Vad kan man laga av höna?

Startat av Jörgen, 2007-05-11 21:07

Föregående ämne - Nästa ämne

Jörgen


Urban

Bra fråga Jörgen!. Vad kan man laga mer än Hönsragú med höna?.

agnetasch

Vad menar du med hönsragu?Hönskött i dillsås eller citronsås?Eller kallar du höns med currysås för hönsragu?
Jag gjorde en porterhöna en gång,det blev rätt gott, serverades med pressad potatis som omväxling till ris.

Urban

Vet inte vad jag menar med hönsragu.. Men det var så rätten hette i skolan.
Det var en slags simmig gryta fullt med hönskött. Den kan ha varit curry i den... men minns inte riktigt.
Detta var ju runt 1982 så,,, tror du fattar  :).

agnetasch

Haha,ordet ragu kan nog betyda lite av varje.Man tar ett valfritt kött o häller över en valfri sås,voila,så har man en ragu.
Nostalgitripp; som fattig student bjöd jag ofta på hönssallad;jag kokte en massa hönor o rensade dom,lät filmjölk rinna av lite,öppnade några billiga burkar ananas o champinjoner, dränkte allt i curry o vips hade man en "Orientalisk kycklingsallad" ,serverades med rostat bröd gjort på dagsgammalt bröd man köpte billigt.Det var tider det :'(

rallysally

Svar: Kyckling med curry ;)
Förr, när jag var liten, var det bara höns med curry. ;D
Nuförtiden får man blanda i allt kycklingkött i såsen så att inte ungarna skall sitta och peta bort
¨allt som inte är vitt...¨ (det bästa med barn är att man kan lura dom)
Gott är det i alla fall, rikligt med curry ska det vara.
Var köper man en höna idag?
Lev gott

Andreas

Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

agnetasch: vad blir det nu för läckerhet av din inköpta höna?

agnetasch

Det ska bli kokt höns, currysås o ris, det var ju bara tusen år sedan man åt det :D :D :D

annamaria


agnetasch

På tillagningsanvisningen står det 1½ timme, vilket jag tycker låter lite lite. Jag kommer nog att börja provtugga vid den tiden ;D

danielmalm

Skulle vilja prova laga någonting gott utav en höna och försöker planer ett recept. Frågan är barahur höna smakar. Liknar det kyckling? Är köttet mörkare? Passar det kanske till att laga coq au vin?

agnetasch

Höna smakar ungefär som kyckling, den har ett torrt, ljust kött.
Eftersom köttet är segt o den kan ha lite sega senor bör man koka hönan länge. Det här receptet från Iduns kokbok rekommenderar 2-3 timmar i 90°
http://runeberg.org/idunskok/0325.html
Jag skulle inte ge mig på coq au vin om jag hade en höna, där passar roaster bäst. Hönans motståndskraftiga kött gör att den passar bäst till att kokas, benas ur o läggas i sås.
En gång experimenterade jag med att göra porterhöna; kokte hönan i porter, benade ur den o la köttet i portersåsen. Det blev hyfsat gott.
Pajer blir också jättebra med hönskött+god sås i, likaså kletiga sallader med majonnäs, curry o ananas.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal