SV: Vad blir/blev det till middag idag 2009?

Startat av kryddburken, 2009-01-01 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

smakakarin



kryddburken

Ikväll gjorde jag en Höstkyckling, allt-i-ett-in-i-ugnen! :-) Otroligt gott! Kycklingfiléer vid sidan om potatis, morötter, majs, paprika, lök, citron mm mm...
http://kryddburken.wordpress.com/2009/08/28/hostkyckling-allt-i-ett/

Kari


Andreas

Ugnsbakad lax, kokt färskpotatis, basilikayoghurtsås, kokta nyskördade rödbetor med smör. Och snart slinker de sista jordgubbarna och smultronen ner i magen...
Den som inte frågar får inga svar.

Morsan

Färsk hummer från Canada - 99 kr styck, hehe.
Hemkörd majo, majo och gruner veltliner som tillbehör.

Hasse

Har fått för mig att det där med GI kanske är bra. Därför blev det ett stekt, baconlindat kycklingbröst med en vitkålssallad, gröna bönor och avokado.

Det känns väldigt ovant att inte få använda potatis, pasta och ris.  ???

Mickan

Citat från: Hasse skrivet 2009-08-29 20:28
Har fått för mig att det där med GI kanske är bra. Därför blev det ett stekt, baconlindat kycklingbröst med en vitkålssallad, gröna bönor och avokado.

Det känns väldigt ovant att inte få använda potatis, pasta och ris.  ???


Förväxla nu inte GI och LCHF! Vill du äta ris, köp råris...
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Dagens lunch blev en blåmusselrisotto och ugnsbakad sej med örttäcke och vitt vin. En perfekt risotto vilket detta verkligen blev är underbart.
Video meliora proboque deteriora sequor

smakakarin


Ia

Idag blev det gratinerad fläskfilé med klyftpotatis. Fläskfilé, putjolök, bacon, solrosfrön, PARMESAN :) O en sås på grädde, kav&kantarellfond och balsamvinäger. Mums!
http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/08/flaskfile-la-kjelle.html
Ia´s Matblogg

Fröken Dill

Stooor fisk- och skaldjurssoppa med saffran och apelsin!

Åt fröken Dill

kryddburken


kryddburken

Kvällen bjöd på Fläskfilégryta med svamp, timjan, citron & vitlök!
Kokt potatis och en grönsallad till!
http://kryddburken.wordpress.com/2009/09/03/flaskfilegryta-med-svamp-timjan-citron-vitlok/

Mickan

Ikväll blir det pancettafyllda, stora, gula lökar, oxfilé och rödvinssky. Vill hem!
Video meliora proboque deteriora sequor

Sari

Ikväll blir det tacos!!! Kanske ganska vanligt en fredag kväll....  ;D

Ia

Idag var jag hos min framtida svärmor och hon tipsade om en maträtt som de hade tillagat i programmet Solens mat! Det var med vitlök, svamp, koriander, persilja, körsbärstomater och kryddkorv. Vi glömde köpa svamp så istället hade vi i röd paprika. Som vi serverade till pasta. Det blev riktigt gott! Recept kommer senare på min blogg om ngn skulle vara intresserad. Men nu undrar jag om ngn kan tipsa om vad jag kan göra med koriandern som blev över!? Har faktiskt aldrig lagat ngt tidigare med just koriander. Tacksam för svar!
Trevlig helg allihopa! :)
Ia´s Matblogg

Jon

Çevapçiçi och sallad blev det idag. :)

MatthiasG

Ikväll blir det chili och basilikamarinerade lammkotletter med smörstekt potatis. Till efterrätt blir det en espresso och mörk choklad.

Mickan

Dagens förrätt utgjordes av en cocktail med varmrökt lax, kokt ägg och blandat grönt. Vi har en lokal fiskare som ordnar underbar abborre så till varmrätt blev det smörstekta filéer med kokt sparrispotatis och gräddstuvade kantareller. Trots att man blir mätt vill man ha en efterrätt och björnbärskaka med mandelmassa och vispad grädde därtill gjorde sitt. Mätt och mycket, mycket glad!
Video meliora proboque deteriora sequor

Annonser

Powered by EzPortal