Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Josef C
 - 2011-01-11 15:26
Följande måste vara färska för att jag ska tycka att det är lyxiga (inte det torkade köttet kanske):
Pilgrimsmusslor
Oxfilé
Svamp
Lax
Torkat kött

Sen tycker jag att grönsaker är ett måste i god lyxig mat.
Skrivet av rikard.t
 - 2011-01-10 04:44
Citat från: agnetasch skrivet 2011-01-07 11:04
OT:
Bortsett från att dom möraste bitarna oftast är dom energifattigaste är dom också smakfattigast o kräver en massa lyxtillbehör för att bli smakliga. Vad blir över i frysboxen här hemma efter att vi mölat i oss en älg? Älgfiléen så klart ;D

OT: såg älgfile i icafrysen idag, 698:- kilot ville dom ha för den :O
Skrivet av webguide
 - 2011-01-08 10:46
Hängmörad biff från kor som har kalvat 3-4 gånger
Färska pilgrimsmusslor
Bresskyckling
Gåslever (eller anklever)
Kvalitetsviner t.ex. Chateau D'yquem eller årgångschampagner
Skrivet av agnetasch
 - 2011-01-07 11:04
OT:
Bortsett från att dom möraste bitarna oftast är dom energifattigaste är dom också smakfattigast o kräver en massa lyxtillbehör för att bli smakliga. Vad blir över i frysboxen här hemma efter att vi mölat i oss en älg? Älgfiléen så klart ;D
Skrivet av rikard.t
 - 2011-01-07 03:11
Citat från: Mattias Baecklund skrivet 2010-09-21 14:09
Oxfile

så tycker nog de flesta västerlänningar, själv roas jag av tanken på att eskimåerna alltid slängde de möraste bitarna som oxfilen åt hundarna. det är knappast någon vana jag tänker ta till mig i första taget :) men visst går det att förstå tanken bakom ändå..
Skrivet av annamaria
 - 2010-09-23 12:39
Oxfilé
Frityrolja + pommes
Färska skaldjur
Hjortron
Svindyrt gott rödvin  ;)
Skrivet av phila54
 - 2010-09-23 12:37
Pilgrimmsmusslor
Lammfilé
Lammracks
Oxfilé
Hängmörad biff
Skrivet av CII
 - 2010-09-22 17:10
Ekologiskt närodlat i säsong.
Skrivet av Filippa
 - 2010-09-22 09:32
Kalixrom
Färska hallon
Riktigt bra kött, det behöver inte vara oxfile utan kan lika gärna vara nåt annat riktigt bra.
Färsk fisk /skaldjur
Svenska kräftor
Skrivet av Mickan
 - 2010-09-21 19:50
Lammfilé
Rökt renhjärta
Svensk sparris
Vaktelägg
Kalixrom
Skrivet av Hasse
 - 2010-09-21 17:38

  • Pinfärsk fisk

  • Kött av hög kvalitet

  • Kaviar

  • Arrowrot

  • Vin

Skrivet av Krista
 - 2010-09-21 14:23
Pilgrimsmusslor, handpillade räkor, granatäpple (handpillat där med, tar ju ett bra tag att pilla ut fruktkärnorna, därav lyx), västerbottenost och färska hallon.
Skrivet av Mattias Baecklund
 - 2010-09-21 14:09
Oxfile
Skrivet av Andreas
 - 2010-09-21 10:45
Ge förslag på fem råvaror/ingredienser du tycker är fina/lyxiga och passar att använda när det skall vara lite extra fin mat! (Alltså inte sånt du äter varje helg utan mer sällan vid finare tillfällen.)

Annonser

Powered by EzPortal