Om den där gången Du misslyckades.. Våga berätta!

Startat av Kari, 2007-07-10 19:19

Föregående ämne - Nästa ämne

Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor


Andreas

Igår lärde jag mig två saker.
1) Var inte ute i julhandeln för länge om du ska koka oxsvanssoppa, då hinner inte svansarna koka klart innan middag och du får äta pasta carbonara istället.  :( Fast positivt är att svansarna fick koka hela kvällen igår så det blir en väldigt bra middag idag. :D
2) Om du har husdjur och inte alldeles nystädat, ät inte upp mat du tappat på golvet utan att titta på den innan, annars riskerar riskerar du att få en morotsbit garnerad med en halv hundpäls i munnen.  :-X
Den som inte frågar får inga svar.

Filippa

Tjejmiddag häromveckan, jag skulle skryta med min excellenta matlagning.....har ett helt misslycknings-säkert chokladmousserecept där det står uttryckligt att man inte ska använda mer än 70%-ig choklad för det blir beskt men varför lyssna på nån som kan ? Jodå, jag köper 100 g 86% och 100g 70% och tänker det här blir smaskens. Det blev det inte.
Maken till besk chokladmousse har aldrig smakats. Jag hade inte tid att göra om den utan serverade i snygga ägg med vispgrädde och berättade att min nya astmamedicin gav mig smakförändingar så jag hoppades att efterrätten var god.

Men kompisar är ju kompisar och de frågade på en gång om jag inte hade nåt annat sött hemma. Oups.

Lärdom. Gör som receptet säger, särskilt om du ska ha gäster.

agnetasch

Igår var det misslyckade innovationers dag.
Jag hade både hallon o blåbär i frysen som jag skulle baka något av. Först gjorde jag kladdkakor med hallon. Dom blev ok (tror jag i alla fall, det går ju inte att skära en liten smakbit ur en bjudtårta) Sen skulle jag baka blåbärsmuffins o då började det gå snett.
Hallonen till kladdkakorna skulle tinas i smält smör o i ett anfall av hjärnsläpp tyckte jag att det var en utmärkt idé även för blåbären. GÖR ALDRIG SÅ! LÄGG ALLTID BLÅBÄREN SIST I SMETEN. Nu blev smeten mörkt lila, det såg ut som om jag lagt rundlar av blodpudding i muffinsformar. Till råga på allt var de enda formar jag hade hemma turkosa med små rosa blommor på. Endast en färgblind person kan se något smakligt i detta bakverk. Men smaken är där, som man säger om ful mat ;D

Mickan

Citat från: agnetasch skrivet 2011-08-13 09:13
Nu blev smeten mörkt lila, det såg ut som om jag lagt rundlar av blodpudding i muffinsformar. Till råga på allt var de enda formar jag hade hemma turkosa med små rosa blommor på. Endast en färgblind person kan se något smakligt i detta bakverk. Men smaken är där, som man säger om ful mat ;D


;D Kan du inte täcka dem med lila glasyr, riktigt skarp lila :)
Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch

Jag har tur som en tokig! Det blev en kladdkaka över från gårdagens kräftskiva (glassufflen vi hade till var oväntat mäktig) Så jaktlaget som skulle få "blåmärkena" idag får kladdkaka med vispgrädde (som jag bytte till mig av grannen som tyckte mina muffins var riktigt snygga ;D )

annamaria

Usch i går var jag arg. I dag ska det cykelfestas och tre små desserter skulle vara klarar i går kväll. Detta föär att hinna titta på dotterns fotbollsmatch idag. 2 av 3 desserter funkade fint. SEN kom blåbärsmoussen med vit choklad, allt smakade gott och såg riktigt ut tills äggvitorna skulle i. Då skär sig alltihop.  >:( >:( >:(

Så nu har jag hällt ut allithop och gjort ett säkert kort: vaniljpannacotta med passionsfrukt som dessert nr 3.

Så tänker jag bli glad igen ocxh åka och titta på fotboll!

Andreas

Ajdå! Men blåbärsmousse med vit choklad lät annars riktigt smaskigt, har du möjligtvis en länk till receptet du använde?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Japp! http://trattoria.blogg.se/2011/august/blabarsmousse-med-vit-choklad.html

Jag kan nog tyvärr inte skylla på receptet. Jag tror att jag var för ivrig och lät inte blåbärsröran svalna riktigt. Det konstiga är att jag har gjort vit chokladmousse innan och den skar sig också.... ???

Andreas

Tack, det ska jag försöka komma ihåg att prova. Försiktigt. :)

På tal om att misslyckas förresten, eller kanske snarare klanta sig, vid ett av grilltillfällena i somras stängde jag av hjärnan helt och rörde om i glödande grillkol med en stekspade i plast. Den blev liksom sträv och svårdiskad efteråt. :(
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal