Citat från: agnetasch skrivet 2008-08-14 10:17
Ja, samma mått på rubbet (5 mm ?) Utom ärtorna som jag brukar skiva något tunnare
Citat från: agnetasch skrivet 2008-08-12 10:53
Jag minns en kokerska som absolut ville göra grönsakssoppa på detta vis. Den kallades av biträdena för "ceremonisoppan"
Annars är det lätt att koka grönsakssoppa om man har en äggklocka:
Sätt den på 30 min o lägg i rötter; morot, selleri, p-nackor mm Vid 20 min läggs potatis i. Vid 10 min läggs blomkål o purjo i o har man ärtor läggs dom i när det är 5 min kvar. (Liten klick tub-pepparrot i utan att koka) Kan man kalla detta "nedräkningssoppa"?
Citat från: Hasse skrivet 2008-08-12 16:15
Innebär det att jag kan titulera mig ceremonimästare?
Citat från: Hasse skrivet 2008-08-11 18:55Jag kokar ingredienserna var för sig