Vad blir/blev det till middag idag 2011?

Startat av Stefan, 2011-01-02 17:47

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Grekisk panna med grillad kyckling och Tzatsiki.

Patrik


Lena Marie

Igår: Grönkålssoppa.
Idag: Västerbottenpaj.
Det ena godare än det andra!
Alma Mater - mat är gott

annamaria

Em-fika: Våfflor, grädde och blåbärssylt.
Kvällsgott som barnen bestämt: Tacos.....är trött på det men har man lovat att dem får bestämma så har man. Tur det finns guacamole....älskar det.

Lena Marie

Alma Mater - mat är gott

annamaria

Söndagsklassiker idag: Helstekt benfri fläskkotlett, kokt potatis, gräddsås, kokta brysselkål och morötter. Snabbinlagd gurka på mormors vis. Mormor inbjuds såklart till middagen!

Mickan

Gott i helgen!

Fredagens förrätt blev italienska charkuterier och en bruschetta med mjukstekt squash. Varmrätten blev dovhjortfilé med jordärtskockscrème, trattkantareller, ristad mandel och cocktailkapris.

Lördagens middag blev en pasta med olivoljeconfiterade körsbärstomater, pecorino, coppa och bresaola och givetvis massor med basilika. Till efterrätt gjorde jag en blåbärscrème som serverades med frisk vispgrädde med en gnutta vanilj och sen flagad mandel på toppen.

Nu är veckans nio första rislådor med kyckling och färs klara. i kväll steker jag abborre, tack mamma! Nä, hon har inte fiskat men köpt av en fiskare som drar upp godingarna ur Vättern.
Video meliora proboque deteriora sequor



rikard.t

chili con carne:

starkt kaffe
chili (i detta fall gröna smala inköpta på ica, torkad thaichili och för lite ancho chili)
öl
kakao
lök
salt, socker och vinäger.
baconfett att steka i
paprikapulver och tomatpure
högrev i stora bitar

serverades med riven lite smakrikare ost och yoghurt.

Adam

Söndagens förrätt blev smörstekta pilgrimsmusslor med sås gjord på egen räkfond.

http://winendine.se/?p=3949




webguide

Ska testa "riktig" wasabi, den man köper i "vanliga" affärer inenhåller bara 10% wasabi. Och en slags sås (vet inte vad den heter för jag har inte öppnat paketet) som man smaksätter Tofu med. Har fått ett paket från en kompis som bor i Tokyo, spänande!

smakakarin


Patrik

Idag (ja igår egentligen då) blev det grymt salt, nästan oätlig tomatsås med bönor, och överkokt pasta.

Imorgon (idag) hade jag hoppats på stuvad lake, stekt laklever och blinier med lakrom. Fiskelyckan uteblev, så jag kanske får nöja mig med att steka upp betet jag använde (sill).

Andreas

Idag blir det nog köpta kroppkakor från http://www.toppchark.se/ till middag, extrapris på affären, hoppas de är ätbara.

Citat från: webguide skrivet 2011-01-18 11:48
Ska testa "riktig" wasabi, den man köper i "vanliga" affärer inenhåller bara 10% wasabi.


Skriv gärna om det i den här tråden: Svensk eller japansk pepparrot (wasabi).
Den som inte frågar får inga svar.

Adam


http://winendine.se/?p=3951
En av helgens rätter. Tournedos Rossini är fransk och innhåller en fin bit oxfilé, en krutong/stekbrödskiva samt en rejäl skiva Foie Gras. Riktigt gott.

annamaria

I kväll välkomnas maken hem efter några dagar på mässa med Helstekt fläskytterfilé, rårakor, grönsaker och Kryddburkens Champinjonsås.

http://kryddburken.se/?s=champinjons%C3%A5s


Lena Marie

Igår: hemburgare med hemgjord dressing
Idag: Smaskigt krämig potatisgratäng med dijonsenapsfylld lövbiff och tomatsallad.

Veckan i övrigt har bestått av fläskpannkaka utan fläsk samt isterband.

Önskan: färsk hummer eller annan lyxmat!
Alma Mater - mat är gott

Stefan

2011-01-22 10:41 #39 Last Edit: 2011-01-22 16:08 by Stefan
Jag följer i Lena Maries fotspår. Igår blev det en hamburgare toppad med bland annat aioli och grillad sparris:
http://www.hamburgare.org/hamburgare-med-aioli-grillad-sparris-och-knaperstekt-bacon/



Annonser

Powered by EzPortal