Vakuum i kylen håller mat fräsch fem gånger längre

Startat av Andreas, 2013-09-17 09:02

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

"Siemens presenterar ... kyl-fryskombination som ska behålla fräschören hos livsmedel .. längre... Genom att hålla temperaturen strax över 0 °C och syreatmosfären låg minskar risken att mögel utvecklas, och vitaminer och näringsämnen håller sig längre. Därmed ska konsumenten inte behöva handla känsliga varor lika ofta, exempelvis rått kött eller fisk."

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3756853.ece
Den som inte frågar får inga svar.


Hasse

Vilsjin syftar på bakterien Clostridium botulinum*) som trivs i syrefattig miljö. Fast sker det någon betydande bakterietillväxt om temperaturen hålls så lågt som närmare noll grader? Det är väl som vanligt, att sunt förnuft måste råda.

Men färskvaror är bäst färska, oavsett vad kylskåpsfabrikanterna eller livsmedelsindustrin hittar på!



*) http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Clostridium-botulinum/


Andreas

Citat från: vilsjin skrivet 2013-09-17 10:11
Lite försiktig skall man nog vara Vacuum Sealing Could Be Hazardous to Your Health


Fast Siemens vågar väl inte sälja farlig utrustning? Finns det den allra minsta risk med tekniken så borde det stå med stora bokstäver i bruksanvisningen för KG38QAL30...

Hur syrefritt är förresten vakuumpackat i jämförelse med Siemens-kylens 300 mbar?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal