Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Andreas

41
Fast att varmkorv går att steka tvivlar jag inte på, men frågan är hur bra det går att grilla den? Det är en betydligt tuffare behandling.
42
Jag förstår. Jo jag tycker också att pannan verkar betydligt enklare. Men kanske finns det dem som tänker att med brännare blir det mer som "grillat". Och grillat låter ju läckrare än stekt.
43
Jag skrev fel, tänkte "varsomhelst", men skrev "överallt". :)
44
Framförallt verkar kingarthurflour.com-Golden Pull-Apart Butter Bunsen ha mycket längre jästid. Nån annan skillnad?
45
Citat från: webguide skrivet 2019-10-11 05:54Som sagt, de annonser du ser är kopplade till dig som person och ditt surfbeteende. Du kan inte blockera vad jag ser eftersom du inte kan veta vad som visas för mig.

Men när jag nu blockerat "Per morberg är rasande"-annonsen på Matforum-sajtnivå så kommer väl inte du att se den heller?

Citat från: webguide skrivet 2019-10-11 05:56En grej till, du använder fast placering av annonserna va?
Använd Googles automatiska placeringsskript istället, då placerar Google annonserna på ett optimalt sätt för att du skall få så många klick som möjligt. :)

Jo fast om man släpper Google fritt så kommer väl Google att försöka trycka in annonser överallt, och jag vill inte att de skall bli för påträngande heller.
46
Så du kör helst 2 ggr i stekpannan, först före sovidd och sen efter sovidd?
47
Tack. Knepigt bara för en icke-vinstordrickare att ha så många sorters vin hemma. Enda chansen är nog om man fryser det...
48
Tittade runt lite. Det verkar vara en hyfsat vedertagen procedur att omogna fikon skall kokas och att man pressar ur vätska innan användning.

Såg något ställe också där de varnar för att den vita vätskan i omogna fikon kan irritera huden så man kanske skall ha handskar. I den första länken tipsas om att vätskan går att använda för att bli av med vårtor. :)

Recept på sylt

Först kokar man fikonen 10 minuter 2 ggr och pressar dem efter varje kokning för att bli av med smaken av omogoet, sen kokar man dem 25 minuter i sockerlag med kryddnejlika och till sist tillätter man pressad citron och kokar 5 minuter till.

https://www.giverecipe.com/unripe-fig-jam/

Recept på fettucine (tagliatelle) och fikon

Lök, omogna fikon, pancetta, chiliflakes, vitt vin, olivolja, salt, parmesanost. Här rekommenderas också att man kokar fikonen först och sen pressar ut vätska innan man använder dem.

http://theitaliangardenproject.com/stuck-with-green-figs/
49
Tack. Sammanställer lite:

https://www.southernliving.com/kitchen-assistant/dry-white-wines-for-cooking

"..you want a wine with a high acidity known in wine-speak as "crisp." Pinot Grigio, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, and dry sparkling wines... Fuller whites with strong, oaky flavors, like some Chardonnays, don't work as well ... because they are lower in acidity and don't lend as much punch as the crispier wines. When reduced by cooking, the oaky, buttery flavors turn bitter and don't add anything pleasant to a dish."

https://www.thekitchn.com/the-5-best-white-wines-for-cooking-202573

¤ Pinot Grigio - most neutral, most versatile
¤ Sauvignon Blanc - racy acidity, seafood dishes, sauces utilizing heavy cream
¤ Chardonnay - most richness of the three.

https://www.foodandwine.com/cooking-techniques/best-white-wines-cooking

¤ Chardonnay -  shellfish dishes and tomato-based meals. "I also like to liberally use chardonnay when preparing my Bolognese,"
¤ Sauternes - favorite of mine for egg-based dessert sauces like sabayon,
¤ Chablis - really accents seafood flavors... can also well in soup-based dishes too.
¤ Marsala - Consider using Marsala with wild mushrooms... and as an addition to macerated berries in the spring and summer

https://www.bonappetit.com/story/best-white-red-wines-for-cooking

¤ Cabernet -  Red Wine-Braised Short Ribs
¤ Sauvignon Blanc -  Linguine with Clams
¤ white Bordeaux - braised white beans
¤ Côtes du Rhône - Lamb Shank Ravioli
50
Varje gång jag köper championjoner (som häromdan) kommer jag att tänka på att det för några år sen larmades om att champinjoner var farliga pga att de innehåller cancerogena fenylhydraziner. Så jag köper dem med viss tvekan, och helt klart mindre nu än innan larmet.  :(

Hur gör ni andra, har ni påverkats eller tycker ni att det inte är något att bry sig om?
51
Citat från: webguide skrivet 2017-09-04 06:39Problemet med det resonemanget är att du vill ha olika smaker på t.ex. en vitvinssås och på en risotto(beroende på vad du tänker göra för sorts risotto). I vissa fall vill du tillföra druvsötma och i andra fall hög syra.

Finns det nån bra sån guide? Dvs vilken typ av vin som passar bäst i olika maträtter?
52
Ah då förstår jag hur du menar. I vissa recept har jag sett att de rekommenderar att man förvärmer spriten, vad då det har för betydelse.
53
Citat från: Skogis skrivet 2019-10-08 13:08När jag hitintills sousviddat kött har ytan blivit mer än lovligt tråkig men det har varit snabbt avhjälpt med en gasbrännare.

Vad för slags brännare är det du har?

Citat från: Skogis skrivet 2019-10-08 13:08Enligt Modernist Cuisine ska man använda ren butangas och inte gasolblandningen som är den vanligaste på tub här i Sverige, detta pga risk för ev smak från Propangasen.

Hur gör man för att få tag på ren butangas?
54
Ja du har rätt verkar det som! Bara jag som inte hittar bland alla inställningar, men nu såg jag alternativet "Blockeringskontroller > Innehåll" och där verkar det gå lägga in webbadresser annonser man vill blockera. Har nu lagt in blockering på en annons "Per morberg är rasande - Sverige är mållös Banker i Sverige inte vill att du ska veta denna information på grund av ökande miljonärer" (där länken lyder "wireless-mini-i12-tws-bluetooth-5-0-earphone-11-double-calls-smart-touch-earphones" men som vill kränga Bitcoin). Få se om det fungerar så att alla slipper se den.

Men helst hade jag ju velat att Google inte visat vad skräp som helst.
55
Jag tänker att en sån här smörbytta som man använder för att bre på smörgåsar är mycket mycket känsligare än smör som man använder för bakning/stekning osv. Detta pga att hygienen kanske inte alltid är den bästa vid matbordet med folk som kliar näsor, slickar sig på fingrarna osv...
56
Du behöver kanske en bunsenbrännare? Skämt åsido, varför inte en bordsgrill? Eller att du kör köttet mkt hastigt i mkt het stekpanna för att få yta.
57
Synd i så fall, hade varit bra med val på sajtnivå (också) "visa inte annonser av den här typen" eller "från just denna annonsör". Men andra annonsnätverk kanske har bättre urvalsmöjligheter?
58
När jag ser den här tråden igen så kommer jag ihåg att det kom nyheter om detta för ganska många år sen som gick ut på snabb infrysning och snabb upptining för att behålla så mkt vätska som möjligt i köttet.

"SIK har testat vad som händer med köttet vid infrysning och upptining vid olika hastigheter. Frys in snabbt och tina upp snabbt för att få ett saftigt kött! Så kan man sammanfatta resultatet av våra tester. ...Låt det frysta köttet tina i kallt vatten. ... berättar Dan Melin på SIK."
https://jagareforbundet.se/arkiv/viltmat-old/tillaga-vilt/Dan-Melin-de-senaste-ronen/

"Tina köttet i kallt vatten! På så sätt blir köttet saftigare och godare. Samtidigt hålls bakterietillväxten nere. Många konsumenter tror att köttet mår bäst av att tina långsamt i kylen, men det är en myt... När man fryser in och tinar kött är det bra om det bildas så små iskristaller som möjligt. En långsam infrysning ger större iskristaller och det innebär att mer av köttsaften förloras när köttet tinas..." https://www.svensktkott.se/aktuellt/nyheter/tina-kottet-fort-battre-kvalitet/
59
Citat från: Johan_ skrivet 2019-10-05 16:15Har du gasspis låter du lågorna från spisen antända alkoholen.

Nu känner jag mig ovanligt korkad, men hur kommer lågorna in i pannan så att det börjar brinna?

Citat från: webguide skrivet 2019-10-07 05:46Nej, alkoholen förångas, när man flamberar så antänder man alkoholångorna.

Jo men det måste väl ändå innebära att det blir lägre alkoholhalt dvs mindre spritsmak?
60
Citat från: webguide skrivet 2019-10-07 05:48Annonserna är personifierade, du ser inte samma annonser som jag gör. Jag ser t.ex. en annons för en mareting tool som heter Ezoic.

Mmm. Men det jag hade velat göra är att blockera uppenbart skumma annonser för alla, känns olustigt medverka till lurendrejeri.

Citat från: Skogis skrivet 2019-10-07 08:05jag är nog lite odefinierbar för annonsfältet till höger är helt tomt :o

Har sett att det är tomt för mig ibland också, men så dyker där upp saker helt plötsligt. Ingen aning vad det beror på.

Annonser

Powered by EzPortal