Röka korv

Startat av helfgren, 2008-08-18 18:28

Föregående ämne - Nästa ämne

helfgren

Hej !

Såg att det fanns en tråd om ölkorv , men jag vill ha lite tips och ideer om vanlig korv och salami som man kan röka .
Jag har just nu gjort klar spansk vitlökskorv som fanns på ölkorvs tråden .Nu ska den få ligga till imorgon då den ska in i röken.
Jag har använt gasbinda för fingrar och ben storlek 34 att stoppa korven i , vilket jag tycker blev en bra storlek på korven.
Fjälster som man ska stoppa korven i tror jag inte släpper in lika mycket röksmak som gasbindan gör .

Återkommer med bild och resultat. Även recept om den blir bra  ;D

MVH// Henrik
Carpe diem

helfgren

Hej !

Jag kan säga att korven blev jättebra till form och röksmak...men smakade på tok för mycket vitlök och för lite av kryddorna.
Ska ändra på receptet och prova igen...skam den som ger sig.  ::)

MVH// Henrik
Carpe diem

bryggens


helfgren

2008-08-19 19:34 #3 Last Edit: 2008-08-19 19:41 by helfgren
Här kommer en bild på korven . Den är ca 30 cm lång och 3,5 cm i diameter .

MVH// Henrik

ttt
Carpe diem

Jonas

Blir inte korven torr om man använder gasbinda. Korvskinnet borde ju hålla kvar vätskan i korven?

nikkeo

Hej berätta gärna mer om detta med gasbinda!?!
Hur funkar det att stoppa korven i?
vad heter den exakt?
hehe mer info tar det smak?


helfgren

Kan säga att jag nu har provat att göra korv med fjälster och det blir så mycket godare , saftigare och mer smak kvar i korven .
Så gasbindan går bort och det för alltid.
Gasbinda kan man använda som krydd behållare när man gör kalops och andra grytor , fyll bindan med dem kryddor du vill ha och knyt ihop bindan , sedan är det bara ner med hela paketet i grytan . När det är klart tar man bort kryddorna och slipper sitta och pilla bort dem när man äter.

MVH// Henrik
Carpe diem

MiGa

Har idag gjort Chorizo Clàsicos efter recept från salsus.se.
Skulle vilja röka dom men har ingen rök undrar därför om man kan röka dom på ett annat sätt.Funkar en liten ABU rök?

Urban

MiGa.
Om jag vore du så skulle jag undvika att stoppa dina hemgjorda Chorizo korvar i en ABU rök pga. att den blir alldeles för varm.
Det du behöver är en kallrök som röker korvarna utan att tillaga fyllningen i korven.
Kolla upp om det finns något rökeri i närheten där du bor som kan hjälpa dig för en liten slant.

Tom

Ett par bilder på varmrökta korvar som förhoppningsvis inspirerar någon:
Till vänster: Knackwurs
Till höger: Kolbasz
Båda recepten från salsus.se

MiGa

2009-01-31 20:56 #10 Last Edit: 2009-01-31 22:11 by MiGa
Har idag rökt Chorizo i min Weber grill 57 cm.Tog Alspån och Hickeryspån la det i ett foliepaket stack några hål uppe på sen la jag det över glöden,körde sen med inderektgrillning.Trodde inte riktigt att det skulle bli bra men det blev över förväntan mycket god röksmak :P

MiGa

Fina korvar Tom. Kan nog säga att Salsus.se har inspirerat en stor del här på matforum. En kanonsida! ;D

helfgren

Ser riktigt goda ut era korvar , salsus.se har många fina recept . Är en trogen besökare på deras sida . Återkom gärna med hur dem smakade .

MVH// Henrik
Carpe diem

MiGa

Den korv som jag provrökte i grillen var Chorizo Argentino.
Mycket god korv, köttig, bra tuggmotstånd (8mm hålskiva) lagom kryddig.

Har även gjort Chorizo Clàsicos som ska rökas på samma sätt nästa helg. :)

Tom

Det var nog en liten miss att äta korvarna samtidigt. Knackwursten kändes lite smaklös i jämförelse med den mycket mer smakrika Kolbaszen.
Kolbaszen hade mycket smak av paprika och vitlök, köttet var malt med 8mm hålskiva så det gav en grövre karraktär på korven dessutom!  :)

Mickan

Om ett par veckor sätter vi igång. Svärfar har köpt en riktig proffsrök. Kan säkert röka 10 kg korv! Nu ska recept sökas och framarbetas, sedan ska röken testas. Återkommer...
Video meliora proboque deteriora sequor

spenaten

Någon som testat att göra gurpi i fjälster, lite sugen att testa då jag inte har tillgång till renmage?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal