Citat från: Mat-Janne skrivet 2018-12-01 18:21
Om vi nu ska vara källkritiska, var kommer källan från? Kan vi lita på den?
Citat från: webguide skrivet 2018-11-18 08:11
Men man måste vara källkritisk och fundera lite på vad någon/några skriver och varför. Många människor tenderar att tro mer på en person som t.ex. kategoriskt anser att GMO (genmodifiering) är farligt än på vetenskaplig bevisföring som säger att nej, man kan inte generealisera och påstå att GMO per se skulle vara farligt.
Citat från: Bitt skrivet 2016-07-20 15:16
Aha, tack! Har dålig koll på vad för temp det är i stekpannan klart, men tycker annars smör funkar ganska bra för min del, jag gör väl det mesta i lägre temperaturer då kanske
Nä, det har jag aldrig påstått... menade mer att man kanske kan undvika det dåliga som faktiskt går att undvika... vissa saker kommer man tyvärr inte undan hur man än gör... sen är det såklart helt valfritt hur man gör med det man kan påverka, jag har aldrig tänkt på dessa sakerna förut och har börjat läsa en del om tillsatser och sådant i mat och hur saker tillverkas, tycker själv det känns trevligt med så naturligt som möjligt vilket det oftast inte är och kan jag på det sättet undvika framtida sjukdomar av olika slag så är det helt klart en bonus.
Citat från: webguide skrivet 2016-07-20 09:23
Därför att smör bränns vid höga temperaturer (över 155 grader), jag steker nästan alltid i jordnötsolja, neutral smak och värmetålig. Du menar alltså att t.ex. cintronsyra skulle vara en större utlösande faktor än t.ex. flamskyddsmedel och dieselpartiklar?
Citat från: kurt skrivet 2016-07-20 08:22
Skäm inte ut dig med referenser till stollar!
Citat från: Bitt skrivet 2016-07-19 12:22
Eftersom vi stoppar i oss så mycket skit idag så blir det ju inte bara "lite rapsolja" utan det blir citroncyra, aspartam, socker och ett antal andra ämnen i massor som också som påverkar kroppen och det ena utlöser det andra... Många bäckar små gör att folk blir så sjuka idag skulle jag tro.
En olja som man kan använda att steka i är annars kokosolja men undrar varför inte vanligt smör annars?
Citat från: Bitt skrivet 2016-07-19 12:22
Jag tror inte rapsolja är särskillt nyttigt... Man kan nog hitta en del om hur det tillverkas och vilka effekter det har om man söker lite... Jag kommer skippa denlite i denna länken stod lite intressant så jag ska söka vidare för skoj skull... http://www.denfriskadiabetikern.se/rapsolja/
Eftersom vi stoppar i oss så mycket skit idag så blir det ju inte bara "lite rapsolja" utan det blir citroncyra, aspartam, socker och ett antal andra ämnen i massor som också som påverkar kroppen och det ena utlöser det andra... Många bäckar små gör att folk blir så sjuka idag skulle jag tro.
En olja som man kan använda att steka i är annars kokosolja men undrar varför inte vanligt smör annars?
Citat från: Mia Pia skrivet 2015-04-27 22:14
Rapsolja är giftigt och användes som test på korna som fick mad cow disease enligt Robert von Sarbacher.
Ät riktigt smör och olivolja istället. Ät inte heller oljor som är i plastburkar. Plast ger ökade östrogennivåer både i kvinnor och män.
https://www.youtube.com/watch?v=h_j60JBZlnY
Citat från: kurt skrivet 2015-04-30 06:45
Jag har ju länge misstänkt att de som använder youtube som vetenskaplig referens lider av CJD
Citat från: Mia Pia skrivet 2015-04-27 22:14
Rapsolja är giftigt och användes som test på korna som fick mad cow disease enligt Robert von Sarbacher.
Ät riktigt smör och olivolja istället. Ät inte heller oljor som är i plastburkar. Plast ger ökade östrogennivåer både i kvinnor och män.
https://www.youtube.com/watch?v=h_j60JBZlnY