Vad kan man göra med passionsfrukt?

Startat av roffekock, 2007-10-05 23:32

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

2007-10-05 23:32 Last Edit: 2007-10-06 10:18 by roffekock
Jag önskar lite ideér kring det.(alltså passionsfrukt) Gärna goda desserter Johanno. ;D
Matforum är bäst

johannao

haha, jag är utmanad...låt se vad vi kan hitta på:

Passionsfruktsparfait:
1 burk kondenserad mjölk (jag är förtjust i den produkten alltså)
1 dl vispad grädde
4 passionfrukter, mosade
1 lime, saft och skal (kan behövas mer, smaka av med saft beroende på hur syrligt man vill ha det)
passionsfruktsessens (om man har, passoa lr passionsfruktslikör funkar också)

ge mjölken ett snabbt uppkok med limeskal. Låt svalna. Blanda med passionsfrukterna och vänd ner den vispade grädden. Smaksätt med essens, likör eller mer citron/limejuice. Frys in. Omrörning behövs ej. Detta blir en iskristallfri, krämig, smaskensparfait!

johannao

passionerad panna
visp- eller mellangrädde (jag föredrar den senare)
gelesocker + vaniljstång
passionsfrukter (2 st per dl. grädde skulle jag ta)

gröp ur passionsfrukterna och sila dem. separera på så sätt kärnor och juice.
koka grädden med gelesockret (måtten står på förp. har inget hemma just nu så jag vet inte riktigt)
låt svalna lite och blanda sedan i kärnorna. Häll upp i portionsformar och låt stelna.

koka upp passionsjuicen med agar-agar eller veg. geleringsmedel (lr gelatin, men det är ju snuskigt). smaka av med limejuice om du föredrar den mindre söt. När grädden stelnat häller du denna blandning över och låter stelna.

servera med havreflarn, mandelbiskvihack eller färsk frukt. Gärna doppad i mörk choklad.

johannao

chokladpassion
300g mörk choklad
3 dl grädde
1½ dl. passionsfruktspuré (mixa passionsfrukter i mixer eller låt kärnorna vara hel)
pajskal (mördeg, digestive m. smör eller min favvo: mandelbiskvi med smält smör som trycks ut i form och får stelna)

Gör såhär:

gör iordning pajskalet så att det är kallt. värm chokladen i grädden (försiktigt) tills den är smält. blanda med puré och häll i skalet. ställ att svalna över natten eller i flera timmar. Sikta över kakao och dekorera gärna med glaserade skivor av apelsin eller nåt annat du tycker är fint! =)

Karin

Jag föreslår en fruktsallad med en sås gjord på passionsfrukt, limejuice, socker, riven kokos och en gnutta malen chili.

http://favoritrecept.blogspot.com/2007/10/exotisk-fruktsallad-kokosss.html

johannao

Åh, fruktsalladen lät smaskig! Jag älskar lemon curd och passionsvarianten måste ju bara bli bra. Hittade ett recept på nätet som liknar det jag gör själv i citronvariant:

For the Passion Fruit Curd:
2 eggs
125ml/4fl oz passion fruit pulp
80g/3oz caster sugar
60g/2oz unsalted butter, softened

To make the passion fruit curd,
place the eggs, passion fruit and sugar in a bowl over a pan of simmering water. Stir continuously with a wooden spoon for 8 minutes, until thick, then remove from the heat and whisk in the butter. Leave to cool

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal