Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - NicoVilt

1
Citat från: Micke-64 skrivet 2014-11-17 18:33
Bisonkött måste bli det bästa köttet att torka då. Innehåller minst fett. Ska testa att kallröka och sedan torka.
fick ett tipps från en amerikan att bisonjerky var den godaste så det är nog värt att prova
2
tack kurt och agnetasch   ;D
3
Någon som vet något "roligt"recept på ingefärsdricka som man inte behöver så mycket ingredienser till ändå?
4
Hittade detta på nätet, tror ni att det funkar som snabbare variant? men går det utan liquid smoke extrakt om man bara vill ha torkat?

http://friluftsmat.outdrr.com/page/11/

Använd nötkött, älgkött eller liknande kött med lite fett i.
Skär köttet i 5-7 mm tjocka skivor och pensla båda sidorna med liquid smoke.
Tillsätt salt, svartpeppar och vitlökspulver på båda sidor. Täck över och låt marinera i minst 4 timmar.
Använd sen trä-grillspett och trä på köttbitar med mellanrum. Sätt grillgallret högst upp i ugnen och sätt fast spetten i gallret så att köttet hänger fritt och luftigt.
Kör ugnen på 70g. Har du en varmluftsugn kör du med fläkt på.
Ta en träslev eller liknande och stoppa in i luckuppningen så att det blir en cm glipa för ventilation. Detta är för att få bort fukten som blir vid torkningen. Torktiden tar ungefär 4-8 timmar beroende på köttet.

Mvh. Nicolaj
5
http://www.arcticshop.se/ren-algkott är en butik med ren- och älg kött och presenter och massor med saker där till.

Annonser

Powered by EzPortal