Skriv svar

Följande fel inträffade under postandet av inlägget:
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Skogis
 - 2022-07-10 13:48
Kåldolmarna tog slut i våras och nu har jag suktat länge nog  :)
Passar hund så jag är lite begränsad på vad som kan göras, men förvälla kål och laga kåldolmar funkar utmärkt.

Ja, jag vet att kåldolmens dag inte är förens senare i höst men dom är ju så förtvivlat goda.
Skrivet av Skogis
 - 2021-01-25 23:19
Gjorde kåldolmar i lördags, ett tips är att man röker den förvällda kålen innan man fyller den med färsblandningen. Då får man en dolme som höjer sig rejält smakmässigt.

Men det var inte det jag tänkte skriva om.
Kåldolmar är väl egentligen relativt bra mat miljömässigt? Efterkalkylen på min matlagning gav att genomsnittskåldolmen vägde 123gr och hade 36gr blandfärs i sig. Det är väl rätt bra om man betänker att vi ska äta mindre kött?

När andan faller på ska jag nog även testa att göra några helt vegetariska. Med så lite kött i bör det inte vara så svårt att hitta ett substitut som funkar.

Som vanligt gick det hela överstyr, 12,5kg vitkål och 4,4 kg blandfärs resulterade i 15 kg kåldolmar. Det ska nog räcka ett tag. :)

Annonser

Powered by EzPortal