Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - nisseni

1
Gjorde för en tid sedan ett misstag. Jag skulle tillaga en lammstek. Vändstekte den, masserade in lite timjan och rosmarin. Den fick sedan ligga i en gjutjärnspanna en timma längre än den skulle. Misstaget blev succé, det blev otroligt gott och mört. Serverades tillsammans med ugnsbakade rödbetor, morötter och chevreost + pinjenötter.  Detta har lagats många gånger sen dess.

Nu till min fundering. Jag tänkte prova en variant a detta på grillen. Min tanke är då att grilla stekarna lite lätt, sedan packa in i folie tillsammans med olja, timjan, rosmarin, lök, vitlök salt och peppar. Sedan låta dem ligga på grillen i ca 2 timmar.

Så frågorna då: Tror ni att det blir torrt om man gör det på detta sätt? I gjutjärnspannan kunde man ju tillsätta vatten, men jag vet inte hur mycket det gör? Ska man putsa steken innan? Har alltid gjort detta, men så slog det mig att man kanske ska putsa efter en timma, för att få ut något av fettet?

Annonser

Powered by EzPortal