Halv åtta hos mig - Come dine with me på TV4

Startat av Andreas, 2008-08-16 11:41

Föregående ämne - Nästa ämne

Krista

Jag gillar Helge :) Hoppas du inte får alltför ont i magen nu chepplin ;)

Tycker det är rätt stor skillnad mellan svenska och engelska programmet. Om jag absolut måste välja tycker jag engelska är bättre eftersom det är lite mer fart i det.

Mickan

Ja, det är mer fart! Mer alkohol, mer taskiga kommentarer om inredning plus att det är kul att se annan stil på mat. Trots att de är lite smått elaka ibland tycker jag inte att de går över gränsen!
Video meliora proboque deteriora sequor

Hankki

En sak som jag reagerat på i programmet är att alla gäster tycks klaga om kocken inte själv har gjort glassen, svamparna är köpta osv. INGEN frågar om dom fångat fisken själv eller slaktat kon och förra veckan med Hasse som klagade på allt så hade han köpt sin majonäs och inte gjort själv. Dessutom klagade han på Anne som bjöd på öl till allt och dessutom höll lite ölskola, men själv fick han bjuda vin och låta som en besserwisser.

Per

Ja men, Helge Skoog är ju programmets behållning. Tänk er samma utan honom - dötrist.
Förutom misslyckanden, de är ju kul i alla fall.

CII

I morgon är det dags för en 80-årig dam som ska laga bananfisk! Det är ett recept som man inte får missa!

Mickan

Bananfisk... Hon hävdar säkert att vi som inte tror på det är dumma och kommer att bli frälsta om vi provar!

I söndags tittade jag på brittiska varianten när de repriserade en hel vecka. Du m,ilde vilka människor! Förolämpningar både mot personer och maten haglade:

Lär dig laga mat!
Ska du säga! Skaffa dig en hjärna!
Du framställer dig själv som söt och rar men du är bara tråkig och dum!

Gänget bodde i Wales så det blev en hel del laverbread och alger. Små snäckor var det tre som lagade på något sätt.
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Ja jag Var tvungen se programmet ikväll efter att ha läst menyn i tvtablån i tidningen. Och jajamen, Rigmors bananfisk var dessvärre just fisk och banan, aj aj. Och varför kör hon fisken hela 40 minuter i ugnen?

"Skål för bananfisken! Hörni det finns mycket bananfisk kvar." http://www.recept.nu/1.306515/rigmor_sunkler_rohm/varmratter/fisk/bananfisk
Den som inte frågar får inga svar.

Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch

Vadå bananfisk? Det är ju bara gamla Fisk Bombay förutom att fisken inte är stekt ???

Andreas

Att det finns något som heter Fisk Bombay har (lyckligtvis :)) gått mig helt förbi, i vilka delar av landet lagas den och när hörde du talas om den rätten första gången?

Måste tillägga att Rigmor verkade vara en trevlig äldre dam, det var bara banantorsken jag hade lite svårt för.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Jag möttes av Fisk Bombay när jag flyttade till Göteborg på 70-talet. Egentligen borde jag avsky den eftersom jag varken gillar torsk, ris eller bananer i maten, men ingredienserna gifter sig ovantat väl. Jag trodde det var en väldigt vanlig rätt.
Det finns olika varianter, antingen som gratäng eller så lägger man brynta bananer o  flagad rostad mandel på stekta fiskfiléer o serverar ris o en god currysås bredvid.

Andreas

Där ser man, Fisk Bombay = Flygande Jakobs fiskkusin från Götet. :)
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch


Krista

Citat från: sverigeuturhisingen skrivet 2009-03-06 16:23
höll på att dö av illamående när jag såg senaste avsnittet av halv åtta hos mig - var det någon som såg det? efter vad "Lena" beskrev som den godaste måltiden hon någonsin har ätit gav hon betyget 4, "för det här vill jag vinna!"

vad är det här för vedervärdig kvinna? är folk så låga att dom är villiga att framstå som totala svin på nationell TV för en slim chans på 15 lök? vad var det där för sociopat egentligen?


Nu var det repris på detta program; fy grönsvansisbjörnar (eller vad nu heter) vad sur jag blev!!! Gaaah! Alltså alla vet att man kan kompisrösta med sig själv till sin egen fördel, men det är ju MATEN och vem som gör den bäst som programmet handlar om. Så ignorant och sniket av henne. Moahaha åt att hon inte vann!

Krista

När man ska se Come dine with me på BBC Lifestyle så kommer det först upp en varning:
"This program contains nudity. Parantal company is advised."
Det tyckte jag var jätteroligt ;D

Filippa

Jag såg ett av de engelska programmen häromdagen ! Herreminje :-) Det var snudd på slagsmål, de drack så de höll på att trilla av stolen och fusket var utbrett ; Har du gjort majonäsen själv ? Självklart ....ur burken.

Tänk om vi svenskar var mindre lagom , så kul vi skulle ha vid halv åtta då :-)

Mickan

Ytterligare ett par härligt spritflödande avsnitt på BBC  ;)
Video meliora proboque deteriora sequor

alsa

Jag förstår inte att man kan få folk att ställa upp och laga mat i nationell tv ??? Skulle aldrig vilja laga mat i tv, det gör jag så bra själv utan kommentarer och en kamera i ansiktet ;)
Grilla och ute spabada är livskvalite:-)

Krista

Igår behövdes parental guidence för programmet skulle innehålla conversations of sexual nature :)
Vid rätt många tillfällen var maten orgasmic (finns för övrigt ett svenskt uttryck som är "så gott att det kn-llar i munnen", vilket är en aning grövre än orgasmiskt gott som jag inte tycker var så farligt sexuellt alls). Sen var det en av deltagarna som lämnade bordet för att hon kände sig mobbad pga av att en annan gäst antydde att hon var lesbisk. Det var väl inte heller så farligt sexuellt?

För att hoppa tillbaka till vad programmet egentligen ska handla om, moussakan i avsnittet är sjukt god! Rätt fet (125 gram smör bara i bechamelsåsen) men supergod, jag har lagat den två ggr sen jag såg avsnittet första gången några månader sen. Receptet:
http://www.channel4.com/food/recipes/occasions/dinner-parties/come-dine-with-me/series-4/moussaka-recipe_p_1.html

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal