Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Ted

1
Min flickvän är vegetarian, vilket ger mig utmaningar varenda gång jag grilla men några favoriter är:

1. Vegefärs (inte qourn färs den är för smulig) blandat med cevapaci kryddblandning. Rulla dem till avlånga biffar. Grilla (tips änvänd teflongallerkorg (Clas olson) så glider de inte igenom gallret). T o m jag gillar dessa. Servera med Creme fraiche. Är gott att även ha i Pita med lite sallad.
2. Marinera Hälsanskök Fileer och grilla dem. Jag brukar använda Caj P orginal, smaksak. Grilla!
3. Qournfileer pensla dem med Buffalo Wing Sauce eller Tiger sauce. Grilla!
4. Vegefärs igen (den är tacksam att blanda kryddor i) blanda i Sambal Oek, hackade svarta oliver, hackad persilja och lite Worhester sås. Biffa. Grilla.
5. Skivor med Haulomi ost med olivolja och svartpeppar (grovmalen). Grilla. Fördel att använda teflonkorg.

Lycka till!
2
Grillguiden.se och grillegrill är väldigt bra!
3
"Gråa" Kroppkakor med smält smör
Dill stuvade potatis med Isterband

Så klart!
4
Allt om grillning & BBQ / Gädda?
2009-09-07 13:08
Hej!
Jag fick en gädda av en granne på ca kilot. Någon som har några tips vad man kan göra med den på grillen ?

mvh
5
Hej!
Du kan beställa dessa kryddor på www.grillhouse.se (Cajun Seasoning och Jamaican Jerk av märke Fiddes Payne. kostar 45 kr styck

6
Jag minns inte men qourn tar inte så lång tid (tinade såklart). 20 min kanske.

7
Jag brukar dela quornfiléer och lägga vitlökost emellan. Jag lägger dessa i en form i ugnen. I formen har jag lagt skivad paprika och lök. Sedan häller jag en blandning av creme fraich (ört) och grädde (lika delar). Jag bruka slänga på lite färska örter om jag har några hemma. Stoppa detta i ugnen på ca 200 tills det är klart.

Man kan också blanda soja färs (ej qourn färs) med sambal olek och lite kryddor. Stek detta och servera med mjuka tacos bröd, grönsaker, salsa och creme fraich.

Det finns en hur många enkla rätter som helst.......
9
Såklart kommer jag att testa Bradleys rökpuckar (borde komma med posten idag eller imorgon) :D

Jag var ute efter fler inköpsställen och tips för olika sorters rökved (chunks eller flis). Tack för tipset, jag brukar bara använda rökved första 1-2 h (vid start och en påfyllning 1h senare)
10
Du får det att låta så självklart men jag bor i sthlm och jag har inga bekanta med äppelträd. På semestern skall jag se om det finns några grannar till sommarstugan som kanske ha ngt äppleträd men Al...tja.. med mina biologikunskaper skulle jag inte känna igen en Al om den så hade klänning och nynnade på fear of the dark.
11
Hej!
Jag har provat de som alla rökved sorter som erbjuds i affärerna (hickory, Mesquit). Men nu är jag sugen på att prova Al, äpple etc. Jag läste test angående Bradley Smoker briketter på grillkoll.se men jag tycker de är lite dyra.

Var köper ni ert rökved typ Al, äpple......?

//Ted

Annonser

Powered by EzPortal