Vad blir/blev det till middag idag 2008?

Startat av Urban, 2008-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria


Rookie-T

Jag har inte ätit än!! Vad ska man äta då tro! Kolla precis på avsnittet där Per Morberg gör råbiff. Och det har jag inte ätit på flera veckor :P Så vi får se hur jag gör.
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

rubus arcticus

Planen var gratinerad fisk och musslor i ugn med potatis och haricot vertes... men det var strömavbrott när jag kom hem, det varkade ha varit ett tag.  :-\   

Hela byn var utan ström, så plan B att antingen gå och köpa potatissallad och annat kallt, eller äta på nån av pizzeriorna, gick ju i stöpet. Så istället blev det thaigryta med tigerräkor, chili och koriander på Piteås bästa restaurang Chili Köket  ;D   Det kan jag leva med, men jag hade bjudit hem morsan på middag, men istället blev det middag ute.. aja.

kryddburken

Kyckling Saltimbocca med örter, smörstekt sparris toppad med ostboll!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/05/20/kyckling-saltimbocca-med-orter/

Mimmi

Middag och middag......Jag har kokat en rabarberchutney och till det åt jag några bitar stekt halloumi, inte mycket mat men gott.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/22/rabarberchutney/

Rasmus

Jag knåpade ihop en rostad tomat- och zucchinisallad med quinoa. Fantastiskt gott, och mycket sött.
Recept finns i bloggen, närmare bestämt här:
http://vegologi.blogspot.com/2008/05/rostad-tomat-och-zucchinisallad-med.html

kryddburken


Lisa H

Idag blir det en hederlig lasagne om jag kan hitta åt lite älgkött i frysen. En del av veckans mat finns i min blogg.

Mimmi

Till lunch har vi fått äta av säsongens första sallatsorter från landet. Lite andra gosaker blev det till bla en fetaostdressing.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/24/gallring-gav-god-lunch/

Andreas

2008-05-26 10:52 #369 Last Edit: 2008-05-26 19:00 by Andreas
Kryddburken: hugaligen och jag som har korngrynsfobi och allt, men snällt var det!!

Igår gjorde jag en variant på fish and chips med limeaioli från DN, potatis i skivor med olivolja, limeskal samt fisk ovanpå i ugnen.

Idag blev det Munzerts ostwienerkorv, kokt potatis och vitkålssallad med ananas. Riktigt god korv som faktiskt smakar ost!
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi

I kväll har vi ätit grillad korv med bröd, Fryken Bamsing, en lokal produkt med smak av mejram och senapsfrön.

I går fick vi en god soppa som mannen lagade till innan vi åt av rabarberpajen med mandelmassa, mums.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/27/mannens-mandagsoppa/

Kari

Matjes, pären & tillbehören!  ;D (nä, ingen nubbe & öl)

crlhrv

ingen öl? vad är det du säger? gör om, gör rätt!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Mimmi: Kul där med mannens mandagssoppa i länken din. :)

Calle: Bra att någon står upp för våra fina gamla svenska traditioner!

Igår åt jag chilimarinerad sej till middag och idag Anna Bergenströms vegetariska lasagne från frysen.
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

2008-05-29 08:25 #374 Last Edit: 2008-05-29 08:30 by elka
Imorgon är det fredag grabbar, kanske ska käka sill igen dårå? Men inte tar Ni nubbe heller i veckan om det inte är semester??! ;)

--

Igår blev det en quinoa/tomatsoppa som blev godare än tänkt!  ;D

Mer om den kommer i en tråd nära Dig under dagen!

annamaria


Rasmus

Dagens middag blev en sval mango- och sellerisallad som blev oerhört läcker.
recept finns i bloggen: http://vegologi.blogspot.com/2008/05/mango-och-sellerisallad.html


annamaria


kryddburken

Har dammat av en gammal goding!
Köttfärsrullen! Inte så ofta den dyker upp numera men som liten åt jag den ofta! Supergott!!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/06/02/kottfarsrulle/

Andreas

Rasmus: Mango och sellerisallad verkar jättegott, men är det alltså en komplett huvudrätt tillsammans med exempelvis lite sparris? Det verkar lite magert? ???

Mimmi, Elka, Agneta: Flyttade några av era inlägg, kom ihåg att grillat har sin egen inspirationstråd: Dagens grillade - Vad grillade ni idag?

Kryddburken: Köttfärsrulle har jag aldrig provat och det måste jag förstås, heja Kryddburken, mer sånt kul!

Igår lagade jag en riktigt och enkel god vit bönsoppa med chorizo enligt recept från tidningen Vi:
¤ 2 burkar cannelinibönor
¤ 3 vitlöksklyftor
¤ 2 msk olivolja
¤ 1/2 tsk starkt paprikapulver
¤ 1 dl grovhackad bladpersilja
¤ 3 dl vatten

Fräs skalad och finhackad vitlök i olivoljan på svag värme utan att den får färg i kastrull. I med paprika och hälften av persilja, fräs ytterligare nån minut. I med vatten och bönorna mixad till slät puré samt resten av persiljan, salta och peppra, hetta upp soppan så den blir riktigt varm. Skär under tiden chorizo i slantar och fräs dem i stekpanna. Servera soppan med korv och citronolja att droppa i samt bröd.

Jag använde Scans red hot chorizo, faktiskt stark och god. Men tror den här soppan fungerar lika bra utan korv för den vill äta vegetariskt, kanske med lite chilikeso? Förresten tog jag och dippade brödet i citronoljan istället för att droppa oljan i soppan.
Den som inte frågar får inga svar.

Annonser

Powered by EzPortal