Presentation av Kökskniven

Startat av nk, 2013-01-24 19:05

Föregående ämne - Nästa ämne

nk

Kökskniven har funnits på nätet sedan December 2012. Vi säljer köksknivar & tillbehör.
www.kokskniven.com

vilsjin

Ok, men ni skriver "Bladprofil: konvex", jag antar att det är eggen som är konvext slipad. Yxor kan möjligen ha en konvex bladprofil men knappast knivar.

Sen är formuleringar som "Kniven är tillverkad i specialstål" helt meningslösa, berätta vad det är för stål för tusan. I det här fallet var kniven dessutom laminerad så berätta vilka stål det handlar om.

nk

Nu säljer vi knivar från Global, bl a Sashimi G11, 24 cm, som du hittar här:
http://kokskniven.com/tillverkare/global/global-kockkniv-sashimi-g11/

Här hittar du de andra Globalknivarna:
http://kokskniven.com/tillverkare/global/

nk

Välj en kockkniv!

Kockkniven är den viktigaste och mest användbara kniven. Den kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött.

Bladet är vanligtvis mellan 20 och 30 cm. Det är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan när man skär. Vissa varianter har hål i bladet eller räfflor på sidan om eggen för att grönsaker som t ex gurka lättare ska släppa från bladet.

www.kokskniven.com

"Kniven är det viktigaste redskapet i restaurangköket. Även i hemmaköket är kniven ett viktigt verktyg. Ska du bara köpa en kniv så är det en kockkniv."

Andreas

Varför får inte vilsjin ett ordenligt svar på det han skriver i inlägg #1?
Den som inte frågar får inga svar.

nk

Så här skriver tillverkaren Fällkniven om den konvexa eggen:

"Det vanliga är att knivar (i allmänhet) är planslipade och därefter försedda med en särskild brynvinkel. Att detta är vanligt beror på att det kan ske helt automatiserat."

"Våra slidknivar är försedda med en konvex egg och den kan bara framställas om man håller kniven i sin hand, dvs ett rent hantverk. En konvex egg kännetecknas av att den går kontinuerligt över i en vass egg. Den eggen är enligt vår åsikt den vassaste/starkaste eggkonstellationen."


Angående vilket stål det är i Fällknivens knivar står det i faktan om kniven längst ner, t ex på K1:

Modell: K1 Blue Whale
Totallängd: 330 mm
Bladlängd: 200 mm
Bladbredd: 46 mm
Bladtjocklek: 2,5 mm
Stål: Laminerat VG10
Hårdhet: 59 HRC
Skaftmaterial: Thermorun


Jag har hämtat informationen från tillverkaren.

vilsjin

God dag yxskaft. Köp inte produkter som säljaren inte begriper sig på.  (gratisråd från någon som vet)

nk

Vad är det du inte tycker stämmer vilsjin?

nk


Andreas

Jag antar att vilsjin menar att det lätt kan tolkas som bristfälliga kunskaper då du inte med egna ord svarar på hans frågor utan istället skriver citat och postar länkar. ;)
Den som inte frågar får inga svar.

JM

Webbutiken Kökskniven är nerlagd.

Surfa istället in på den här sidan:
http://www.kokskniven.wordpress.com

Det är en allmän info-sida om köksknivar.

JM

Prova Köksknivens frågesport. Frågorna handlar om matvärlden.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal