Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hasse
 - 2019-04-03 13:01
Kött från känguru har jag provat. Stekte det som en biff, men det var rejält segt. Kanske bräsering under lång tid hade blivit bättre?
Skrivet av Saka
 - 2019-04-03 10:21
Det är inte rödlistat utan kommer från farmare. Jag var också skeptisk och trodde zebra endast levde i vilt tillstånd. Känguru är ett gammalt import livsmedel i sverige dock utan att man vet vart köttet tar vägen??? Förmodligen lasagne och liknande.
RECEPT!
Zebra och känguru kan tillagas liksom oxkött typ biff eller filé.
Krokodil kan lagas som lite hur som men jag valde typ exotiska fisk kryddor såsom mango, ingefära och chilli marinad med hackad tomat, röd lök och koriander salsa till.
Skrivet av webguide
 - 2008-10-20 18:02
Jo, man kan ju t.ex. göra en färs som man rullar till ullar och doppar i tempurasmet för fritering!
Skrivet av annamaria
 - 2008-10-20 17:05
Ormbullar låter lite läskigt i mina öron. Lite nyfiken blir man allt ändå.
Skrivet av webguide
 - 2008-10-18 13:18
Krokodilköttet var det ju inget fel på alls, jag kommer att laga mer krokodil, ormen var extremt seg, men smaken var god. Långkok, eller färs är nog grejen att göra.
Skrivet av mani75
 - 2008-10-17 16:31
Brukar inte vara krokodil utan alligator som föds upp på farmar i USA. Köttet är filén från svansen, ska tydligen finnas en undre och en övre filé. Provade detta redan 1994 när då jag stod och grillade detta på en karneval. Han jag jobbade för importerade ett stort parti som vi marinerade. Smakar lite sött tycker jag och vissa bitar kunde vara sega och vissa var möra. Inget jag provar igen precis...
Skrivet av webguide
 - 2008-10-17 16:09
Har inhandlat pytonorm, skall provlagas ikväll... :)
Skrivet av webguide
 - 2008-09-05 11:52
Jo ödlekött går nog att få tag på.
Jag skulle tro att smaken skiljer sej mellan olilka arter och naturligtvis var de är uppvuxna (teroir).
Skrivet av Andreas
 - 2008-09-04 09:25
Tack, det var spännande att höra om!

Vet du vad var det för sorts krokodil? Eller smakar månne alla krokodiler lika så att det kvittar?

Nåt annat jag kom att tänka på när vi nu är inne på krokodiler, den är ju släkt med ödlan, finns ödlekött att köpa nånstans?
Skrivet av webguide
 - 2008-09-01 13:38
Gott...
Om man skall jämföra det med något i smaken (vilket egentligen är fel, för det smakar ju som krokodil) så påminde det om fläskfilé. Köttet är lite likt bläckfisk i konsistensen. Men det är gott, funkade riktigt bra med limesåsen, den gjorde jag på görnsaksfond, hackad ingefära limejuice och hackad Chilie (var. Omnicolor hemodlad) och avredd med maizena.
Skrivet av annamaria
 - 2008-09-01 13:26
Så den dumma frågan  ;): hur smakade det?
Skrivet av webguide
 - 2008-09-01 13:11
Jag köpte krokodilkött på Maxi i lördags (från Viltpolen), det blev riktigt gott. Stekte köttet och serverade med en lime/chilisås + en kompott på stekt äpple, mandel karameliserat i honung och kanel.
Skrivet av helfgren
 - 2008-08-22 10:59
Vad jag kan hitta är inget av det kött viltpoolen säljer rödlistat .
Vore kul att prova hur det smackar .

MVH// Henrik
Skrivet av annamaria
 - 2008-08-22 10:53
Jag såg kängurukött på CityGross häromdagen. Det köttet åker också en bit....undrar om den är rödlistad också?
Skrivet av helfgren
 - 2008-08-21 21:43
Kollade upp det där om rödlistat .
Det är tydligen ett företag som heter viltpoolen som tar in köttet och dem köper ormköttet från en farm i Vietnam och zebraköttet kommer från farmer där dem har överskott på hingstar .
Så rent miljö mässigt kanske det inte är bra , långa transporter.

MVH// Henrik

Annonser

Powered by EzPortal