vad göra med överblivna grönsaker ?

Startat av billy åkerberg, 2021-10-23 19:00

Föregående ämne - Nästa ämne

billy åkerberg

Jag gör ofta hel kyckling i ugnen med en stekpåse och mycket grönsaker såsom, morötter,lök,vitlök och typiska soppgrönsaker. Lägger till 2 dl olivolja + 2 dl vatten. Då får jag en såsbas av vätskan, som jag fryser och använder till sås. Men vad göra av alla grönsaker ? Det känns inte kul att kasta dom. Kan man steka dom ?
Har någon en ide ?

agnetasch

Blanda grönsakerna med lite hackad kyckling och gör en soppa.
Lägg i ugnsform, häll ostsås över och gratinera.
Mosa grönsakerna, blanda i ägg och stek som vegetariska biffar.
Blanda grönsakerna med brynta bitar av kryddig korv. Krydda med paprika och kummin.
Mosa grönsakerna ordentligt och ät till fläsklägg eller rimmad kyckling.
+ tusen andra användningsområden ;D

rbiake

Oj, va krångligt ! Tills jag förstod att varje rad var ju ett recept för sig !
Tack !  Jag ska printa ut ditt svar och pröva varje tips för sig. Detta blir bra.

Mat-Janne

Har du en vacuumförpackare ("food sealer") kan många grönsaker vacuumförpackas och håller länge även i kylen. Praktiskt att ha gul lök i portionsförpackning som håller flera månader i kylen.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal