Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Urban

41
Nej tyvärr, det gör det absolut inte. Jag kan bara se den övre raden med Misonokniven, Santokukniven samt minosharpen + en liten bit av globalsetet.
Under detta så kommer en stor annons med rörliga bilder innehållande Porsche, rösle, global samt en Japansk kniv.
Jag använder Internet Explorer 8
42
Ibland så tyker jag att det är gott med en Irländsk Whiskey som avec eller till en kall öl.
Då jag såg denna Irländare på systembolaget så kunde jag inte låta bli att köpa den då den var ny i sortimentet.
Priset för denna var 319:-

Dom flesta whiskeysorterna ifrån Irland brukar vara exotiskt fruktiga eller ha toner av choklad i sig.
Men denna var för mig faktiskt en besvikelse. Jag kan inte påstå att den var dålig. Men den smakade mest bara ekfat och lite vanilj.
Sen så upplevde jag den en anings vass också.
Jag provade att blanda en Irish Coffé med den, och där funkade den alldeles utmärkt.
Denna Whiskey är inget jag rekommenderar då jag tycker att den är alldeles för slätstruken och ointressant.
Vill man blanda en Irish Coffé så kan man lika gärna köpa en Jameson eller en flaska Tullamore Dew.

43
Tittade in på din sida idag och såg att mycket var förändrat.
Men på startsidan där du visar Misonokniven, Santokukniven samt minosharpen där försvinner globalsetet bakom ramen runt.
Jag kan endast se ca: 1 cm av den annonsen. Den är klickbar men det ser inte bra ut iaf,
Jag vet ej om det beror på min webbrowser eller om det är något annat?.
Det kan vara värt att kolla upp iaf.
44
Jag fick 15 av 15  ;D.
45
Näe haha!. Vi har Clas Ohlsson i Umeå och jag tyckte mig förnimma att jag sett en liknande kniv där.
46
Jag tycker att det ser ut som den kniv Clas Ohlsson säljer för 69:-

http://www.clasohlson.se/Product/Category.aspx?id=251342#34-5990
47
Poppa:

Fungerar gör den alldeles säkert kan jag lova då jag känner en person som har en sån.
Dock så skulle jag aldrig rekommendera att slipa dyrare knivar såsom global eller andra finare knivmärken med den.
Det fina med Minosharpen är att den är manuell dvs. ingen elektrisk motor som roterar slipskivorna som riskerar att blånera eggen och på så sätt pajja härdningen.
Har man lagt ut 1000 - 2000 kronor på en kniv så bör man nog vara försiktig med vad man använder för slipverktyg.

Andreas:

Jag kan tänka att Minosharpen ger en slipvinkel på ca: 10 - 12 grader där japanska knivar brukar ligga.

48
Jag läste om Minosharpen på Bagaren & Kockens hemsida där dom skriver:

"MinoSharp Plus 3 har 3 sliphjul grov, medium, fin vilket betyder att du nu kan forma en ny egg åt riktigt slöa knivar, samtidigt som eggen kan poleras mycket fint."

Det betyder ju att den borde vara helt ok att slipa dina Globalknivar.

Jonas:

Jag är själv förespråkare av slipning på japanska våtstenar då denna metod ger rakbladsvassa knivar.
Men jag vet att denna teknik kräver både tid och tålamod att lära sig så tycker jag att det är bra att det finns komplement för människor som vill slipa sin kniv utan att krångla till det alltför mycket.




49
Hej Hasse

Tack för dom orden!.

En blöta tror jag är en Norrländsk specialitet.
Vanligtvis så gör vi blöta på Skinkspad, eller på mjölk (iaf. i norrland)
Man kokar upp skinkbuljong eller lättsaltad mjölk.
Fihacka lite gul lök som man blandar med en rejäl klick smör på tallriken (helst äkta smör).
Lägg några skivor hårt tunnbröd i den varma buljongen ca: 1 min eller tills det blivit mjukt.
Ta upp brödet med en hålslev och lägg på tallriken över smörblandningen.
Låt smöret smälta en liten stund.

Sen är det bara att äta!

Fast jag tror som sagt att det funkar lika bra att värma upp gelén från grisfötterna.



50
Jag vet inte exakt hur länge jag brukar koka dom men ca: 2-3 tim bör dom nog koka/sjuda för att alla delar utom benet ska bli mjukt.
Om grisfötterna på burk är sönderkokta eller finfördelade för hand har jag ingen aning om.

Jag tycker även att gelén är god!, vill man inte äta den så kan man ju alltid göra en blöta på gelén.
51
Hej Rymdsmula.

Om du är riktigt rädd om dina Globalknivar så ska du absolut inte använda OBH Nordicas elektriska knivslip.
Först och främst ger den en hög värmeutveckling som kan skada härdningen på eggen samt att den äter väldigt mycket metall från kniven.
Jag skulle rekommedera att du köper globals egen Minosharp MC-550 vilket är en mindre våtslip anpassad för Globals knivvinkel.
Dock så vet jag ej om den klarar av att vässa upp en riktigt slö kniv? (någon som vet?).
I sånt fall så får du nog lämna in dom hos en proffesionell knivslipare istället och i framtiden underhållsslipa med Minosharpen.

OBH Nordicas knivslip fungerar som knivslip, dock så skulle jag bara slipa knivar som jag betalt några tior upp till en hundring för.
52
Jag tycker också att det är gott med kokta grisfötter.
För det mesta så kokar jag dom själv eftersom jag tycker att det blir bäst så och att grisfötterna är mera intakta.
Om man köper färdigkokta på affären ligger dom som sagt i en liten burk fördelat i mindre bitar.
Nånting som jag finner lite lustigt är att kokta grisfötter på burk inte längre heter "kokta grisfötter" utan Aladåb.
Nu kanske det inte är så överallt men iaf. i dom flesta butiker jag har sett sälja dessa läckerheter.
53
Hej och välkomen till forumet bryggens.

Ordet curry betyder nog kryddblandning om jag inte tar helt fel. Indisk curry har sin egen identitet i gämförelse med den Thailändska curryn.
Thailändsk curry är generellt en blöt kryddblandning medans den Indiska är torr.
Dessa två olika kryddblandningar går ej att gämföra med varandra och har inga gemensamma smaker som man kan tro på namnet.
När du pratar om den "gula" curryn så antar jag att du pratar om den Indiska curryblandingen vars smaker man har växt upp med sen barnsben.
Gurkmejan som justrom nämner ger bara färg till kryddblandningen och inget annat. Vad det är för krydda som ger den speciella curry smaken till den Indiska blandningen kan jag inte säga på rak hand.
Den Thailändska curryn är ju "relativt" ny för oss nordbor och alla har inte hunnit lära sig att skilja dessa åt.
Men jag lovar att din sambo kan lungt äta både grön och röd curry från Thailand utan att vara rädd att det ska smaka som den gula Indiska.
54
Välkommen till forumet Mowcheeba! :).
Får man kanske fråga varför du vill börja äta kött igen efter 10 köttfria år?.
55
Lunch: Max skrovmål

Middag: klassisk hemlagad pitepalt
56
Tjena Kurtson!. Det var verkligen inte igår som du var här senast.
Vad grillade ni på Julafton respektive Nyårsafton?.
57
Välkommen till forumet mani75 :).
Hoppas du ska trivas här!.
58
Idag blev det klassiska kåldolmar och kokt potatis till middag
59
Denna annorlunda cheescake åt jag som efterätt på nyårsafton. Andreas ville ha receptet så här kommer det.


Botten:

200 gr Pepparkakssmulor
100 gr Smält smör

Detta blandas samman och tryckes ut i en pajform med löstagbar kant.

Fyllning:


3 Ägg, 1 Dl socker vispas samman först.

400 gr mjukrörd philadelphia ost
100 gr riven grönmögel ost
1 Tsk vaniljsocker
1 Msk pressad citron

Blandas i ägg och sockervispet och blanda.

Häll blandningen i pajskalet och grädda i 200 grader i 45 minuter eller tills smeten stannat.

Låt kallna!

Topping:

2 Dl creme fraishé
1 Msk socker
½ tsk vaniljsocker

blandas och bredes över kakan

Garnering:

värm lingonsylt tillsammans med en kanelstång tills sylten har fått smak från kanelen.
Droppa eller spritsa ett tunt lager med sylten över toppingen.

Ät och njut! :)


60
Hej och välkommen till forumet Annax :).
Har lagt till din länk nu.

Annonser

Powered by EzPortal