Jag saknar en spiralfjäder till passertillsats till min Electrolux hushållsassistent N 10. Är det någon som har ett tips?

Dennis

Jag har just köpt en N21a från 80 talet tror jag och ska totalrenovera den.

Polerat skålen och "armen".

Degrullen var åt skogen jag köpte en ny online, jag hoppas den passar, den såg likadan ut iallafall.

Therese Forsberg

Hej! Jag har fått en n10 av min mor och testade att göra äppelmos igår men det blev inte alls som tänkt, mamma va hit och tittade på den men hon blev inte heller klok så kanske nån här har ett tips!
Jag använde passertillsatsen och har alla delar enligt bild i början av denna tråd men det blir mest vätska som kommer ut. I stort sett bara pressade äpplen som om jag skulle göra saft.
Det jag tänkte först var att man behöver ställa in hur grovt den ska passera men hittar ingenstans att ställa in det. Eller att vi haft fel för blöta äpplen men det finns väl inga sådana?
Tar tacksamt emot råd!

Dennis


PeterPäron

Passar alla tillbehör på alla N-modeller ?

Johabanero

Hejsan.
Jag har kommit över en mod N4 som jag söker reservdelar till.
Jag är på jakt efter de 2 gummiflänsarna som håller motorn på plats.
Alternativt att någon har löst problemet med att tillverka egna och kan ge mig tips.

Oerhört tacksam för svar.

Mvh Johannes.

LUISSMAxel.h2

Jag ber om ursäkt för att jag återupplivar denna gamla tråd men detta är inlägget är rent av farligt:

Citat från: bryggens skrivet 2009-07-29 07:31Den där kontakten är en jordad, du får inte använda jordade kontakter på ojordade apparater.
Prova en sån här istället, samma sladd som till bärbara CD--app, vissa Tv-app. mm.


Eftersom dom äldre assistenterna är gjorda helt i stål och saknar all typ av dubble isolering och motorn till example har ett antal helt fria trådar så kommer du för eller senare att få en stöt från en av dom gamla maskinerna om du inte bygger om den till jordad, antagligen genom att montera en sladd permanent eller genom att installer den socket som helfgren tipsade om.

OCH anslut den jordade pinnen till utsidan och motorhöljet (finns ett hål markerat för jordanslutning).

Jag har ingen aning om vad bryggens skulle fått iden att man inte får installera ett jordat uttag i en tidigare ojordad maskin, såklart får man det, den enda möjliga undantaget skulle vara om man inte ansluter den jordade pinnen till något och på det sättet skapar en falsk säkerhet.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal