Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Filippa

21
Jag tror att man både i England och USA använder sig av " with a twist of garlic / chili/etc"
22
Oj vad roligt ! Men så svårt.

Som sagt, det ska ju klara väntetid, hålla sig någorlunda och vara innovativt.  Snabb gravad lax / fisk med nån trevlig sallad, grönsaker i nån snofsig variant och en potatis och chevrekaka ?
23
Nu har jag varit där igen, fast inne på restaurangen.

Ja, det är bra sushi, det är annorlunda sushi men det är små portioner, mycket "show" med kolsyreis och annat duttelimutt. Det är trångt och jag är innerligt ledsen men jag gillar det inte. Förlåt.
24
Det ständiga dåliga samvetet ....likadant som med kylen - hur många har städat baksidan på kylen/frysen på länge ?
25
Att strimla rättika och blanda med tex morotsstrimlor, rödbetor, mm är jättegott ! Det är klart att om man sätter i sig en hel rättika på en gång så kan det bli lite mycket :-)
26
Lammtestiklar, friterade smakar som lamm med samma konsistens som McDonalds kycklingbitar ungefär. Det är alltså inget speciellt konstigt. Jag har också lite svårt för njurar och sånt men det här var inte alls dumt.

5:an sparar jag till riktiga extremhöjdare. Jag vet inte om den kommer att delas ut någon gång men för att vara på den säkra sidan :-) Vilket verkligen inte gör Rolfs till en dålig upplevelse! Inte alls.
27
Tegnergatan 41, www.rolfskok.se

Rolfs har funnits i evigheter, jag har inte varit där på 15 år eller så tror jag. Men igår var det dags och det ser likadant ut som förr. Rätt kalt men trevligt. Det är lite kul att de hängt upp extra stolarna på väggen - önskar andra kunde ta efter istället för att ställa en hög med stolar i en hörna vid toan :-)

Matsedeln är rätt lång, och spretig men med idel godsaker. Ostron, sniglar, lammtestiklar, oxkinder, aborrar....ja ni förstår ju.

Först kommer det in små bröd på en pinne med vispat smör, flingsalt och nåt annat smörakigt till i små skålar. Sedan åt vi gazpacho, lammtestiklar och sylta på dilamm till förrätt. Utmärkta. Jättegoda. Inga som helst anmärkningar.  Gazpachon var len men med sting och man fick pyttesmå krutonger i en skål bredvid, lammtestiklarna kom friterade med tryffelmajonäs och dilammsyltan kom med en liten sallad runt som var mycket god.

Huvudrätt var aborre med sparris och löjrom samt oxkinder med potatispure och gotländsk tryffel. Ja. Det var så gott så man nästan tystnade. Stora portioner men inte för stora, rikligt med mat, väl kryddat och helt enkelt trevligt.

Efterrätt blev Creme Brulee och glass. Brullen var utmärkt, inget att anmärka på. Glassen var i tre smaker; havtorn, banan och lakrits. Med en liten chokladkaka till. Också utmärkt.

Vi har en rödvinsallergiker i gänget men ville ändå kunna dela en flaska vin som typ "passade till allt" och vår kypare kom med trevliga och varierade förslag. Vi fastnade för ett rosé som var alldeles utmärkt till allt vi åt.

Javisst, det är inte billigt men jag tyckte det var klart prisvärt, för det var så gott och trevligt. Det är också en trevlig restaurang med allt från representationsgänget, till de två unga östermalmarna som är på en andra dejt, till de matintresserade turisterna.

En klar 4 av 5. (Femman sparar jag till Lux eller så.) Bilder på maten http://tinyurl.com/38plczt
28
Nänä, lite skit rensar magen men sååååå skitiga behöver de väl inte vara. Och precis som Lena Marie säger, mys når de ska städa smågodis och lägger godiset i kundkorgen...
29
Ja, alltså jag har aldrig tänkt så mycket på detta innan men nu börjar jag bli helt nojjig ? Man håller i handtaget på kundkorgen, plockar frukt ner i platspåsen. Kommer hem, glömmer skölja frukten - eller ja, man sköljer ju bara med vatten ? Jag tvättar inte mina äpplen med Yes i alla fall ? Myselipys för små basilusker.

Funderar på om man kan överleva på bara kokt och tillagat ? :-)
30
ja, fritt snott från Wikipedia;
The Chateaubriand steak is a recipe of a particular thick cut from the tenderloin, which, according to Larousse Gastronomique, was created by personal chef, Montmireil, for Vicomte François-René de Chateaubriand, (1768-1848), the author and diplomat who served Napoleon as an ambassador and Louis XVIII as Secretary of State for two years. This dish is usually only offered as a serving for two, as there is only enough meat in the center of the average fillet for two portions.[citation needed]

At the time of the Vicomte, the steak was cut from the more flavorful but less tender sirloin[citation needed] and served with a reduced sauce made from white wine and shallots moistened with demi-glace and mixed with butter, tarragon, and lemon juice. An alternative spelling of the statesman-author's name is 'Châteaubriant', and some maintain that the term refers to the quality of the cattle bred around the town of Châteaubriant in the Loire-Atlantique, France.[citation needed]

Så ja, Chateaubriand (inte T) är oxfile i tjocka skivor.

Tournedos is the central portion of the tenderloin, sometimes referred to in the US as filet mignon which correctly applies to the smallest end of the tenderloin only. [1]

Och jag dubbelkollade i min Julia Childs kokbok och Tournedos kan tillagas både i bit och i skivor men Julia föredrog hel för smakens skull.
31
Lasse, blir man magsjuk så blir också humöret därefter. Jag äter ofta ute och äter ofta både skaldjur och ostron men har bara blivit sjuk två gånger i hela mitt liv. Ena gången var på Naglo. Så visst, betyget kanske var obalanserat men det står jag för.

Har du synpunkter på det jag skriver får du gärna PMa mig direkt.
32
Igår blev det kycklinglårfileer med sås på Milkos Creme Fraiche Cognac Kantarell, extra champinjoner, ärtor och couscous.
33
Ny "äkta" mexikansk restaurang Serrano, Kungsbron, Stockholm www.serrano.nu

Quesadillas, burritos , nachos och sallader i "fresh mex" style. Du väljer grundingrediens typ kyckling, kött eller färs och sedan får du ladda på bönor, sallad, guacamole mm. Serveras på bricka som du får med dej direkt.

Trevlig, lite förvirrat kanske men servicen är bra, maten riktigt bra för att vara "snabbmat" och stället är fräscht. Jag provade en Carnitas-quesadilla och den var lagom kryddig, rätt mättande och alldeles utmärkt god.

En snabbmats 4 av 5.
35
och jag hittade mandelmjöl på Dagslivs Fridhemsplan igår *Ler nöjt* Det är ju inte billigt men ...
36
jag har också letat ?!
37
Åh, Krista vad tråkigt ! Detta är en av mina favoritkrogar, tillsammans med systerkrogen. Jag har faktiskt aldrig blivit besviken, möjigen för att de envisas med att man får en sluttid på sin bordsbokning.

De är lite "berömda" för sina lammracks som är underbara, serveras med vitlökssmör. Senast jag var där åt jag grillad kalvlever, serveras med vitlökssmör och sedan får man välja till grönsaker och potatis á la Italien. Mycket mycket gott.

Och om jag nånsin måste välja en enda dessert att äta resten av mitt liv så är det deras chokladglass med körsbär och mandel.

Men smaken är olika, tur är väl det :-)
38
En drink på Gondolen är aldrig fel, en middag på ett trevligt ställe är inte heller fel. Jag slänger in restaurang Akkurat på Hornsgatan (Slussen/Söder) i leken. Det är nära Stadsgårdskajen.

Fjällgata för utsikten, om det regnar finns det mycket trevliga utställningar på Slottet just nu.
39
Igår blev det stekta kycklinglårfiléer, fullkornsris och currylimesås.
40
Öh, kan man verkligen få riktig läkarvård via en blogg ? *Ser skeptisk ut * Alltså allvarligt ?

Annonser

Powered by EzPortal