Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2014-03-27 06:12
Jag maler bönorna själv och använder en pressobryggare, funderar dock på att köpa en Chemex.
Skrivet av Åsa S
 - 2014-03-26 22:13
Älskar att brygga i en så kallad Don Pedro, dvs en glaskanna nedtill med en glasbehållare över dit det kokande vattnet sugs upp och blandas med kaffepulvret. Lite retro, minns morfars på sjuttiotalet. Finns ofta billiga på loppis. Har nyss köpt en Moccamaster som brygger direkt ned i termos men tycker den håller värmen så dåligt, trots att jag förvärmer den med hetvatten. Fördelen är bekvämligheten att man slipper "vakta" den, som med Pedron...
Skrivet av kallebakom
 - 2013-10-04 15:12
man bör tänka okså på att vattents kvalite är mkt viktigt, vi har egen brunn,älskar vårt kaffe, men om syrran gör samma så blir det inte gott ! hon har komunalt vatten med en massa klor o skit i
Skrivet av Hankki
 - 2013-07-03 00:15
Hittils bästa kaffet hemma, även bästa jag druckit någonstans, är lucaffe mr exclusive 100% arabica. Dricker det alltid som espresso eftersom det är för gott för att förstöra med mjölk.
Det har en mycket lång härlig eftersmak. Kostar dock runt 30€/kg, nästan 40€ i 250g förpackning, men det är ändå mycket billigare än en kopp vanligt kaffe på kafé och det blir ändå max tre koppar/dag. Smaken ska enligt crema.fi vara ungefär som J&N la bomba.
Skrivet av Hankki
 - 2012-12-27 08:02
Nu har jag även fått en aeropress att göra kaffe med så snabbkaffet blir mer och mer oanvänt, förutom vissa mornar om jag är lite sen.
Jag har inte hunnit experimentera så mycket med aeropressen ännu men hittils kan jag konstatera att kaffet blir väldigt gott.
Skrivet av Andreas
 - 2012-11-03 11:50
Den som är intresserad av snabbkaffe kan titta i senaste numret av Allt om mat (18/2012) där 10 sorter testats i ett blindtest av redaktionen.

¤ 5/5 Gevalia Millicano "Smakar nästan som vanligt bryggkaffe"
¤ 4/5 Nestle Nescafe original
¤ 4/5 Gevalia instant mellanrost
Skrivet av Hankki
 - 2012-10-31 21:31
Ica's snabbkaffe är ganska bra. Nu när jag äntligen hittat snabbkaffe så har jag ju skaffat egen kvarn och testat lite i espressomaskinen, presskannan, bialetti moka kannan och bryggaren.
Börjar fundera på en två koppars presskanna att ta till jobbet för där smakar det flygpetroleum.
Lite nördig har man ju blivit när man väger upp 6g kaffe/dl vatten.
Skrivet av RobertR
 - 2012-10-29 22:46
Kör oftast Arvid Nordqvist jag, annars händer det att jag köper hem Löfbergs Lila (utifall jag handlar på Lidl).
Skrivet av agnetasch
 - 2012-10-03 09:34
Håller med testet, ICA´s pulverkaffe är ok. Ännu godare (o dyrare) är dock Idee snabbkaffe, men det dricker man för sin känsliga mages skull eftersom det inte innehåller så mycket garvsyra :D 
Skrivet av Andreas
 - 2012-10-03 07:56
Icakuriren testade snabbkaffe i januari i år.

Här är testet som pdf http://www.icakuriren.se/PageFiles/32357/snabbkaffe.pdf

Och här står lite om testet http://www.icakuriren.se/Test-Rad/Smaktest/Snabbkaffe/

Vinnare och belönat med betyg 4/5 blev kaffet med det fantasifulla namnet "ICA Snabb/pulverkaffe". Har du provat det Hankki? (Gevalia ebony snabbkaffe finns tyvärr inte med i testet.)
Skrivet av Hankki
 - 2012-10-02 21:13
Man kan alltid svänga in via systemet och hämta några samuel adams öl eftersom de är 10 kr billigare/flaska i sverige, och man får pant på dom i finland :-). Dinkel mjöl är också billigare :-)
Undrar varför det kommer nästan 3000mil/år på bilen.
Dock har jag endast en mil till muttis tomatburkar och de är samma pris som "billiga" märken.
Skrivet av Hasse
 - 2012-10-02 20:04
Hmm, och jag som tycker det är jobbigt att åka tre mil för att få tag på Muttis tomatkonserver.   :o

Det vill väl till att du köper upp dig på ett rejält lager så att resan blir värd sitt pris.
Skrivet av Hankki
 - 2012-10-02 18:46
Jag har druckit mestadels gevalia ebony snabbkaffe sedan sommaren och det är gott. Har aldrig tyckt om snabbkaffe men efter en roadtrip i norra norge och sverige i somras så ids jag inte brygga eftersom det inte är värt mödan, tar ju inte länge att brygga men så mycket enklare med några skedar snabbkaffe och vatten ur vattenkokaren.
Jag tycker mer om svenskt kaffe än finskt eftersom det har mera smak, vanligt finskt kaffe är ganska smaklöst.

På fredag blir det en resa upp till haparanda och shoppa mer kaffe :-) ska även in till ikea och hämta några köksskåpsgångjärn, man kan ju inte köra 37 mil en väg för endast ett ärende.
Skrivet av Ludde
 - 2010-05-28 21:18
Så.. nu har man blivit espressonörd på riktigt. Har köpt en Isomac Giada och pluggat på ordentligt på internet. Det är rejäl skillnad i kvalisort mellan maskinerna vet jag nu - men vad visste jag innan som aldrig fått veta vad en riktig espresso är? Crema all the way baby och en smak som sitter i länge. Allt från val av bönor, kvarnen, tampern och maskinen gör skillnad och man måste vara konsekvent och ha goda rutiner för att inte någon liten faktor ska sabba allt (nämnde jag att jag blivit nördig?).

Efter mycket trixande klämmer jag nu ut en shot på 13 bar ur brygghuset med jämn, nötbrun stril som smakar som den ska. Nu till ett tips: klipp av en bit av bottnen på ett melittafilter och kläm fast denna mellan filterhållaren och metallfiltret så blir det lättare att dosera! Riv av pappret noggrannt kring metallkanten efter att du tampat och kör din espresso som vanligt i maskinen.

Jag avråder förresten från att använda stavmixer eller en billig kvarn med vanliga skär eftersom resultatet lätt blir ojämnt vilket faktiskt påverkar resultatet mer än man kan ana. Man bör göra vad man kan för att undvika "kanalisering", dvs att vattnet hittar en genväg genom de malda bönorna under bryggprocessen.
Skrivet av Kari
 - 2010-04-30 01:17
Problemet är löst, jag fick en gammal kvarn! :) Tack Lucy ändå!

Annonser

Powered by EzPortal